• BIST 9530.47
  • Altın 2485.014
  • Dolar 32.5011
  • Euro 34.8568
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 19 °C

Pandemi Döneminde Neden Dezenfektan Kullanmalıyız?

Pandemi Döneminde Neden Dezenfektan Kullanmalıyız?
Covid-19 salgınının ortaya çıkmasıyla birlikte günlük yaşantımızda birçok şey değişiklik göstermeye başladı.

Bu doğrultuda virüsten korunabilmek için tedbir amaçlı umumi alanlarda maske takmak ve dezenfektan kullanmak çok önemli hale geldi. Dezenfektan, içeriğinde bulunan antiseptik ve antibakteriyel kimyasallardan dolayı virüs ve mikroplardan korunmak için etkili bir hijyen ürünüdür. Buna bağlı olarak günümüzde dezenfektan kullanımı oldukça artış göstermiştir. Dezenfektanın önemi Covid-19 salgını ile birlikte kendini göstermiştir. Fakat doğru kullanılmaması halinde insan sağlığı açısından tehdit oluşturabilmektedirler.

Her ne kadar salgının artış gösterdiği süreçlerde vaktimizin çoğunu evde geçirsek de bir süre sonra iş, alışveriş ya da sağlık sebeplerinden dolayı mecburen dışarı çıkmak zorundayız. Bu noktada çevredeki insanlardan gelebilecek virüslere karşı önlem almak için kalabalık ortamlarda, elimizi farklı yerlere temas ettikten sonra, elimizi ağzımıza, yüzümüze götürmeden dezenfektan kullanmak gereklidir. Uluslararası seyahatlere izin verilmesi, yaz tatilinin başlamasıyla yerli ve yabancı turistlerin tatil bölgelerine gitmesi salgının hızlı bir şekilde yayılmasına etki etmektedir. Bu gibi durumlarda önlem almak ve hastalıklardan korunmak için el hijyenine gereken hassasiyet gösterilmelidir. Gün içerisinde evde ya da dışarıda sık sık ellerimizi yıkamaya özen göstermek gerekir. Ev dışındaki alanlarda ellerinizi yıkamaya yönelik uygun yerler bulunmuyorsa el dezenfektanları kullanılarak hijyen oluşturmaya çalışılmalıdır.

El Dezenfektanlarını Kullanmanın Önemi

Covid-19 salgını tüm dünyada hızlı bir şekilde etkisini gösterirken virüsün bulaşmaması için özellikle içinde bulunduğumuz Pandemi sürecinde dezenfektan kullanımına dikkat edilmelidir. Sağlığımızdan olmamak, virüsten korunmak için el hijyenine özen gösterilmelidir. Covid-19 salgınından korunmak için hem ev hem de kişisel dezenfekte işlemleri virüse karşı kalkan görevi görmektedir. Virüsten korunmanın en etkili yollarından biri olan dezenfektan kullanımı sayesinde dezenfektanın önemi ortaya çıkmaktadır. Fakat virüsten korunabilmek için aşırı ve abartılı bir şekilde özellikle el dezenfektanı kullanımına yönelmek hem cildin tahriş olmasına hem de insan sağlığına ciddi zararlar verebilmektedir. Pandemi sürecinde umumi alanlarda, kalabalık ortamlarda bulunmanız halinde, elinizi su ve sabun ile temizleyebilme ihtimaliniz yoksa ölçülü bir şekilde el dezenfektanı kullanmanız virüse karşı önlem almanız açısından etkili olacaktır.  Dezenfektan çeşitleri kullanım alanlarına göre farklılık gösterebilmektedir. Özellikle de son dönemde yeni nesil dezenfektanlar kullanımı ve taşıması konusunda kolaylık sağlanacak şekilde üretilmektedir.

yeni-nesil-dezenfektanlar.jpg

Bu haber toplam 4243 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim