• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Popüler Estetik Uygulamalar

Popüler Estetik Uygulamalar
Piezo burun estetiğinde morluk oluşur mu? Sinüzit tedavisi kolay mıdır? Hangi anestezi uygulanır? Sinüzit ameliyatı öncesi hastalar ne yapmalıdır? Sinüzit ameliyatından sonra ne zaman iyileşirim? Popüler estetik uygulamalar hakkında bilgiler bu yazıda...

Piezo Burun Estetiği

Piezo burun estetiği, burun ameliyatları esnasında burun kemiklerini şekillendirmek amacıyla kullanılan cihazın adıdır. Piezo cerrahisi sırasında ultrasonik ses dalgaları kullanılarak kemikler şekillendirilmektedir.

Bu teknolojinin ilginç özelliği yumuşak dokuları mesela cildi, kasları, damarları kesmemesine rağmen, cihazın sadece kemik dokuya dokundurulduğunda işlev görmeye başlamasıdır. Doku seçme özelliği sayesinde kemiklerin çevresindeki diğer dokuya zarar vermez. Böylece ameliyat sırasında daha az kanama olur, bu durum da ameliyat sonrasında daha az morluk ve şişlik oluşmasını sağlar. Hastaların ameliyat sonrasındaki konforu artmış olur.

Fonksiyonel sağlık problemleri veya estetik kaygılar nedeni ile burun ameliyatı olmak isteyen hastaların, ameliyat sırasında burun kemiklerinin kırılması, ameliyat sonrasında oluşan morluklar ve olası ağrılar nedeniyle ameliyatı sürekli olarak korkuyla ertelemeleri gibi durumlar sıkça yaşanıyor.

Piezo Burun Estetiğinde Morluk Oluşur Mu?

Piezo burun estetiğinin teknolojisi neticesinde bir takım avantajları vardır. Bunlardan bir tanesi ameliyat sonrasındaki ödemi şişliği ve morluğu azaltmaktır.

Hastalarımızın ameliyat sonrasındaki en büyük korkuları başlıca ağrı; acaba ameliyattan sonra ağrım olur mu?

Piezo Burun Cerrahisi ameliyat sırasında olduğu gibi, ameliyat sonrasında da hastalara ve biz hekimlere büyük avantajlar sağlıyor. Bu yöntem ile gerçekleştirilen ameliyatlar sonrasında, hastalarda morluk ve şişlik problemleri yok denebilecek kadar az yaşanıyor. Bu nedenle hastalar standart günlük yaşantılarına zaman kaybetmeden dönebiliyorlar.

Sinüzit Ameliyatı

Sinüzit ameliyatı çok hassas bir ameliyattır. Sinüzit belirtisi bazen sadece geniz akıntısı olarak karşımıza çıkabilir. Sinüzite yol açan burun içi nedenleri endoskopik muayene ile teşhis edilebilir.

Sinüsler, soluduğumuz havayı nemlendirir ve mikroplardan temizlenmesine de yardımcı olmaktadır. Kafa kemiklerimizin hafifletilmesini sağlar ayrıca sesimizin karakteristik şekilde oluşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Burundaki tıkanıklık sonucunda sinüsler doğru şekilde havalanmazsa içlerinde bakteri ya da virüs birikir bu da bakteriyel sinüzite neden olabilir.

Sinüzit Tedavisi Kolay Mıdır? Hangi Anestezi Uygulanır?

Hekim için zor, hasta için kolay ameliyatlardır. Ameliyatı yapacak doktor tüm teknik ekipmana, bilgi ve deneyim birikimine sahip olmalıdır. Lokal veya genel anestezi altında yapılabilen bu cerrahi girişim 1-2 saatlik sürede tamamlanmaktadır.

Ameliyat sonrası dönem çok kolay geçmekte ve genellikle burnu tamamen kapatan bir tampon kullanılmadığı için hasta kısa zamanda normal faaliyetlerine geçebilmektedir.

Sinüzit Ameliyatı Öncesi Hastalar Ne Yapmalıdır?

1. Sinüzit hastalarına gerekli tüm teşhisler yapıldıktan ve ameliyata karar verildikten sonra, ameliyat tarihi belirlenir.

2. Hastalara ameliyat öncesinde rahat ve gevşek bir kıyafet verilir.

3. Yüzük, saat, küpe gibi aksesuarların çıkarılmış olması gerekir.

4. Aynı zamanda hastalarda makyaj bulunmamalıdır.

5. Sinüzit ameliyatı öncesi yüze krem de sürülmemelidir.

6. Hastaların sinüzit ameliyatı öncesinde yüzlerini sabunla iyice yıkamaları gerekir.

7. Saçları ise geriye doğru toplanır.

Sinüzit Ameliyatından Sonra Ne Zaman İyileşirim?

• Hastalar genellikle ilk ameliyat gününde taburcu edilmekte ve ayakta takip edilmektedir.

• Burnu kapatmayan bir tampon ile 1-2 gün içerisinde çıkartılarak hasta takibe alınmakta ve 5. günde hastalar işine dönebilmektedir.

• 3 haftalık erken takip döneminden sonra hastalar uzun dönemli takibe alınırlar.

• Aşırı kanama, keskin baş ağrısı, 38.6 °C ve daha yüksek ateş, burun ve gözlerde şişlik, burun kanallarında ince şeffaf sıvı akıntısı gibi semptomlarda hemen cerrah ile irtibat kurulmalıdır.

• Sinüzit tedavisi olan hastanın hastaneden çıkış evrakları hazırlandıktan sonra, hasta yakını ile beraber hastaneden eve ayrılabilirler.

Detaylı bilgi almak için https://gurkankayabasoglu.com/ web sitesini ziyaret edebilisiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 8765 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim