• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Özel sigortalı da SGK anlaşmalı kuruma gelecek'

Özel sigortalı da SGK anlaşmalı kuruma gelecek'
SGK, yayınladığı genelge ile muayene ücret farklarının sigorta şirketleri tarafından ödenmesini öngören Tamamlayıcı Sağlık Sigortası için ilk adımı attı. Sigortanın yaygınlaşabilmesi için yıllık primlerin 300-500 lira olması ...

SGK, yayınladığı genelge ile muayene ücret farklarının sigorta şirketleri tarafından ödenmesini öngören Tamamlayıcı Sağlık Sigortası için ilk adımı attı. Sigortanın yaygınlaşabilmesi için yıllık primlerin 300-500 lira olması gerektiği belirtiliyor.

Ara Rapor SGK Tarafından Değerlendiriliyor
ÖNCELİK SANDIK PERSONELİNE

Ara rapora göre SGK'ya devredilen banka, sigorta, sanayi odaları gibi birlik personelleri için kurulan sandıkların iştirakçileri TSS için öncelikli belirlendi. Devredilen 350 bin 890 sandık personelinin TSS'ye geçişte hazır hedef kitle olması planlanıyor.

SÖZLEŞMELER REVİZE EDİLECEK

Özel hastaneler, sözleşmelerine göre gruplara ayrılacak. Örneğin A tipi için kurumca belirlenecek (yüzde 60-70-80 gibi) geri ödeme yapılacak. Aradaki fark ile ekstralar TSS kapsamına alınacak. Sevk zinciri de sisteme dahil edilecek.

VERGİYE TEŞVİK GELEBİLİR

Genel sağlık sigortası için toplanan primler düşürülerek işverene prim teşviki sağlanabilecek. Böylece kişilerin hem genel sağlık sigortası primi hem de özel sağlık sigortası primi ödeme yükünün hafiflemesi amaçlanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) '"Tamamlayıcı veya Destekleyici Sağlık Sigortaları Uygulamaları" genelgesiyle bazı Avrupa ülkeleri ile ABD'deki sigorta sistemi için ilk adım atıldı, özelde yüzde 90'a kadar çıkan ve hastanın ödediği farklar, artık sigorta şirketlerince ödenecek.

Genelgeye göre genel sağlık sigortasının temel teminat paketi içinde yer almayan, kısmen karşılanan ya da hastanın daha yüksek standartta hizmet talep etmesi durumunda devreye artık özel sağlık sigortası girecek. Bütçesi yıllardır açık veren SGK'nın ödemeyeceği hizmetlerin önümüzdeki dönemde artacağı, bu yükün hastaların ödeyeceği primlerle özel sigorta şirketlerine kaydırılacağı belirtiliyor. Sisteme göre SGK, Sağlık Uygulama Tebliği'yle (SUT) belirlediği fiyatları ödemeye devam edecek, özel hastaneler SGK ile sigorta şirketine iki ayrı fatura gönderecek. Sigorta poliçesi kapsamında yer almayan hizmetlerle katılım paylarını hasta cebinden ödemeye devam edecek.

'BU ŞEKLİYLE PRİMLER DÜŞMEZ'

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Genel Sekreteri Erhan Tuncay, genelgenin sadece üçlü fatura sistemini düzenlediğini belirterek, şunları söyledi: "5-6 milyon sigortalıya ulaşma hedefinden bahsederken, üniversite ve kamu hastanelerinin de sistemde olması gerektiğini söylemiştik. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'nm (TSS) yaygınlaşması için 1000-1500 lira olan yıllık primlerin 300-500 lira seviyesine gelmesi gerekir. Ancak bu genelgeyle primlerin düşmesi, sigortalının da artması mümkün değil."

'Özel sigortalı da SGK anlaşmalı kuruma gelecek' (CEVAT ŞENGÜL OHSAD Genel Sekreteri)

SGK'yla anlaşmalı özel hastanelere gelen hastalar aynı zamanda SGK'lıysa mecburen provizyon almak zorundaydık. Bu durumda aradaki farkı özel sigorta şirketinden istediğimizde, fiyat anlaşmamız olsa bile 'SUT'un yüzde 90'ından fazla alamazsınız' diyorlardı. Bu da sıkıntıya yol açıyordu. Şimdi bu sınır kalktı. Artık özel sağlık sigortası olan hastalar da SGK ile anlaşmalı hastanelere gelebilecek."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12830 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim