• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Özel hastaneler kapıları kapatıyor!

Özel hastaneler kapıları kapatıyor!
Hükümet özel hastanelerin harcamalarını kontrol etti, ortalığa dizboyu rezalet çıktı. Yeni önlemler ise kavga çıkardı.

Hükümet özel hastanelerin harcamalarını kontrol etti, ortalığa dizboyu rezalet çıktı. Yeni önlemler ise kavga çıkardı.

Hükümetin, sağlık harcamalarını kısmak için 1 Ekim'den itibaren hayata geçireceği yeni uygulama ile vatandaşın özel hastanelere ödediği tedavi katılım payları 2 TL'den 15 TL'ye çıkartılacak. Özel sağlık kuruluşları, iş bırakma tehtidinde bulundu.

Sağlık harcamalarını kısmak ve gereksiz ilaç yazımının önüne geçmek için 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacak olan yeni sağlık uygulamaları, özel hastanelerin, özel tıp ve dal merkezlerinin tepkisi ile karşılaştı. Vatandaşların özel sağlık kurumlarına ödedikleri tedavi katkı payını 2 TL'den 15 TL'ye çıkartacak olan ‘Tedavi Katılım Payı'nın Uygulanması Hakkında Tebliğ'in”, Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanmasının ardından harekete geçen özel sağlık kurumları, kararın geri alınması için bir dizi etkinlik düzenleme kararı aldı.

SGK ANLAŞMALARI İPTAL EDİLECEK

İzmir'de faaliyet gösteren 16 özel hastane, tıp ve dal merkezinin yöneticileri İzmir Tabip Odası'nda biraraya geldi. Konunun detayları tartışıldı. Tedavi Katılım Payı'nın 15 TL'ye çıkartılmasının, vatandaşın cebine büyük bir külfet getireceği belirtildi. Özel hastanelerde tedavi ücretlerini yüzde 750 oranında artıracak olan uygulamanın, vatandaşları özel hastanelerden uzaklaştıracağı görüşü ön plana çıkarıldı. Bu durumun, devlet hastanelerindeki tedavi kuyruklarını artıracağı ve vatandaşın mağdur olacağı ifade edildi. Özel sağlık kurumu yetkilileri, hükümetin, hayata geçirdiği bu uygulamalar ile, özel sağlık kurumlarının ‘bitirilmeye’ çalışıldığını öne sürdü.

Konu ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumunu suçlayan yetkililer, tebliğin geri çekilmesi için bir takım etkinlikler düzenleme kararı aldı. Buna göre; sektörde çalışan sağlık personeline ve vatandaşlara konu ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapılacak. Gazete ilanları ve reklamlar ile kamuoyu yaratılacak. Demokratik eylemler hayata geçirilerek, iş bırakma eylemi yapılacak. Gerekirse, Ekim ayı ortasında SGK ile olan tüm anlaşmalar feshedilecek. Tedavi katılım payı için özel hastanelere 15 TL ödeyecek olan vatandaşlar, kamu hastanelerine 8 TL, birinci basamak sağlık kurumlarına ise 2 TL ödeyecek.

internethaber

Bu haber toplam 3273 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim