• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Özel eğitim ve rehabilitasyon firmaları ATO'da bir araya geldi

Özel eğitim ve rehabilitasyon firmaları ATO'da bir araya geldi
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, sayıca çok olan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin dörtte bir oranında dolulukla hizmet verdiğini belirterek, bu merkezlerin ihtiyaca göre planlanması gerektiğini ifade etti.

Odadan yapılan açıklamaya göre, ATO'nun 56 No'lu Sağlık Hizmetleri Meslek Komitesinin organizasyonuyla Tüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları Derneği (ÖZERKDER), Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Derneği (ÖZREM-DER) ile sektör temsilcileri "Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Sektörel İstişare Toplantısı"nda bir araya geldi.

ATO Duatepe Hizmet Binası'ndaki toplantıda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin sorunları mercek altına alındı.

Baran, toplantıda yaptığı konuşmada, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere verdikleri eğitimle kamu adına çok önemli görev üstlenen özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin doluluk oranının sayıca çok olmaları nedeniyle dörtte bir düzeyinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sektör temsilcileri, yaklaşık 3 bin 400 özel eğitim merkezi olduğunu ve bunların yüzde 20 kapasite ile faaliyet gösterdiğini bildirdiler. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri planlama olmaması nedeniyle haksız bir rekabet altında düşük doluluk oranlarıyla, özel bir hizmeti hakkıyla yerine getirmeye çalışıyor."

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, bölgesel ihtiyaçlar dikkate alınarak ve ihtiyaç duyan tüm bireylerin faydalanacağı şekilde planlanması gerektiğine işaret eden Baran, sektör temsilcilerinin KOBİ kapsamına dahil edilerek ilgili teşvik ve kredilerden de yararlanmak istediklerini bildirdi.

ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz da sektör temsilcilerinin gündeme getirdiği konuların takipçisi olacaklarını belirterek, "Temsili güçlü bir sektörünüz var. Sektörel sorunlarınızı bilen temsilciler olarak sizler, sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar konusunda bize yol göstereceksiniz. Sizden gelecek bilgilerle bizler de sizin haklarınızı savunacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda, "özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin kapasite ve doluluk oranları ile ilgili tespit çalışmalarının yapılması, bu merkezlerin ihtiyaçlar dikkate alınarak belirlenecek kota dahilinde açılmasına izin verilmesi, sektörde haksız rekabetin önüne geçecek önlemlerin alınması, sektördeki işletmelerin KOBİ kapsamına dahil edilerek, bu kapsamda teşvik ve kredilerden yararlanmasının sağlanması, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, sağlık turizmi konusunda yapılan çalışmalar kapsamına alınması" konuları ele alındı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim