• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Özel hastaneler ek ücret almaksızın hizmet verecek

Özel hastaneler ek ücret almaksızın hizmet verecek
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, özel hastanelerde bütün vatandaşlara ek ücret almaksızın koşulsuz sağlık hizmeti verilmesinin zeminin hazırlandığını, bunun aynı zamanda vicdani bir sorumluluk olduğunu söyledi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, özel hastanelerde bütün vatandaşlara ek ücret almaksızın koşulsuz sağlık hizmeti verilmesinin zeminin hazırlandığını, bunun aynı zamanda vicdani bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Dokucu, İstanbul Sağlık Müdürlüğü ek hizmet binasında düzenlediği iftar yemeği sonrası yaptığı bilgilendirme toplantısında, ''İstanbul İli Sağlık Yapılanması'' ile ilgili hazırladıkları rapora değindi. İstanbul'un sağlık hizmetlerinin dokümantasyonunu karşılıklı görüşmelerle anlamaya çalıştıklarını belirten Dokucu, 1.5 ay boyunca yatırım planlamaları, güçlendirme ve yeniden yapılanma çalışmaları yaptıklarını söyledi. Bundan sonra sahayla ilgili değerlendirme çalışmalarının olacağını ifade eden Dokucu, İstanbul'un 58 hastane, 500'ün üzerinde sağlık ocağı, 5 bine yakın eczane, bin civarı poliklinik, 147 tane de özel hastaneye sahip olduğunu, bu nedenlerle çok büyük yapılanma gerektirdiğini dile getirdi.

Dokucu, bakanlığın planlamasında İstanbul'un 6 çalışma bölgesine ayrıldığını belirterek, bu bölgelerin nüfus, yol aksları, nüfusun yapısı, hastanelerin dağılımı ve ekonomik merkezlere vatandaşın ilgisi dikkate alınarak düzenlenen yapılanmalar olduğunu, ancak her bölgenin yatırım planlamasının birbirinden bağımsız değerlendirildiğini ve amacın insanların her bölgede sağlık hizmeti alabilmeleri olduğunu kaydetti.

Kombine sağlık hizmeti
Dokucu, özel sektör ve kamudaki yapılanmalarla ilgili de şunları söyledi:

''İstanbul'da özel sağlık hizmetleriyle birlikte kombine sağlık hizmetleri yapma zorunluğumuz var. Özelde 147 hastane var. Açılması söz konusu olan ise 20'nin üzerinde. 700'e yakın özel poliklinik var. Özel sektörde toplamda 7 bin 500 personel varken, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde 4 bin 400, üniversite hastanelerinde ise bin 800 civarında personel bulunuyor. Sağlık Bakanlığı hastaneleri, gerek poliklinik hizmetleri açısından, gerek yataklı tedavi hizmetleri açısından bakıldığında sahip olduğu uzman sayısında, diğer hastanelere göre çok daha yüksek miktarda verimlilikte çalışıyor. Eleman yapısı dikkate alındığında ise Sağlık Bakanlığı, hizmetlerinin tamamının altından kalkabilecek arzdan uzak. Çünkü bu, fiziki bir alt yapı zorunluluğu gerektiriyor.'' İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü olarak hem kamunun, hem özel sektörün Sağlık Müdürlüğü olduklarını söyleyen Dokucu, kamu, özel ve üniversite hastaneleriyle birçok noktada yakın temas halinde olduklarını belirtti.


milligazete

Bu haber toplam 2818 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim