• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 22 °C

Özel hastaneler ile SGK global bütçede anlaşamadı

Özel hastaneler ile SGK global bütçede anlaşamadı
Özel hastaneler ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) global bütçe konusunda anlaşamadığı öğrenildi. Hükümet, buna rağmen global bütçeyle ilgili çalışmalarına hız vereceğini belirtti.

Özel hastaneler ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) global bütçe konusunda anlaşamadığı öğrenildi. Hükümet, buna rağmen global bütçeyle ilgili çalışmalarına hız vereceğini belirtti.

Özel sektör ise izleyeceği yol haritasını, global bütçe uygulamasının ayrıntılarının resmen açıklanmasından sonra netleştirecek. Hükümet, global bütçeyi hem ilaca hem tedavi giderlerine uygulamayı ve katılım paylarını da farklılaştırarak yeniden düzenlemeyi planlıyor.
Özel hastaneler ile ekonomi yönetimi son olarak 31 Ağustos'ta bir araya geldi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında gerçekleşen toplantıya Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bakanlık müsteşarları katıldı. Toplantıda global bütçeleme konusu ele alınırken 3.5 saatlik toplantının sonunda bir uzlaşma sağlanamadı. Özel sektörün taleplerini kabul etmeyen ekonomi yönetimi, global bütçeleme konusunda izlemeyi öngördükleri yol haritasından taviz vermeyecekleri sinyalini verdi.

Hem global bütçe hem katkı payında düzenleme kapıda

Gelecek yıl hem ilaç üreticilerine hem sağlık kurumlarına yıl başında toplam bütçe rakamı açıklanacak. Gelecek yıl bütçesi belirlenirken, bu yılki ilaç ve tedavi ödeneğinin "öngörülen ekonomik büyüme tahmini" kadar artırılması planlanıyor. Bu da gelecek yıl ilaç ve tedavi harcamaları için ayrılan ödeneğin çok az miktarda artacağını gösteriyor. Yıl içinde öngörülen bütçe rakamının aşılması ihtimali doğduğunda ise giderek artan oranlarda iskonto yapılarak ilgili taraflara ödeme yapılacak. Özel hastanelerin kabul etmediği bu düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra özel hastanelerin bir kısmının daha sistemden çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Özel hastaneleri rahatlatmak için, hastanelerin alacağı fark ücretinin yüzde 70'e kadar çıkarılması üzerinde de çalışılıyor. Ancak bu oran bazı hastaneleri memnun etmiyor. Katkı payı uygulaması da özel hastanelere gidişlerin belli bir düzeye indirilmesi için kullanılacak. Bu nedenle hem ilaç hem tedavilerde katkı paylarında artış yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Referans

Bu haber toplam 2407 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim