• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Özel hastane hakkında suç duyurusunda bulundu

Özel hastane hakkında suç duyurusunda bulundu
Kendisinden haksız yere alındığını iddia ettiği ekstra ücrete isyan eden vatandaş Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) söz konusu hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin tanınmış esnaflarından Behiç Babadostu adlı vatandaş, tedavi amaçlı gittiği Edremit Özel Körfez Hastanesi’nde kendisinden haksız yere alındığını iddia ettiği ekstra ücrete isyan ederek Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) söz konusu hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ayvalık’ın sevilen esnaflarından Babadostu’nun ifadelerine göre, 23 Eylül 2011 tarihinde diyabet rahatsızlığı nedeniyle bacağında çıkan ve kapanmayan yara nedeniyle, ortopedi doktorunun kendisinden istediği Dobbler Filmi çektirmek üzere, Özel Edremit Körfez Hastanesi tarafından her gün Ayvalık’tan hareket eden ücretsiz servis minibüsüyle bu hastaneye gitti.

SGK ile anlaşması olan bu hastanede çektirdiği Doppler filmi için ortopedi muayene ücreti olarak 13 TL ile radyoloji ücreti karşılığında 54.95 TL ödeyen Behiç Babadostu’ndan, hastanede 23 Eylül 2011 tarih ve 297954 no’lu fatura ile SGK hastaları için ‘Hasta Payı’ adı altında poliklinik ücreti görmediği halde ayrıca 145.05 TL alındı.

Faturaları ödedikten sonra Ayvalık’a dönen Babadostu, dükkanında faturaları incelerken, ortada bir yanlışlığın olduğunu düşünerek, hastane yetkililerini aramasına rağmen, hastane yetkililerinden kendisini aydınlatacak bir açıklama gelmeyince konuyu araştırmaya başladı.

Edremit Özel Körfez Hastanesi’nin kendisinden yüzde 20 Katılım Payı 200 TL olan bu işlemin tamamının tarafından ödenmesi halinde, normalde 320 TL ödeme yapılması gerektiğini ifade ettiğini anlatan Behiç Babadostu, “İzmir’de aynı filmi ünlü ve tam teşekküllü bir özel hastanede yaptırmış olsaydım bu işleme sadece 32 TL Katkı Payı ödeyecektim. Ama bu hastanede benden 145.05 TL ücret aldılar. Üstelik bu işlem karşılığında benden yüzde 20’si tahsil edilirken, geri kalan paranın yüzde 80’i de SGK’nın kasasından çıkacak. Yani devlette bu işlem karşılığında bu hastaneye yaklaşık 700 TL ödeme yapacak” diye konuştu.

Babadostu, Sosyal Güvenlik Kurumu Balıkesir İl Müdürlüğü’ne yazdığı şikayet dilekçesinde, İzmir’deki o özel hastane ile Edremit Özel Körfez Hastanesi arasında bu fiyat farkının araştırılmasını talep ederken, söz konusu özel hastanenin gerek devletin kurumu olarak SGK’yı ve hastalıklarına çare arayan hastaları aşırı fiyat ödemesiyle mağdur ettiğini savundu.

Balıkesir SGK İl Müdürlüğü’ne yazdığı 26 Eylül 2011 tarihli suç duyurusuyla Edremit Özel Körfez Hastanesi’ni şikayet eden Babadostu, bahse konu hastanenin güya hizmet adı altında Ayvalık’tan günde birkaç kez kalkan servis minibüsüyle hastaları Edremit’e ücretsiz taşımasının dolaylı olarak tuzak olduğunu ve hastanede muayene ücreti altında alınan paralarla o servis ücretlerinin kat be kat karşılığının o hastadan tahsil edildiğini iddia etti. Edremit Özel Körfez Hastanesi gibi, bir çok özel hastanenin kendi bünyesi dışında yapılan tahlilleri kabul etmediğini vurgulayan Behiç Babadostu, “Örneğin Ayvalı Devlet Hastanesi’nde çok cüzi bir rakama kan tahlili yaptırırken, bu özel hastaneler sizden kendi bünyesi dışında yapılmış tahlilleri kabul etmiyorlar. İlle kendi laboratuarlarında yapılan tahlillerin neticesine göre tedavi programı uyguluyorlar. Ama bu tahlillerin karşılığında da 80 ile 100 TL arasında parayı da tahlil bedeli olarak hastalardan tahsil ediyorlar” dedi.

“TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİM HAKKI YENİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Devletin anlaşmalı olduğu Edremit Özel Körfez Hastanesi gibi hastanelerin mali denetimlerinin daha sıkı şekilde yapılmasını isteyen Behiç Babadostu, “Derdine çare arayan hastaların çaresizliklerinin üzerinden sağlık ticareti yapmaya kalkışabilecek zihniyetlere devletimizin yetkili organlarının ‘dur’ demeleri gerekir. Hem vatandaştan hem de devletin kasasından haksız kazanç yapmaya çalışanların heveslerini kursağında bırakmak devletimizin yetkili birimlerinin görevidir. Hem hastadan, hem de dolaylı olarak tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yemeye çalışmak fevkalade günahtır. Devletimizin yetkili organlarını bu konuda göreve davet ediyorum” diye konuştu.

haberx.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 20669 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim