• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 26 °C

Pendik'te doktora saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan kadın hakkında hapis istemi

Pendik'te doktora saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan kadın hakkında hapis istemi
Pendik'te bir doktora çalıştığı hastanede saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan kadın hakkında, "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı kasten basit yaralama" suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede, doktor Esma Demir'in arkasından saldırıp saçlarını çekerek yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan kadının, "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı kasten basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Pendik Devlet Hastanesinde görev yapan Esma Demir'e saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan M.İ. hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, müşteki Esma Demir'in Pendik Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak görev yaptığı, şüpheli M.İ'nin de 17 Kasım'da L.Ç. adlı kişiyle aralarında geçen olayla ilgili adli rapor aldırılmak üzere polis nezaretinde hastaneye getirildiği anlatıldı.

Hastanenin acil bölümünde müşahede odasına alınan M.İ'nin koluna damar yolu açıldığı bilgisi verilen iddianamede, alkollü de olan M.İ'nin bir süre sonra kolundaki damar yolunu çıkartarak, görevli olan müşteki doktor Esma Demir'e arkadan saldırdığı, saçlarını eline doladığı aktarıldı.

İddianamede, görüntü izleme tutanağına göre M.İ'nin, çevredekilerin müdahalesine rağmen yaklaşık 40 saniye boyunca eylemini devam ettirdiği kaydedildi.

Olay neticesinde müşteki Esma Demir'in İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü raporuna göre basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaralandığı belirtilen iddianamede, bu şekilde M.İ'nin üzerine atılı suçu işlediği anlatıldı.

İddianamede, bu kapsamda M.İ'nin "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı kasten basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Öte yandan iddianamede, 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun 12. ek maddesine göre, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen "kasten yaralama" suçunun, tutuklama nedeni varsayılan suçlardan olduğu vurgusu da yapıldı.

Değerlendirilmek üzere Anadolu 69. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde M.İ. hakim karşısına çıkacak.

- Olayın geçmişi

Adli rapor alınmak üzere Pendik Devlet Hastanesine götürülen M.İ, pratisyen hekim olarak görev yapan Esma Demir'in, arkasından saldırarak saçlarını çekmiş ve polisin müdahalesiyle etkisiz hale getirilmişti.

Demir'in şikayetçi olması üzerine şüpheli gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen M.İ, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı kasten basit yaralama" suçundan tutuklanmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1121 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim