• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Prof. Adam: "Fark Ücretinin Kaldırılması Özel Hastaneleri Devlet Hastanesine Dönüştürür"

Prof. Adam: "Fark Ücretinin Kaldırılması Özel Hastaneleri Devlet Hastanesine Dönüştürür"
Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda özel sağlık kuruluşlarının fark ücretlerinde sınırlama getirilmesini yorumlayan sağlıkçılar, uygulamanın özel hastanelerdeki hizmet kalitesini düşüreceğini savunuyor. Konya Vakıf Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bahattin Ada

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda özel sağlık kuruluşlarının fark ücretlerinde sınırlama getirilmesini yorumlayan sağlıkçılar, uygulamanın özel hastanelerdeki hizmet kalitesini düşüreceğini savunuyor. Konya Vakıf Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bahattin Adam, özel hastanelerdeki fark ücretlerinde sınırlama getirilmesinin neden olacağı neticelerle ilgili hazırladığı metni milletvekillerine ve diğer yetkililere ileteceğini söyledi.

Özel sağlık kuruluşlarında uygulanan fark ücreti konusunda sınırlamalar getirilmesiyle hem devletin hem de vatandaşın zarar göreceğini aktaran Prof. Dr. Bahattin Adam, uygulama sonucunda özel hastanelerdeki hizmet kalitesi farkının devlet hastaneleri seviyesine düşeceğini belirtti.

Ücret farkının sınırlandırılması neticesinde özel hastanelerin 'özel olma' niteliğinin kalkmış olacağını dile getiren Bahattin Adam, farkın kaldırılması neticesinde özel hastanelerin sürümden kazanma yöntemine başvurmak zorunda kalacağını ve bunun da kaliteyi düşüreceğini anlattı.

Günlük kapasitesi 600 olan Vakıf Hastanesi'nde bu rakamı bin 500'e çıkarmak zorunda kalacaklarını dile getiren Prof. Dr. Adam, bu sayı ile kalitenin, konforun düşeceğini ve teşhislerde aksamalara yol açacağını ifade etti. Vatandaşların özel hastaneleri tercih etmesinin nedenine bakıldığında kendilerine daha fazla vakit ayrıldığı ve daha iyi ilgilenildiği gerçeği olduğunu hatırlatan Vakıf Hastanesi Başhekimi Adam, "Madem serbest piyasası ekonomisi uygulanıyor, vatandaşı serbest bırakalım. Vatandaş istediği yere fark alan veya almayan yere de gidebilir. Tedavi olmak istediği hastanenin kalitesini, teknolojik yatırımlarını, alt yapısını bilerek, görerek ve öğrenerek takdir edebilir" dedi.

Devletin verdiği rakamların çok düşük ve özel sektörün ayakta kalması için yeterli olmadığını anlatan Prof. Dr. Adam, fark ücret konusunun Rekabet Kurulu'na kadar gidebileceğini söyledi.

KONYA VAKIF HASTANESİ'NDEN YENİ BİR HASTANE

Ayrıca, Konya'ya Vakıf Hastanesi olarak yeni bir hastane yapmayı planladıklarını da söyleyen Dr. Adam, hastanenin genel amaçlı ve bütün bölümlerinin bulunacağını, ancak, Konya'da Türkiye ortalamasının üzerinde görülen kalp hastalıkları dolayısıyla Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi bölümü ağırlıklı bir kurum oluşturulacağına değindi.

Dr. Adam, yeni yapılacak hastanede Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi bölümlerinde son teknolojinin kullanıldığı ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, anjiyo üniteleri, kalp-damar cerrahisi birimleri oluşturulacağını söyledi.

Bu haber toplam 1846 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim