• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Özel Sağlık Merkezleri Yeni Standartlardan Endişeli

Özel Sağlık Merkezleri Yeni Standartlardan Endişeli
Ankara'da Tıp Merkezi Sahipleri ve Çalışanlarının Katılımıyla Düzenlenen Toplantıda, Sağlık Bakanlığı Tarafından Doktor Kaynağının Etkin Kullanılması Amacıyla Hazırlanan Tıp Merkezlerinin Standardizasyonuyla İlgili Yasa Taslağı Tartışıldı.

Ankara'da Tıp Merkezi Sahipleri ve Çalışanlarının Katılımıyla Düzenlenen Toplantıda, Sağlık Bakanlığı Tarafından Doktor Kaynağının Etkin Kullanılması Amacıyla Hazırlanan Tıp Merkezlerinin Standardizasyonuyla İlgili Yasa Taslağı Tartışıldı.

Ankara'da tıp merkezi sahipleri ve çalışanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda, Sağlık Bakanlığı tarafından doktor kaynağının etkin kullanılması amacıyla hazırlanan tıp merkezlerinin standardizasyonuyla ilgili yasa taslağı tartışıldı.

Türkiye'nin değişik illerinden tıp merkezi sahipleri ve çalışanları, bugün Ankara Kent Otel'de düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda taslaktan duyduğu endişeyi dile getiren Anadolu Sağlık Kuruluşları Organizasyon Derneği (ASKOD) Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, "Yaklaşık 400 dal merkezi, sahipleri ve çalışanlarının geleceği müphem bırakılarak, bu tasarının kapsamına alınmamış. İkinci gündem maddemiz, tıp merkezi açılmasının hastane gibi zorlaştırılması. Ön izin alınması gerekiyor, ancak bu ön izinler belediyelerin kontrolü altında. Bunun dışında şehir merkezi planlamaları çoktan bittiği için bu izni almak kolay değil" dedi.

Standart getirme fikrinin yanlış olmadığını ancak içeriğin kendilerini çok zorladığını ifade eden Dr. Holoğlu, "Sağlık Bakanlığı'nın standardizasyon amaçlı çalışmasına destek veriyoruz. Aslında gecikmiş bir çalışma. Olumlu bir çalışma yapılıyor. Fakat ortaya çıkan taslakta daha önceden ruhsat almış nitelikli sağlık hizmeti sunan 400 sağlık merkezinin kapsam dışında bırakılması hatalı. Bunların 3 yıl içinde yeni binaya taşınma zorunluluğu geliyor. Yıllık planlamalar için kriterler hala belli değil" diye konuştu.

Tasarıdan yakınan başka bir katılımcı ise, "Tasarı, özel sağlık kuruluşlarını 3 yıla kadar kapanma noktasına getiriyor. Özel sağlık kuruluşları çok büyük müşkül altındadır" dedi.

Toplantı sonunda bir komisyon oluşturulurken, komisyonun tasarı konusundaki görüşleri Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kuruluşlara ileteceği bildirildi.

Türkiye Sağlık İşletmeleri Derneği (TÜSİDER), Fizik Tedavi İşletmeler Derneği (FİZDER) ve ASKOD, bu girişime destek veren kuruluşlar arasında yer alıyor. (İHA)

Bu haber toplam 1297 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim