• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 24 °C

Özel sağlıkçılar eylem planı için toplanıyor

Özel sağlıkçılar eylem planı için toplanıyor
Özel sağlık sektörü, sağlıktaki son düzenlemelere karşı 'güçbirliği' yapmaya hazırlanıyor. Özel hastane ve sağlık kuruluşlarından oluşan 12 dernek ile federasyonun yetkilileri, cumartesi günü Ankara'da bir araya gelerek sıkıntılarını telafi edecek bir eyl

Özel sağlık sektörü, sağlıktaki son düzenlemelere karşı 'güçbirliği' yapmaya hazırlanıyor. Özel hastane ve sağlık kuruluşlarından oluşan 12 dernek ile federasyonun yetkilileri, cumartesi günü Ankara'da bir araya gelerek sıkıntılarını telafi edecek bir eylem planı üzerinde anlaşmaya çalışacak.

Sağlık İşletmeleri Federasyonu Başkanı Mehmet Altuğ, sorunlarını 3 başlıkta sıralarken, "Yüzde 30 fark sınırının kaldırılması, son çıkarılan Sağlıkta Uygulama Tebliği'yle getirilen katılım paylarının kamuyla eşitlenmesi ve yine aynı düzenlemeyle yüzde 30-40 arası geri çekilen fiyatların güncellenmesini istiyoruz" dedi. Ancak bu sıkıntılarını yetkililerle paylaşmalarına rağmen bir çözüm bulamadıklarını kaydeden Altuğ, belirleyecekleri eylem planıyla halka bazı mesajlar vereceklerini söyledi. Altuğ, "Hasta, neden kamu yerine özel hastaneden hizmet almayı talep ediyor? Daha kaliteli hizmet almak için. Ama artık sistemi döndüremiyoruz. Halka bu şartlarda hizmet kalitemizin düşeceği mesajı vereceğiz" dedi.  

SUT, son damla oldu

Referans'ın sorularını yanıtlayan Altuğ, sağlıkta özel sektör yatırımlarının planlama çalışmasına bağlanmasını ve bu kapsamda bekledikleri yatırım listesinin halen çıkarılmamış olmasını da sorunları arasında sayarken, ancak 'son damlanın' ekimde çıkarılan Sağlıkta Uygulama Tebliği (SUT) olduğunu kaydetti. Altuğ, "SUT'la hem fiyatlarda geriye gidildi hem de katılım payı geri getirildi" diye konuştu. 4-5 senedir bir yükselme olmadan aynı fiyatlarla kamuya hizmet verdiklerini söyleyen Altuğ, SUT ile bu rakamlarda kamu sağlık kurumlarının bile gerisine düştüklerini savundu. Gelinen noktada ciddi biçimde sıkıntıya girdiklerini belirten Altuğ, sektörde işten çıkarmaların başladığını ve önümüzdeki dönemde de hastaların mağdur olmasından endişe ettiklerini söyledi. Altuğ, "Sürdürülebilir hizmet vermenin gerisine düştük. Tasarruf önlemleri bir yana, kapanan kurumlar söz konusu" dedi. Bu sorunlarını daha önce yetkililerle paylaştıklarını söyleyen Altuğ, "Ancak çözüm yok gibi. Artık bunları halkla da paylaşma zamanı. Vereceğimiz hizmetin kalitesi düşecek" dedi. Altuğ, bugünkü toplantıdan sıkıntılarını telafi edici bir eylem planının çıkacağını da kaydetti.

Altuğ toplantı için yaptığı yazılı açıklamada ise özel sağlık sektörünün 2003-2005 yılları arasında teşvik edilirken, sonrasında küçülmesine karar verildiği ifade edildi. Açıklamada, sektörde kamunun 'tek oyuncu' olduğu bir modele dönüldüğü ve özel sektörün de 'yatırım yapamaz, yaptığı yatırımları açıp işletemez, eksilen cihaz ile personelini yenileyemez' hale getirildiği öne sürüldü.

Bu haber toplam 1687 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim