• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Özel hastane açma başvurularına sınırlama

Özel hastane açma başvurularına sınırlama
Kaynakların Daha Verimli Kullanılması Amacıyla Kamu ve Özel Sektörü Kapsayacak Bir Planlama Yapma Kararı Alan Sağlık Bakanlığı, Özel Hastane Açma Başvurularını Sınırlama Getirdi. Buna göre, özel hastane açmaları için "ön izin" verilenlerin başvuruları son

Kaynakların Daha Verimli Kullanılması Amacıyla Kamu ve Özel Sektörü Kapsayacak Bir Planlama Yapma Kararı Alan Sağlık Bakanlığı, Özel Hastane Açma Başvurularını Sınırlama Getirdi. Buna göre, özel hastane açmaları için "ön izin" verilenlerin başvuruları sonuçlanıncaya kadar yeni başvurular değerlendirilmeyecek.


Özel Hastaneler ve Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmeliğe göre, her yıl Ekim ayında özel hastanelerin bir yıllık yatırım listesini ilan etme yetkisi bulunan Sağlık Bakanlığı, 2008 Yılı Özel Sağlık Kurum ve Kuruluş Yatırımları Hakkındaki Kararı da, internet sitesinde yayımladı.


Öncelikle hukuki duruma yer verilen kararda, ülke düzeyinde, özel sektör dahil, sağlık hizmetleriyle ilgili planlama yapmanın Sağlık Bakanlığının görevi olduğu belirtildi. Söz konusu yönetmelikler uyarınca, ihtiyaç duyulan sağlık kurum ve kuruluşları, bunlara ilişkin sağlık insan gücü, tıbbi hizmet birimleri ve nitelikleri ile teknoloji yoğunluklu tıbbi cihaz dağılımı alanlarında kamu ve özel sektörü kapsayacak şekilde planlama yapılacağı bildirildi.

Bu planlamayla sağlık hizmetlerinin kamu ve özel sektör dengesi gözetilerek tüm ülkeye adil bir şekilde yaygınlaştırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığının kararında, ülkedeki 390 özel hastanede 8 bin 907 uzman, 21 bin 175 yatak bulunduğu, işlemleri süren 218 özel hastane başvurusu olduğu bildirildi.

Karara göre, bin 845 poliklinik, tıp ve dal merkezinde ise 6 bin 273 uzman görev yapıyor. İşlemi devam eden poliklinik, tıp ve dal merkezi başvuru sayısı ise 70.

Kararın sonuç bölümünde, karara gerekçe olarak, işlemleri devam eden özel sağlık kurum ve kuruluş sayısının çokluğu gösterildi. İşlemleri devam eden kuruluş sayısının, tüm ülkede gerek kamu, gerekse özel sektör hizmet dağılımını ciddi ölçüde etkileyecek boyuta ulaştığının tespit edildiği vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Öner Odabaş, Bakanlığın bu kararının, ön izin alınıp, personel ve bina gibi konularda planlaması yapılan başvurularla ilgili işlemler tamamlanıncaya kadar, yeni başvuruların değerlendirilmeyeceği anlamına geldiğini söyledi.

Odabaş, ön izinleri alınan başvuruların 2009 yılı içinde sonuçlandırılmasının beklendiğini, ancak kesin bir tarih veremeyeceğini belirterek, "Mevcut özel sağlık kuruluşlarını rahatlatacak bazı düzenlemeler de yapılacak" diye konuştu. 

Bu haber toplam 2811 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim