• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

Perkotek Personel Takip Sistemi

Perkotek Personel Takip Sistemi
Personel takip sistemi firmalarda çalışan personellerin giriş çıkış takibinin yapılabilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için yazılımsal ve donanımsal cihazlar sayesinde çalışan personelin tüm çalışma saatlerini takip eden bir sistemdir.

 

Personel takip sistemi nedir?

Personel takip sistemi firmalarda çalışan personellerin giriş çıkış takibinin yapılabilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için günümüz teknolojisiyle geliştirilmiş gelişmekte olan yazılımsal ve donanımsal cihazlar sayesin de çalışan personelin tüm çalışma saatleri erken gelme fazla mesai ve ücretsiz izinlerini takip eden bir kontrol merkezi sistemidir.

Personel takip sistemi sayesin de işletmeler personel maaş hesaplamaların da ki hataları ortadan kaldırmak ve doğru hak edişlerin ortaya koyulmasına olanak sağlarlar. Bu sistemle personel çalışma vardiyasın da işinin başında olarak iş takibini yapmış ve iş disiplinini de sağlamış olacaktır. Personel takip sistemi bir iş yerin de verimlilik konusun da günümüz teknolojisinden yararlanılmış muasır bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistem bordroyla birlikte puantajın ve devam kontrol sistemlerine bitişik çeşitli detay gerektiren raporlandırmaların elde edilmesini sağlamaktadır.

Personel takip sistemlerinin en önemli özelliği bir işletmede ki çalışanların giriş çıkış verileriyle birlikte, çalışma süreleri, fazla mesai, ücretsiz izin, geç kalma ve diğer raporlandırma seçenekleriyle birlikte hesap gruplarını yapabilmesidir. İşverenlerin personel takip sisteminden beklentisi iş planlamasın da ki verimliliğin üst düzeylere çıkartılıp maximum verimlilikle çalışmayı sağlayabilmek bu sistem bu beklentileri tam anlamıyla karşılamış ve personele iş disiplini ve işi benimseme konusunda ön ayak olmuştur.

İş dünyasın da geçmişten günümüze kadar devam etmekte olan uzun yıllar öncesine dayanan personel takip sistemi ilk yıllar da personel sayım yöntemiyle ortaya çıkmıştır sonra ki personeller sırasıyla giriş ve çıkışlar da imzalama yöntemiyle devam edilmiştir. İleri gelen yıllar da biraz da teknolojinin gelişmesiyle kart basma saatleri, barkod okuyuculu takip sistemi, kart okuyuculu personel takip sistemi ve günümüz de çok etkin bir biçim de kullanılan parmak izi ve yüz tanıma sistemleriyle bugün ki halini almıştır. Aynı zaman da gelişen teknoloji ile damar izi tanıma ve iris tanıma sistemleri de günümüz dünyadasın da ki yerini almıştır.

personel-takip-sistemi.jpg

Personel takip sistemi nerelerde kullanılır?

Personel takip sisteminin kullanım alanlarında herhangi bir kısıtlama olmayıp gerek duyulan her işletme de konumlandırılıp takip yapılabilmektedir. Tasarımları modern ve estetik olarak üretilip bulunduğu ortama ayak uydurabilen bu sistem iris tanıma cihazları, damar izi tanıma cihazları, yüz tanıma cihazları, turnike sistemi parmak izi okuma cihazları, kart okuyucu cihazlardan oluşmaktadır. Kullanım alanlarına örnek vermek gerekirse 3 kişili ya da 300 kişili işletmeler de fabrikalar da, askeri alanlar da, kamu kurum kuruluşların da, plazalar da, holdingler de, okullar da, hastaneler de, büyük iş merkezlerin de ve kullanım ihtiyacı doğan her mekân da kullanılabilecek yapıdadır.

Personel takip sistemi özellikleri nelerdir?

Personel takip sistemin en belirgin özelliği bir işletme de ki personel sayısına bakmaksızın binlerce çalışanı olan fabrikalar da ve daha az sayı da personeli olan işletmelerde de kullanıma uygun olarak üretilmiş olmasıdır. Personel takip sistemi programların da genel olarak talep edilen personelin giriş-çıkış bilgileri ve bu verilerle oluşturulan hesap grupların maaş hesaplamalarının yapılabilmesidir. Personel takip sisteminin yapılabilmesi için bu giriş çıkış verilerinin bir takip cihazı üzerinden yapılması gerekmektedir. Bunlar sırasıyla iris tanıma cihazları, damar izi tanıma cihazları, yüz tanıma cihazları, parmak izi okuma cihazları, kart okuyucu cihazlardan oluşmaktadır.

Damar izli personel takip sistemleri; Damar izli personel takip sistemleri personel takip sistemleri ele alındığında en güvenilir ve takip sistemin de kesinlikle kişiye özgü takibin yapılmasına olanak sağlayan ürün seçenekleri arasındadır. Damar izi insan yaradılış yapısı ele alındığın da özgün ve birbirinden farklı çizgilere has damar iziyle birlikte damar yapısının okunması prensibiyle çalışmasını gerçekleştirir. Mükemmele yakın ve hatasız doğrulamasıyla personel takibini sağlar. Daha çok kamu kurum ve kuruluşların da bankalar da finansal kurumların güvenlik işleyişin de kullanım kolaylığı ve iş güvenliği sağlar.

Parmak izli personel takip sistemleri; Personelin kendini özgü parmak izi verilerini kayıt altına alarak tanıma ve giriş çıkış takibinin yapılmasını sağlar. Parmak izin de ki zaman için de meydana gelen deforme ve yaralanmalara karşı on ayrı parmağınızın tanımını yapabilirsiniz. Parmak izli personel takip sistemlerinde opsiyonel olarak gelen kart okuyucu ve şifreli olarak geçiş yapabilme olanağı da sağlar.

Yüz tanıma personel takip sistemleri; Her personelde bulunan değişik özellikler de olan yüz hatları ve göz hattı ayrıntılarıyla birlikte bu konu da pdks sistemi en ince düzey de yapabilecek sistemlerin başında gelir. Bünyesin de aynı zaman da bulundurmuş olduğu parmak izi takip sistemi de sistem kayıt kapasitesi açısından da yükseltilmiş olur. Bu personel takip cihazının içerisinde ki dâhili bataryasıyla birlikte elektrik kesintilerinde çalışmasına devam edip personel takibine kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.

Kart okuyucu personel takip sistemleri; Personel tanımı yapılmış kartlar ile personel takibi yapılmaktadır. Proximity ve mifare kartlar kullanılmaktadır. Her sabah personel girişte ve her akşam çıkışta kartlarını okutmak durumdadır. Okutulmadığı durumlar da sistem de hesaplamaların da düzensizlik ve eksik hesaplama durumu söz konusu olabilir. Bu sistem personeller açısından art niyetli kullanıma açık olmakla beraber görevini doğru kullanımla birlikte yerine getirmektedir.

Bu haber toplam 5733 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pandemi Günlerinde Online Alışveriş ile Riski Minimuma İndirin!06 Ekim 2021 Çarşamba 13:55
  • Şirin Bir Kasabada Tatil Yapmak İsteyenlere: Adrasan05 Ekim 2021 Salı 08:45
  • Skechers Spor Ayakkabı Fiyatları05 Ekim 2021 Salı 08:41
  • Çiftlik İşçisi İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:37
  • Aşçı İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:35
  • Sevgiliye Hediye Kutusu Hazırlamak İsteyenlere 4 Harika Öneri22 Eylül 2021 Çarşamba 18:15
  • Perkotek X Ray Cihazları03 Eylül 2021 Cuma 10:02
  • Perkotek Üst Arama Dedektörü03 Eylül 2021 Cuma 10:01
  • Perkotek Kapı Kilit Sistemleri01 Eylül 2021 Çarşamba 10:05
  • Perkotek Personel Takip Sistemi30 Ağustos 2021 Pazartesi 09:41
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim