• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Prof. Dr. Cihat Ünlü'ye ABD'den EndoMarch Yılın Uluslararası Kahramanı Ödülü

Prof. Dr. Cihat Ünlü'ye ABD'den EndoMarch Yılın Uluslararası Kahramanı Ödülü
Türk Alman Jinekoloji Eğitim ve Araştırma Hizmet Vakfı (TAJEV) Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, ABD'de 'Endehero' (endometriozis kahramanı) ödülüne layık görüldü


Türk Alman Jinekoloji Eğitim ve Araştırma Hizmet Vakfı (TAJEV) Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, ABD'de 'Endehero' (endometriozis kahramanı) ödülüne layık görüldü. Prof. Dr. Ünlü, doğurganlık çağındaki her 10 kadından birini etkileyen endometriozis (çikolata kisti) ile ilgili çalışmalarından dolayı bu ödülü kazandı.

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, Endometriosis Foundation tarafından verilen ödülünü, New York'ta düzenlenen törenle aldı. Ödül töreninde yaptığı konuşmada, endometriozisin doğurganlık çağındaki kadınların yüzde 10’unu etkilediğini ve genellikle bir hastalık ve tek bir durum olmadığını anlattı.

Hastalıkla mücadelede ilk yaklaşımın çok önemli olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ünlü, “Ancak ne yazık ki pek çok doktor bu enigmatic hastalıkla gereğince savaşacak bilgi ve deneyim sahibi değildir. Bu gerçekten yola çıkarak biz de 25 yıldır düzenlediğimiz uluslararası kongrelerde ve kurslarda binlerce cerrahın eğitimini 4 basamakta gerçekleştiriyoruz. Bunlar, aktif katılımlı kurslar, simülatörlerle eğitim, canlı cerrahiler ve kadavra üzerinde eğitim.” diye konuştu.

Prof. Dr. Ünlü, endometriozis ile ilgili farkındalığın arttırılmasını hedefleyen sosyal sorumluluk projesiyle küçük şehirlerde 4 basamaklı bir eğitim süreci uyguladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:
“İlk olarak tüm kadınlarımızı çoğu kez köylerine otobüsler göndererek bir merkezde toplayıp gün boyu interaktif sunumlar yapıyoruz. Ertesi gün tüm sağlık profesyonellerine aynı eğitimleri veriyoruz. O şehirdeki endometriozisli (belirlenen) hastaların endoskopik ameliyatlarını yapıyoruz. Canlı cerrahi sunumları ile ileri teknikleri cerrahlara öğretiyoruz. Etkinliği gerçekleştirdiğimiz hastanenin ihtiyacı olan bir tıbbi cihazı hastaneye bağışlıyoruz.”

‘Endohero’ seçilen Prof. Dr. Cihat Ünlü, aynı zamanda Türk Alman Jinekoloji Eğitim ve Araştırma Hizmet Vakfı’nın kurucusu ve başkanı. 2007’de Türkiye ve Almanya tıbbına katkılarından dolayı Almanya Cumhurbaşkanı tarafından ‘Sertifika Hakkı’ ile onurlandırılan Ünlü, 2014’te Alman Kadın Hastalıklaır Derneği onursal üyeliği aldı; 2017’de de Suriyeli mülteci kadın sağlığını iyileştirmek’ projesi nedeniyle Türk hükümetince ödüllendirildi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2025 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim