• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

Özel Sağlık Tesislerinin Denetimine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Çalıştayı düzenlendi

Özel Sağlık Tesislerinin Denetimine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Çalıştayı düzenlendi
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Özel Sağlık Tesislerinin Denetimine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Çalıştayı düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Denetim ve Değerlendirme Dairesi tarafından Özel Sağlık Tesislerinin Denetimine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Çalıştayı düzenlendi.

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, özel sağlık kuruluşları ile ilgili son dönemlerde bazı mevzuat çalışmalarının yapıldığını belirterek, “Bu mevzuatların anlaşılabilmesi, bu mevzuatlara uyum sağlanabilmesi, hem de özel sektör hastanelerinin, sağlık tesislerinin denetlenmesi temel görevlerimizden bir tanesidir. Devletin asıl görevlerinden biri olan sağlık hizmet sunumu ve bu hizmetin yerinde doğru yapıldığının da teyidini gerektiriyor. Özel sağlık tesislerimizden işini iyi yapanlar bu denetlemelerden, kontrollerden kaçınmazlar diye düşünüyoruz” dedi. Daha önce yönerge kapsamında yapılan denetlemeleri yönetmelik çerçevesine kavuşturmanın daha iyi olacağını ve kapsamlı bir hale geleceğini vurgulayan Prof. Dr. Muhammet Güven, “Hepinizin katkılarına ihtiyaç var, sahanın görüşlerinin de alınması gerekiyor. Bu çalışmanın sağlık sistemi ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin, çalıştayda bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. Tekin, 2008 yılından bu yana ilk defa özel sağlık kuruluşlarının mevzuatına yönelik bu kadar geniş katılımlı, çok paydaşlı bir çalıştay yapıldığını belirterek, “Anayasamız, ve 1 no’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Bakanlığımıza ve dolayısıyla Genel Müdürlüğümüze sağlık kuruluşlarının planlanması, ruhsatlandırılması ve denetimi noktasında üç önemli görev yüklemiştir. Denetim, yönetimin önemli bir parçasıdır. Bakanlık olarak bizler sağlık hizmeti alanların mihmandarı, koruyucusu olarak, sağlık hizmeti alanlarla sağlık hizmeti sunanların belirlenen standartlara uymalarını sağlamakla yükümlüyüz” diye konuştu.

Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanı Gültekin Bayraktar ve sağlık uzmanı Resul Yıldız, denetim yönetmeliği ile Denetim İzleme Sistemi (Den-İz) hakkında birer sunum gerçekleştirdi. Çalıştaya, Genel Müdür Yardımcıları Sevil Serin, Doç. Dr. Mehmet Gündüz, Dr. Muhammed Ertuğrul Eğin, Daire Başkanları, Bakanlığın İl Sağlık Müdürlükleri temsilcileri, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri katıldı.

Dünya Bankası finansmanı ile yürütülen “A.1.3. İl Sağlık Müdürlüklerinin Denetim Alt Yapısının Kurulması ve İşletilmesi Projesi” kapsamında, sağlık hizmeti sunan özel hukuk ve gerçek kişilere ait sağlık kuruluşları ile sağlık hizmetlerine yönelik gerçekleştirilecek denetimlerin usul ve esasları ile Bakanlığımız politika ve mevzuatına aykırılık tespiti halinde uygulanacak idari yaptırımlar bütünlük arz edecek şekilde düzenlenecek.

15-17 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen çalıştayın 2. gününde taslak yönetmeliğin ekindeki denetim formları ile ilgili grup çalışmaları yapıldı. Çalıştayın son gününde ise, grup çalışmalarının neticeleri değerlendirilerek grup temsilcileri birer sunum gerçekleştirdi. Genel Müdür Yardımcısı Sevil Serin ve Daire Başkanı Gültekin Bayraktar tarafından tüm katılımcılara teşekkür belgesi verildi.











74486563_777257219363870_4162066714210598912_o.jpg






















76259409_778917712531154_726439214983413760_o.jpg

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5199 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim