• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 27 °C

Plastik cerrahi uzmanlarına kadavra üzerinde eğitim

Plastik cerrahi uzmanlarına kadavra üzerinde eğitim
Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğince, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanlarına yönelik "Taze Kadavra Diseksiyon Kursu"nda kadavra üzerinde ip askı yöntemiyle yüz germe işlemi gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesinde dün başlayan kursta 58 uzman tarafından yaklaşık 150 kursiyer için kadavra üzerinde uygulamalı olarak ip askı yöntemiyle alın, kaş, boyun ve yüz germe eğitimleri verildi.

Hacettepe Üniversitesinde dün başlayan kursta 58 uzman tarafından, yaklaşık 150 kursiyere uygulamalı eğitim verildi. Kadavra üzerinde ip askı yöntemiyle alın, kaş, boyun ve yüz germe ile dolgu eğitimi alan kursiyerler eğitimin ilk aşamasını tamamladı.

Yarın başlayacak ikinci etapta Gazi Üniversitesinde "Yüz Estetiği ve Rinoplasti" kursu düzenlenecek.

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Vargel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, plastik cerrahi uzmanları ve asistanlarının bilgi, beceri, donanım ve tecrübelerinin, dünyadaki evrensel kriterlere taşınmasına katkı sağlamayı ve plastik cerrahların her türlü hukuki ya da pratik sorunlarında kılavuzluk yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Vargel, her sene asistan eğitimi ve asistan okulları gibi eğitimlerin yanında yüz estetiği ve burun ameliyatları gibi rinoplasti ameliyatları için rutin kurslar düzenlediklerini ifade etti.

Derneğin başkan yardımcısı Prof. Dr. Cenk Demirdöver ise son yıllarda estetiğe ilginin giderek arttığını söyledi.

Sağlık turizmine yoğun ilgi gösterilen ülkeler arasında yer alan ve dünyada en fazla burun estetiği yapılan ülkelerden biri olan Türkiye'de hastalara "A sınıfı" tıbbi hizmet verdiğini vurgulayan Demirdöver, "Bununla birlikte ne yazık ki yetkinliğe sahip olmayan kişiler, kendilerini plastik cerrah olarak tanıtıp hem cerrahi hem de minimal invaziv boyutta merdiven altı estetik girişimler yapabilmekte. Özellikle bu konuda farkındalığı artırmayı arzu ediyoruz." diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Fındıkçıoğlu, eğitimle hem mevcut bilgilerini güncellemeyi hem de yeni doktorlara temel konuları aktarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kursun teorinin yanında kadavra eğitimiyle de desteklendiğine işaret eden Fındıkçıoğlu, "Kadavra eğitimi, gerçekten bu konuda olabilecek en üst düzey eğitim. Burada yeni teknikleri ve teorik temel konuları uygulamalı olarak katılımcılara aktarıyoruz." ifadesini kullandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Uzun da "Kursumuzda hem yüz bölgesinin bütün yapılarını ameliyatla tek tek kadavra üzerinde gerçekleştirdik. Ayrıca kadavra üzerinde ip askı yöntemiyle yüz germe işlemlerini gerçekleştirmiş bulunuyoruz." dedi.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1771 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim