• BIST 12433.5
  • Altın 6811.86
  • Dolar 44.5989
  • Euro 52.3513
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 20 °C

Özel Sektör Hekimlerine Yeşil Pasaport Gündemde: Meclis’e Kanun Teklifi Sunuldu

Özel Sektör Hekimlerine Yeşil Pasaport Gündemde: Meclis’e Kanun Teklifi Sunuldu
En az 15 yıl özel sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim ve diş hekimlerine yeşil pasaport verilmesini öngören kanun teklifi Meclis’e sunuldu.

Kamuoyunda “yeşil pasaport” olarak bilinen hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesine yönelik yeni bir düzenleme gündeme geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan kanun teklifiyle, özel sağlık kuruluşlarında uzun yıllar görev yapan hekim ve diş hekimlerine yeşil pasaport verilmesi planlanıyor.

Teklife göre, özel hastane, tıp merkezi veya muayenehanede en az 15 yıl görev yapan hekim ve diş hekimleri, kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla hapis cezası almamış olmaları şartıyla bu haktan yararlanabilecek.

“Mesleki Bir İhtiyaç” Vurgusu

Kanun teklifinin gerekçesinde, özel sektörde çalışan hekimlerin de kamuya sundukları hizmet kadar önemli bir görev üstlendikleri vurgulandı. Tıp alanındaki hızlı gelişmeler nedeniyle hekimlerin uluslararası kongre ve bilimsel etkinliklere katılımının önemine dikkat çekilerek, yeşil pasaportun bu süreçte bürokratik engelleri azaltacağı ifade edildi.

Ayrıca sağlıkta şiddetin arttığı ve nitelikli insan gücünün yurt dışına yöneldiği bir dönemde, bu düzenlemenin hekimlerin motivasyonunu artıracağı ve aidiyet duygusunu güçlendireceği belirtildi.

Teklif Komisyona Sevk Edildi

Teklifi sunan Ahmet Baran Yazgan, sağlık hizmetinin bir bütün olduğunu belirterek, tüm hekimlerin devlet imkanlarından eşit şekilde yararlanması gerektiğini ifade etti.

Söz konusu düzenleme, değerlendirilmek üzere ilgili komisyona sevk edildi.

Yeşil Pasaport Kimlere Veriliyor?

Mevcut uygulamada yeşil pasaport; belirli derecedeki devlet memurlarına, eski milletvekillerine, belediye başkanlarına, devlet sporcularına, bazı kamu kurumu çalışanlarına, belirli ihracat hacmine sahip iş insanlarına ve en az 15 yıl kıdeme sahip avukatlara veriliyor.

Yeni düzenlemenin kabul edilmesi halinde, özel sektörde görev yapan hekim ve diş hekimleri de bu kapsama dahil edilmiş olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 528 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim