• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Özel hastanelere planlama, Ekim sonu açıklanacak

Özel hastanelere planlama, Ekim sonu açıklanacak
Sağlık Bakanlığının Ekim ayının son haftasında açıklayacağı planlama ile özel sağlık kuruluşları, ihtiyaç gösterilen yerleşim bölgelerinde açılabilecek. Fakat açıklanacak listenin çok da zengin olmayacağı belirtiliyor.  

Sağlık Bakanlığının Ekim ayının son haftasında açıklayacağı planlama ile özel sağlık kuruluşları, ihtiyaç gösterilen yerleşim bölgelerinde açılabilecek. Fakat açıklanacak listenin çok da zengin olmayacağı belirtiliyor.  

Sağlık Bakanlığı, özel sağlık kuruluşları için Ekim ayı itibariyle açıklaması beklenen planlama çalışmasında sona yaklaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, planlamanın henüz taslak halinde olduğu ve Ekim ayının son haftası açıklanacağı belirtildi. Yatırımcılar için açıklanacak listenin çok çeşitli il ve ilçeleri işaret etmemesi bekleniyor. Sektör yatırımcıları için Bakanlığın göstereceği yerler kısıtlı miktarda olacak.

Sağlık Bakanlığının 15 Şubat tarihli Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik ile Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’leri uyarınca özel dal –tıp merkezi ile hastane kurmak ancak planlama ilkeleri çerçevesinde mümkün olacak.

Bakanlığın tıp merkezleri ve özel hastaneler için hazırladığı Yönetmelik’te, sağlık kuruluşlarına ait sağlık insan gücü, tıbbi hizmet birimleri ve nitelikleri ile teknoloji yoğunluklu tıbbi cihaz dağılımı alanlarında kamu ve özel sektörü kapsayacak şekilde planlama yapılacağı belirtiliyor. Yönetmelik’e göre, özel hastane açmak isteyenler, Bakanlıkça yapılan planlamaya uymak zorunda. Ruhsatlandırılan özel hastanelere yeni tıbbi hizmet birimi, teknoloji yoğunluklu tıbbi cihaz ve sağlık çalışanı ilave edilmek istenildiğinde de planlamaya uyum zorunlu."

Bakanlık yatırım listesi açıklayacak
Yönetmelik uyarınca özel kuruluş açmak isteyenler, Bakanlıkça yapılan planlamada ihtiyaç gösterilen yerleşim bölgelerinde faaliyette bulunmak üzere başvurabilecek. Bakanlıkça planlanan yatırım listesi, her yıl Ekim ayında Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek. Özel kuruluş açmak isteyenler, Kasım ayı sonuna kadar Bakanlığa başvuracak. Yerleşim yeri itibariyle planlanan özel hastane sayısından fazla istekli olması halinde aralarında noter huzurunda kura çekilerek hak sahibi belirlenecek.

Planlamaya göre ilan edilen yerlerdeki özel hastane için Kasım ayında başvuru olmaması halinde, takip eden yılın Ağustos ayına kadar bu özel hastaneler için başvuruda bulunulabilecek. Bu durumda, talepte bulunulan ayın sonuna kadar başvurular toplanır ve takip eden ayın ilk haftasında birden fazla istekli olması halinde aralarında noter huzurunda kura çekilerek hak sahibi belirlenecek; tek istekli bulunması halinde o kişiye hak sahibi olduğu bildirilecek.

Fatma Ergüzeloğlu-Ankara/MEDİMAGAZİN

Bu haber toplam 2176 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim