• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Prof. Dr. Bingür Sönmez'in yaralanma davası devam ediyor

Prof. Dr. Bingür Sönmez'in yaralanma davası devam ediyor
Avukatları tarafından Prof. Dr. Sönmez'in olay günü üzerinde bulunan kanlı avcı yeleği mahkemeye delil olarak sunuldu

Prof. Dr. Bingür Sönmez'in silahla yaralanmasına ilişkin hakkında 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenen eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile 6,5 yıldan 8 yıla kadar hapsi istenen yeğeni Özcan Taş'ın yargılanmasına devam edildi.

Kars Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar Özbilen ve Taş ile sanık ve mağdur avukatları katıldı.

Sönmez'in avukatları Necati Bölükbaşı ve Erkan Karagöz, olay sırasında Sönmez'in üzerinde bulunan kanlı avcı yeleğini mahkemeye delil olarak sunup, vurulma sırasında elini kaldırdığı için kurşunun bileğinden girip saat kemerini parçalayarak cebine düştüğünü belirtti.

Mahkeme heyeti, yeleğin delil olarak saklanması talebini yerinde bularak değerlendirmek üzere emanete aldı.

Sanık Özbilen, duruşmada yaptığı savunmada, aralarındaki mesafenin kısa olduğunu belirterek, "Öldürme kastım olsa başka yerine ateş ederdim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklular adına kayıtlı olan iki cep telefonuyla olay günü ve öncesinde yapılan görüşmelerin tespiti için TİB'e müzekkere yazılmasına ve eksik olan tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Avukatların açıklamaları

Sanıkların avukatı Aydın Alkan, duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, müvekkillerinin Sönmez'le geçmişe dayalı hiçbir husumetinin olmadığını, bunun husumetten de kaynaklanan bir olay olmadığını söyledi.

Sönmez'in avukatı Erkan Karagöz de mahkeme başkanının değişmesiyle dosyanın hızlı bir seyir gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yani bu değişikliğe rağmen heyet dosyaya tamamen vakıf, bunu görebildik. Şu andaki eksiklikler tanıkların dinlenmemiş olması ve dava dosyasında özellikle sanıkların gösterdikleri tanıklar dinlendi fakat bizim tanıklarımızdan 3'ü de sanık İlhan Özbilen'e müdahale eden AKUT Erzurum Grubu üyesi, ikisi de vurulmadan hemen sonra ilk tedaviyi yapan doktor arkadaşlar. Bu tanıkların, tanıklıkları çok önemli çünkü olayda birebir bulunmaları söz konusu. Biz bunun dışından sanıklar arasında bir bağlantı olmasına binaen, bizim iddiamız bu tasarlanarak yapılan bir eylemdir. Karşı taraf bunu bir yaralama eylemi, bir anlık refleksten dolayı meydana gelen bir olay diye savunma yapmaktalar."

Olay

Eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 24 Ağustos 2014'te kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i ilçe meydanında silahla yaraladığı iddiasıyla yeğeni Özcan Taş da olayın hemen ardından Sönmez'e tekme attığı iddiasıyla soruşturmanın devamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İddianameden

Cumhuriyet Savcısı Bahadır Sakaoğlu tarafından hazırlanan ve Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Özbilen'in "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla, Taş'ın da "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmekten" 6,5 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim