• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

PARMER, dünyaca ünlü hekimlerle işbirliği yapmaya devam ediyor

PARMER, dünyaca ünlü hekimlerle işbirliği yapmaya devam ediyor
Medipol Sağlık Grubu çatısı altında 2018'den bu yana hizmet sunan Parkinson ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER) ile hareket bozuklukları hastalıklarında uzman Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Andres Lozano yeni bir protokole imza attı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı: "Medipol Sağlık Grubu olarak, yakın bir gelecekte İstanbul Göztepe'de, dünyada eşi benzeri olmayan 2 bin metrekarelik bağımsız bir 'Uluslararası Nöromodülasyon ve Hareket Bozuklukları Merkezi' binasında hizmet sunmaya hazırlanıyoruz"

Medipol Sağlık Grubu açıklamasına göre, Medipol Sağlık Grubu çatısı altında komşu ülkeler ve yakın coğrafya içerisinde parkinson ve hareket bozuklukları alanında bir ilk olarak, "Mükemmeliyet Merkezi" sıfatı kazanarak hizmet sunmaya başlayan PARMER, alanlarında uzman, dünyaca ünlü hekimlerle işbirliği yapmaya devam ediyor.

Son olarak, fonksiyonel nöroşirurji ve hareket bozuklukları hastalıkları için yeni tedavilerin geliştirilmesine odaklanan ve bu konudaki akademik çalışmaları ile öne çıkan Toronto Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Andres Lozano ile İstanbul Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde imzalanan protokolle PARMER'in bir yandan hareket bozuklukları tedavisinde uygulamaya alınacak yeni teknolojilere ev sahipliği yapması diğer yandan da genç hekimlerin dünyaca ünlü uzman isimlerle buluşabildiği ve deneyim kazanabildikleri bir arena olması hedefleniyor.

Açıklamada imza törenindeki konuşmasına yer verilen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, 100'üncü yılında sağlık sektöründe Türkiye'nin global bir marka olduğunu ve söz konusu protokol ile parkinson başta olmak üzere hareket bozuklukları alanında bir ilke imza attıklarını belirtti.

Yiğitbaşı, "Bugün burada atılan adım aslında bir başlangıç. Medipol Sağlık Grubu olarak, yakın bir gelecekte İstanbul Göztepe'de, dünyada eşi benzeri olmayan 2 bin metrekarelik bağımsız bir 'Uluslararası Nöromodülasyon ve Hareket Bozuklukları Merkezi' binasında hizmet sunmaya hazırlanıyoruz. Binanın hazırlıkları sürerken PARMER, İstanbul Acıbadem'de yer alacak yeni hastanemizde uluslararası çalışmalarına devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

- "PARMER, hem bilimsel çalışmalar hem de hasta tedavisi açısından umut vaat eden bir merkez"

Prof. Dr. Lozano da iki kıtayı birleştiren ve sağlık turizminin en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul'da konunun uzmanı meslektaşları, fonksiyonel beyin cerrahisine gönül veren genç hekim ve uzman adayları ile bir araya gelecek olmanın heyecanı içinde olduğunu aktardı.

Lozano, "Bugün PARMER, başta parkinson olmak üzere tüm hareket bozuklukları hastalıklarında kurdukları ekip ve yaptıkları çalışmalar ile bulunduğu coğrafyada ve globalde ilgi çeken bir merkez olma özelliği taşımaktadır. PARMER'in ayrıca, ileriye yönelik hedefleri ile hem bilimsel çalışmalar hem de hasta tedavisi açısından umut vaat eden bir merkez olduğunun da altını çizmek isterim. Bu ailenin bir parçası olmak benim için heyecan verici. Beraber güzel projelere, operasyonlara ve uluslararası işbirliklerine imza atacağımızı ümit ediyorum." açıklamasında bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 632 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim