• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Philips'ten bebekleri tedavi edici ışıkla saran battaniye

Philips'ten bebekleri tedavi edici ışıkla saran battaniye
Pek çok yenidoğan hayatlarının ilk saatlerinde ve günlerinde acil tıbbi tedaviye ihtiyaç duyuyor. Yenidoğan sarılığı zamanında doğmuş tüm yenidoğanların yüzde 60’ını ve prematüre bebeklerin yüzde 90’ını etkiliyor.

Hem sağlık hem de aydınlatma alanında dünya lideri olan Philips, yenidoğan sarılığı tedavisinin verimliliğini yükseltmek ve en küçük hastalara sağladığı konforu artırmak için faaliyet gösetrdiği iki sektördeki uzmanlığını birleştirerek Bilirubin Battaniyesi’ni geliştiriyor.

Yenidoğan sarılığı bebeklerin bilirubin adlı maddeyi parçalayamamasından kaynaklanıyor. Bilirubinin mavi ışık altında doğal olarak parçalanması sebebiyle bu durumdaki bebekler bilirubin seviyeleri normale dönene dek düzenli olarak mavi ışık altında tutuluyor. Cildin ne kadarının tedavi edici ışık gördüğüyle doğru orantılı olan tedavide rutin olarak kullanılan asma lambalar genellikle bebeklerin ışığı sadece yukarıdan almasını sağlıyor. Bu tür tedavide tedaviye ara vermeden bebekler kucağa alınamıyor. Bu durum ise hem ebeveynler hem de bebekler için üzücü olabiliyor.

Geleneksel fototerapi lambalarının bir takım dezavantajları bulunuyor. Büyük oldukları için kalabalık hastane koğuşlarında çok yer kaplıyor ve soğutulmaları için gürültülü havalandırma sistemlerine ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca, sürekli parlayan mavi ışık, yakında çalışan hemşirelerin baş ağrısı ve vertigo gibi yan etkiler yaşamasına yol açabiliyor. Alternatif teknolojilerde bebek, fiber optik tellerle kaplı pedler üzerine yatırılıyor, ancak bu yaklaşım etkili olsa da hassas durumdaki yenidoğanın rahatlığına katkı sağlamıyor.

Yeni nesil bir tedavi yöntemi...
Bu eksiklikleri gidermek amacıyla Philips, yenidoğan sarılığının tedavisi için yeni nesil fototerapi teknolojisine sahip Bilirubin Battaniyesi’ni geliştiriyor. Bilirubin Battaniyesi, kumaşın mavi LED’lerle birlikte dokunmasıyla elde edilen, ışık-yayan tekstil teknolojisinin kullanıldığı dokuma bir battaniye... Küçük, güçlü ve etkili LED’ler kumaşın içinden geçen iletken tellerle birbirine bağlandıktan sonra ışığı yayan bir katmanla kaplanarak ışığın hastanın cildine eşit şekilde yayılması sağlıyor. LED’ler çok az kızılötesi ve morötesi radyasyon yaydığı için cilde bu kadar yakın şekilde kullanılabilecek az sayıda ışık kaynağından biri olarak kullanılıyor. Işık kaynaklarını yumuşak ve esnek dokuma ile birleştirerek geliştirdiği battaniye ile Philips, yenidoğan sarılığına alternatif bir tedavi yöntemi sunuyor.

Bilirubin Battaniyesi’nin çığır açan teknolojisi...
Bilirubin Battaniyesi halen geliştirme aşamasında, ancak halihazırda bir hayli umut vadediyor. Battaniyenin kendisi mavi ışığı yaydığı için, ışık bebeğin cildine maksimum oranda ulaşıyor ve böylece tedavinin etkinliği belirgin oranda artıyor. Normal bir battaniye kadar yumuşak olan battaniye sayesinde bebekler rahatça sarmalanmış halde tedavi görürken anne ve baba bebeğin tedavisine ara vermek zorunda kalmadan onu kucaklayıp rahatlatabiliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4432 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim