• BIST 8963.51
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Öztürk: Ücretsiz sağlık hizmeti yargılanamaz

Öztürk: Ücretsiz sağlık hizmeti yargılanamaz
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, hakkında açılan soruşturmaya ilişkin, “(Sağlık hizmetini ücretsiz verdin) diye yapılan bir yargılamayı kabul etmiyoruz” dedi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, hakkında açılan soruşturmaya ilişkin, “(Sağlık hizmetini ücretsiz verdin) diye yapılan bir yargılamayı kabul etmiyoruz” dedi.


Öztürk, internet ansiklopedisi tanıtım toplantısında gazetecilerin soruları üzerine, Kadıköy Belediyesi Sağlık Polikliniğinde ücretsiz sağlık hizmeti verildiği yönündeki iddialara ilişkin hakkında açılan soruşturmayla ilgili bilgi verdi.

Konuya ilişkin bu sabah Kadıköy Cumhuriyet Savcılığına ifade verdiğini söyleyen Öztürk, şunları kaydetti:

“İfademde 3 konuya değindim. Mülkiye Müfettişi, sağlık hizmetlerini ikiye ayırmış. (Bazı kişilere ücretsiz sağlık hizmeti verebilirsiniz, ama bir diğerine veremezsiniz) demiş. Müfettişin böyle bir hakkı yok. Çünkü buna Belediye Meclisi karar verir. Bir müfettişin verdiği sübjektif kararla Belediye Meclisinin kararının yok sayılması demokrasiye aykırı. Kaldı ki yasalara göre belediyenin temel görevleri arasında, insanların sağlıklı yetişmesini sağlamak, hastalıkları önlemek de bulunuyor. Biz bu hizmeti vermeye devam edeceğiz. Eğitim, sağlık, kültür ve sanat hizmetlerinde para sorulamaz. Hele bunu veren kamu kurumu ise bunu ücretsiz ya da çok büyük indirimlerle vermek zorunda. Bu nedenle biz, (sağlık hizmetini ücretsiz verdin) diye yapılan bir yargılamayı kabul etmiyoruz.”

Öztürk, CHP’li 12 belediye meclisi üyesi hakkında soruşturmaya izin verildiğini, AK Partili belediye meclisi üyeleri hakkında ise soruşturma açılmasına izin verilmediğini sözlerine ekledi.

Selami Öztürk, yaşanan süreci sıkıntı etmediklerini ve yargıya güvendiklerini söyledi.

“Türkiye’nin önünde çok ciddi problemler var” diyen Öztürk’e, göreve devam edip etmeyeceği soruldu. Öztürk, “Kadıköy’de göreve devam edeceğiz. Bizim için bu bir mücadele. Çoluğumuzla, çocuğumuzla, eşimizle, dostumuzla demokrasi ve hukuk mücadelesi vereceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın” yanıtını verdi.

İNTERNET ANSİKLOPEDİSİ
Öte yandan Kadıköy Belediyesi, öğrencilerin yararlanabilmesi amacıyla “www.okulpedia.com” adıyla internet ansiklopedisini kullanıma açtı.

Kadıköy Belediyesi Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfının tüm öğrencilere yeni öğretim yılı hediyesi olarak hazırladığı internet ansiklopedisi, Selami Öztürk tarafından tanıtıldı.

Kadıköy’ün teknolojiyi en iyi kullanan belediye olduğunu belirten Öztürk, bunun da ilçedekilerin eğitim-kültür düzeyinin yüksek olmasından ve teknolojik gelişmeleri çok yakından takip etmesinden kaynaklandığını söyledi.

Çocukluğunda yaşadığı sıkıntılara işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

“Öğretmen babam, kömür kurumu ve yumurta akını karıştırır, kireçten tebeşir üretirdi. Yerlerde tabure haline getirdiğimiz oturaklarda oturur, dersleri takip etmeye çalışırdık. Oysa günümüzde teknolojik gelişmeleri takip etmekte zorlanıyoruz. Bugün hizmete soktuğumuz ‘okulpedia’ adlı dijital ansiklopediyle artık her bilgi, küçücük el bilgisayarımızla elimizin altında. Üstelik yeni, sürekli güncellenen en doğru bilgilerle. Tüm öğrencilerimizi okulpedia’yı kullanmaya çağırıyorum.”

Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkan Yardımcısı İnal Aydınoğlu da ‘okulpedia’ adlı dijital ansiklopedinin 3500 sayfa olarak hazırlandığını ve hiçbir ansiklopediden çeviri olmadan, tamamen Türk öğrencilerine yönelik bilgiler bulunduğunu kaydetti.

Dijital ansiklopediye öğrencilerin “www.okulpedia.com” adresinden ulaşabilecekleri, ancak siteye girmek için ücretsiz üye olmak gerektiği bildirildi.

Bu haber toplam 1521 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim