• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Özel hastanelerle SGK birbirine girdi

Özel hastanelerle SGK birbirine girdi
SGK’nın devrim niteliğindeki sağlıkta dönüşüm uygulaması, büyük tartışmalara neden oluyor.

SGK’nın devrim niteliğindeki sağlıkta dönüşüm uygulaması, büyük tartışmalara neden oluyor.

HOSPITALIUM YÖNETiM KURULU BAŞKANI: SAĞLIK HiZMETi ALANLAR ARTTI

Hospitalium Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abit Bakistanlı, sağlıkta tasarrufa gidilmesi yerine fuzuli kullanımların önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. Bakistanlı, Sosyal Güvenlik Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle hastanelere erişiminin kolaylaştığını, böylece sağlık harcamasının olması gereken rakamlara çıktığını anlattı. Bakistanlı şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık harcamasının fiziksel anlamda arttığı gerçek. Ama eskiden insanların ne kadarı sağlık hizmetinden yararlanıyordu? Aslında bunu sorgulamak gerekiyor."

HASTANE AÇMAKTAN VAZGEÇTİM!

Geçen sene bir hastane daha açmayı düşündüklerini aktaran Bakistanlı, "Bir senede düşüncelerim çok değişti. Yeni yatırım yapmayı düşünmüyoruz" dedi. Bakistanlı, Hospitalium Hastaneler Grubu'ndaki hastanelerinin birkaçını SGK sisteminden çıkarmayı düşündüklerini aktardı.

ÜST DÜZEY BÜROKRATTAN ŞOK iDDiA...

HASTANELER HASTA AVINDA


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlıkta devrim yaparak vatandaşın hastane ve eczanelerdeki kuyruk çilesini bitirirken bazı özel hastanelerin sistemi kötüye kullandığı öne sürüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve SGK'nın sağlık harcamalarındaki savrukluğu önlemek amacıyla yaptığı toplantılara katılan bir bürokrat, "Açılan her yeni hastane ayakta kalmak için kendi müşterisini yaratıyor. Normal hastaların yanında hasta olmayanlar da tedavi ediliyor" dedi.

ANJİYOLARIN YÜZDE 25’İ SAĞLAM

Özel hastanelerden hizmet alma imkanının getirilmesi ve buna bağlı olarak hastane sayısının artmasının, hasta sayısını ciddi biçimde artırdığı ileri sürüldü. Sağlığımızın özel hastaneler nedeniyle tehdit altında olduğunu öne süren üst düzey bürokrat, anjiyo operasyonlarıyla ilgili olarak da çok ciddi ifadeler kullandı: "Özel hastanelerin gönderdiği anjiyo hastalarının yüzde 25'i sağlam çıkıyor."

BY-PASS ÖRNEĞi

Adı açıklanmayan bir ilçede tek devlet hastanesi varken yılda 20 by-pass ameliyatı yapıldığı, ancak aynı ilçede iki özel hastane açıldıktan sonra by-pass sayısının 150'ye çıktığı vurgulandı.


Erdoğan SÜZER / ANKARA- Münevver ÇAKIRTAŞ/İSTANBUL



Bugün

Bu haber toplam 3032 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim