• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Perkotek Üst Arama Dedektörü

Perkotek Üst Arama Dedektörü
Günümüzde gelişen teknolojiyle paralel olarak üst arama dedektörlerinin metal tespit özellikleri ve tespit hızları ile en küçük metal parçalarını dahi tespit edebilme özelliğine sahiptir.

 

Üst arama dedektörü nedir?

Güvenlik düzeyi arttırılması istenilen alanların girişlerinde belirlenen kontrol noktalarında bulunan, güvenlik personelinin kontrolü ile çalışan, yüksek güvenlik sağlanması istenilen mekan girişlerine kaçak çeşitli yollarla sokulabilecek güvenlik tehdidi oluşturan maddelerin tespiti için kullanılan güvenlik cihazlarıdır.

Günümüzde gelişen teknolojiyle paralel olarak üst arama dedektörlerinin metal tespit özellikleri ve tespit hızları ile en küçük metal parçalarını dahi tespit edebilme özelliğine sahiptir. Tespit edilen metaller için ışıklı, sesli veya titreşimli olarak ikaz verme özellikleri bulunmaktadır.

st-arama-dedektoru.jpg

Üst arama dedektörleri seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Metal yakalama hassasiyeti hakkında bilgi alınabilir. Üst arama dedektörü yakalama hassasiyeti ayarlanan özellikte olup olmadığı, hatalı sinyal verme oranı hakkında bilgi alınabilir. Bunların dışında garanti kapsamı hakkına bilgi alınmalı, herhangi bir arıza ile karşılaşıldığında ürünün satın alınan firma ile servis koşulları hakkında bilgi alınması faydalı olacaktır.

Üst arama dedektörleri hangi amaçla kullanılır?

Üst arama dedektörleri, Güvenlik önlemleri alınmak istenilen alanlarda veya mekanlarda içeriye alınabilecek her türlü kesici, delici, yanıcı, silah ve benzeri güvenlik tehdidi oluşturacak maddelerin tespiti ve içeri girişini engellemek amacıyla kullanılmaktadır.

Üst arama dedektörleri nerelerde kullanılır?

Birçok güvenlik sektöründe kullanılmaktadır. Alışveriş Merkezlerinde, Hastaneler, Kamu binaları, Konser alanları, havaalanları, stadyumlar, plazalar ve benzeri alanlarda güvenlik unsuru olarak kullanılmaktadır.

Üst arama dedektör çeşitleri nelerdir?

Kapı tipi üst arama dedektörleri ve el tipi üst arama dedektörleri olmak üzere iki çeşittir.

El tipi üst arama dedektörü: El tipi üst arama dedektörleri, genellikle kapı tipi üst arama detektörlerden geçiş sırasında geçiş yapan kişinin üzerinde metal tespit ettiğine ilişkin alarm veya uyarı verirse daha ayrıntılı arama yapmak amacıyla kullanılmaktadır.  9 V’luk pille çalışır elle kolay bir şekilde tutulabilir. Sesli veya titreşim ile çalışabilir. Titreşim uyarı modülü ile uyarı verir. Belirlenen güvenlik noktalarında güvenlik personelinin elinde tutarak, geçiş yapan kişinin güvenlik tehdidi oluşturabilecek cisimleri tespiti için kullanılan güvenlik cihazlarıdır. Güvenlik personeli el dedektörü kullanarak geçiş yapan kişinin vücuduna temas etmeden tarama yapabilir.

Aynı amaçla kullanılan x-ray cihazlarına bakacak olursak, el tipi üst arama dedektörü x-ray cihazlarına göre çok daha düşük bütçeyle sahip olunması, zararlı ışınlar (radyasyon) yaymadığı için tercih edilen, hafif yapıları, son derece pratik kullanış imkanı, yüksek hassasiyet özellikleri ile tercih sebebi olan özel güvenlik cihazlarıdır. Mark, model ve teknik özelliklerine göre çeşitli farklılıklar gözlenmektedir.

Kapı tipi üst arama dedektörü: Kapı tipi üst arama detektörleri, bina ve güvenlik bölgesi sayılan alanlara giriş öncesinde belirlenen kontrol noktalarına konulan kapı girişlerinde bulunur. Geçiş yapan kişinin üzerindeki güvenlik tehdidi oluşturan cisimleri bobinler üzerindeki titreşimle tarayarak tehlikeli unsurların tespitinde kullanılmaktadır.

Gelen sinyaller üst arama dedektörünün her iki yan tarafında   bulunan ayakların bağlı olduğu kasa içerisinde bulunan ana kart üzerine aktarılır. Hem iki taraftaki ayaklar üzerinde bulunan led ışıkla hem de panel üzerindeki dijital göstergede algılanan metal yoğunluğu ikaz olarak belirtilir.

Kasa üzerindeki panelde bulunan dijital ekrandan kapı tipi üst arama dedektörleri üzerinde ekstra özellik olarak sayaç bulunur. Bu sayaçlar sayesinde Dedektörden geçiş yapan kişi sayısı ve alarm sayısı takip edilebilir. Kapı dedektörü sistemlerinde bulunan diğer özellik ise; Alarm ya da uyarı ikaz süresinin belirlenmesi, alarm seviyesinin yükseltilip düşürülmesidir. Bunlar gibi ekstra özellikler kapı tipi üst arama dedektörlerinin markasına, modeline göre çeşitli farklılıklar gösterebilmektedir.

Aradığınız üst arama dedektörü, el dedektörü ve kapı dedektörü olan modellerini PERKOTEK kurumsal web sayfasından inceleyebilirsiniz. Dilerseniz de 0 850 811 80 00 numaralı hattımızı arayarak satış müdürlerimizden fiyat teklifi isteyebilirsiniz. Türkiye distribütörü olduğumuz bu ürünler için en ucuz fiyat garantisi vermekteyiz.

Bu haber toplam 4197 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pandemi Günlerinde Online Alışveriş ile Riski Minimuma İndirin!06 Ekim 2021 Çarşamba 13:55
  • Şirin Bir Kasabada Tatil Yapmak İsteyenlere: Adrasan05 Ekim 2021 Salı 08:45
  • Skechers Spor Ayakkabı Fiyatları05 Ekim 2021 Salı 08:41
  • Çiftlik İşçisi İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:37
  • Aşçı İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:35
  • Sevgiliye Hediye Kutusu Hazırlamak İsteyenlere 4 Harika Öneri22 Eylül 2021 Çarşamba 18:15
  • Perkotek X Ray Cihazları03 Eylül 2021 Cuma 10:02
  • Perkotek Üst Arama Dedektörü03 Eylül 2021 Cuma 10:01
  • Perkotek Kapı Kilit Sistemleri01 Eylül 2021 Çarşamba 10:05
  • Perkotek Personel Takip Sistemi30 Ağustos 2021 Pazartesi 09:41
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim