• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Özel Hastaneler Buluştu

Özel Hastaneler Buluştu
Konya, Isparta ve Eskişehir’de faaliyet gösteren Özel Hastaneler Platformu derneği üyesi hastanelerin, yöneticileri Afyonkarahisar’da buluştu.

Konya, Isparta ve Eskişehir’de faaliyet gösteren Özel Hastaneler Platformu derneği üyesi hastanelerin, yöneticileri Afyonkarahisar’da buluştu.

Afyonkarahisar Özel Fuar hastanesi sahibi ve Başhekimi Şükrü Yücel’in ev sahipliğinde Konya, Isparta ve Eskişehir’de faaliyet gösteren Özel Hastaneler Platformu Derneği üyesi hastanelerin yöneticileri buluştu. Özel hastanelerinin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Başhekim Şükrü Yücel, Türkiye genelinde yer yüz hastadan 30'nun özel hastanelerde tedavi gördüğünü söyledi.

Ülkemizde ki sağlık kuruluşlarının, donanımı bazı Avrupa ülkelerinden ileri olduğunu belirten

Yücel, “bu durum da sağlık turizminde çok ciddi umut veriyor. Bu gün İstanbul ve Antalya ile Büyükşehirlerimizdeki bir çok hastane yurt dışından orta doğu ülkelerinden hatta Avrupa ülkelerinden bir çok hasta kabul etmektedir" dedi.

TOPLANTILARDA ORTAK ÇÖZÜM YOLLARINA GİDİYORUZ

Özel hastanelerin bir takım problemlerini bu tür toplantılarda konuştuklarını ifade eden Yücel, "Bilindiği gibi sağlık sektörü son üç-dört yıldır büyük bir değişim gösterdi. Özel hastaneler olarak bir takım problemler ile karşılaşıyoruz. Bu problemleri aşmak adına ülkemizde yürütülen sağlık politikaları yakından takip etmek, bu noktada sivil toplum kuruluşlarına bir takım öneriler götürmek, siyasilere bir takım öneriler götürmek ve kendi yaşadığımız problemlere çözümler bulmak açısından zaman zaman bölge özel hastaneleri olarak Konya, Isparta ve Eskişehir illerindeki meslektaşlarımız ile bir araya geliyoruz. Ortak sorunlarımızı masaya yatırıp bir takım çözümler üretiyoruz" diye konuştu.

BİZİM SIKINTIMIZ ECZANELER GİBİ DEĞİL

Toplantıda ele alınan sorunlar arasında Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaşanan sıkıntıların olduğunu ileri süren Şükrü Yücel, "toplantımızda Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaşadığımız bir takım sıkıntıları görüştük. Toplantıda ortak bazı çözüm planları belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurum ile eczaneler arasında yaşanan sıkıntı özel hastanelerde yok. Şuanda sistem oturdu. Bizim sadece birim fiyatları çok düşük vaziyette. Bizim problemler biraz daha farklı. Sunulan imkanlar ve kar marjları olarak Özel hastaneler ile Eczaneler belki bir birine benziyor. Ama sosyal güvenlik kurumu ister istemez kaynaklar sınırlı olduğu için kesintiler oluyor. Bizim son beş yıldır ücretler sabit kaldı. Buna yönelik bir takım taleplerimiz zaman zaman oluyor. Daha önceki yaptığımız toplantılarda ele aldığımız ve çözülmesi istediğimi sorunlarımız çözüldü. Biz kendi çapımızda yaşadığımız bir takım problemlere çözümler oluşturuyoruz. Ama her problemimizi hallettik veya ilgili mercilere problemlerimizi ilettik çözüldü gibi durumda söz konusu değil. Tam gün yasasına da özel hastaneler olarak bizde ayak uydurmaya çalışıyoruz. Tam gün yasasının bizi çok etkileyeceğini düşünmüyoruz. Türkiye'de her yüz kişinin 30'suna özel hastaneler hizmet vermektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4046 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim