• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Özel sektör büyüdü halk kaliteli hizmetle tanıştı

Özel sektör büyüdü halk kaliteli hizmetle tanıştı
Türkiye İstişare Toplantısına Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Adnan Çınal, MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Uzman Dr. Hakan Bahadır ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Malzeme Mevzuatı Daire Başkanı Hanefi Gök katıldı.

Türkiye İstişare Toplantısına Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Adnan Çınal, MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Uzman Dr. Hakan Bahadır ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Malzeme Mevzuatı Daire Başkanı Hanefi Gök katıldı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Adnan Çınal, 2003 yılında başlatılan sağlıkta dönüşüm projesiyle daha çok vatandaşın daha kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlandırılmaya başlandığını söyledi. MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu tarafından Antalya’da Türkiye İstişare Toplantısı düzenlendi. Burada konuşan Çınal, sağlıkta dönüşüm projesiyle oldukça yol kat edildiğini belirterek, “Bu dönüşümle özel sektör yatırımları hızla arttı. Sağlıkta yaygın, kaliteli, adil, ulaşılabilir bir noktaya gelindi. Daha çok vatandaş daha kaliteli bir sağlık hizmeti almaya başladı. Hastanelerde kuyruklar bitti. Şimdi de biz sağlıkta 2014’ü planlıyoruz” dedi.

BEBEK ÖLÜMLERİ YÜZDE 40 AZALDI
2003’ten bu yana bebek ölüm hızının yüzde 40 azaldığını anne ölümlerinin de aynı şekilde düştüğünü belirten Çınal, “Tifo ve bunun gibi birçok hastalıkta sıfır noktasına gelerek AB seviyesinin de altına indik. İnsan başına düşen hekim sayısı ve gelişmiş bölgeler ile geri bölgeler arasındaki kişi başına düşen hekim farkı ciddi biçimde azaldı. Vatandaşın sağlık hizmetinden memnuniyeti artmıştır” dedi.

6 YILDA 211 HASTANE YAPILDI
Adnan Çınal, 2003 yılından bu yana 211 hastane yapıldığını anlatarak bunun için de 7.6 milyar harcandığını söyledi. Hastane tadilatı ve yapımı çalışmalarının devam edeceğini anlatan Çınal şöyle konuştu: “Ayrıca sağlık kentleri kuruyoruz. Birçok ilde şehrin içinde kalan trafik başta birçok sebepten dolayı sıkıntı çeken hastaneler bu kentlere taşınacak. Ankara ve İstanbul’da iki tane böyle bir hastane kuracağız. Bu uygulama zamanla diğer şehirlere de yayılacak” dedi. Çınal, Türkiye’nin sağlık turizminde de önemli bir potansiyel taşıdığını bildirerek, “Bunun için de özel sektörün önünü açacağız. Sağlık turizminde de kaplıcalarla çeşitli ameliyat ve tedavilerde önemli avantajlarımız var. Türkiye’yi sağlık turizmi alanında bölgenin cazibe merkezi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Aşıya vatandaş karar verecek
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Adnan Çınal, gündemde olan domuz grip aşısında kararı vatandaşın vereceğini söyledi. Sağlık Bakanlığı olarak bilgilendirici çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyleyen Çınal şunları söyledi: “Biz bilgilendirici çalışmalar yapacağız. Kararı ise vatandaş verecek. Nisan ayına kadar olan projeksiyonlarımızda 5 milyon insanın hastanelere domuz gribinden dolayı tedavi olmak için geleceğini tahmin ediyoruz.” Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Malzeme Mevzuatı Daire Başkanı Hanefi Gök de, domuz gribinin bütçeye 1 milyar liralık bir ek fatura getireceğini söyledi.

MÜSİAD: Dönüşümü destekliyoruz

MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Uzman Dr. Hakan Bahadır, sağlıkta dönüşüm çalışmalarının birçok probleme çözüm getirdiğini belirterek bu dönüşümü desteklediklerini söyledi. Bahadır, sağlıkta dönüşüm programının hedeflerine yürürken bu konuda özel sektöre de büyük görev düştüğünü anlatarak, “Bunun için özel sektör yatırımlarını artırmalı. Devlet de bu sektörü rakip olarak görmemeli ilgili kurum ve kuruluşların çözüm ortağı olarak görmesi önemli bir konudur” dedi. Özel sağlık kuruluşlarının yeni uygulamalardan en fazla etkilenen kurumlar olduğunu anlatan Bahadır, “Özel sağlık kuruluşlarının yaşadığı problemlerin çözümü için ya SGK ile mevcut sözleşmeler sürdürülmeli ya da SGK ile sözleşmeyi daha cazip hale getirmelidir” diye konuştu. Bahadır, dönüşümle doktora giden hasta oranının yüzde 2’den yüzde 6’ya yükseldiğini söyledi.


Türkiye

Bu haber toplam 2228 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim