• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 17 °C

Prof. Dr. Erkan Soylu: “Burun Ameliyatıyla İlgili Tampon Korkuları Artık Yersiz”

Prof. Dr. Erkan Soylu: “Burun Ameliyatıyla İlgili Tampon Korkuları Artık Yersiz”
Prof. Dr. Soylu, tıptaki gelişmeler sayesinde günümüzde daha konforlu tamponlar kullanıldığını ve artık eski acıların yaşanmadığını söyledi.

Prof. Dr. Soylu, tıptaki gelişmeler sayesinde günümüzde daha konforlu tamponlar kullanıldığını ve artık eski acıların yaşanmadığını söyledi.

Burun ameliyatı geçiren hastalar için tampon uygulaması, genellikle korku ve endişeyle karşılanan bir durum oluyor. Prof. Dr. Erkan Soylu, tamponların geçmişte bezlerden yapıldığını ve çıkarılması sırasında hastaların ciddi acılar yaşadığını söyledi. Bu deneyimi yaşayan hastaların, iyileştikten sonra çevrelerindeki insanlara bu acıyı anlatması sonucunda, toplumda tamponlara karşı bir korku oluştuğunu ifade eden Prof. Dr. Soylu, tıptaki gelişmeler sayesinde günümüzde daha konforlu tamponlar kulların kullanıldığını ve artık eski acıların yaşanmadığını ifade etti.

Prof. Dr. Soylu, günümüzde burun ameliyatlarında kullanılan tamponlara ilişkin olarak, "Günümüzde en yaygın olarak kullanılan tamponlar silikon tamponlar. Silikon tamponların çıkarılması sırasında hastalar herhangi bir ağrı hissetmiyorlar. Bu nedenle oldukça konforlu bir süreç yaşanıyor. Bununla birlikte, ameliyat sonrası ilk hafta burundan rahat bir şekilde nefes almak mümkün olmuyor. Ameliyat sonrası burunun iç ve dış kısmı şiştiği için, özellikle ilk 3-4 gün nefes almak zor oluyor" İfadelerini kullanıyor.

Prof. Dr. Soylu, tamponun kullanılmasının genellikle burnun orta bölmesine müdahale edilen hastalara yapıldığını belirtiyor. Soylu, "Bu tamponun amacı, bir hafta boyunca bölgenin sabit ve düzgün durmasına destek sağlamak. Ancak, burun orta bölmesine müdahale edilmeyen hastalarda genellikle tampon kullanmıyoruz. Ameliyat sonrası ilk günlerde ödem, şişlik ve pıhtılar nedeniyle nefes almanın her iki durumda da zor olduğunu belirtmek gerekiyor" İfadeleri ile burun ameliyatına girecek hastaları uyarıyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 928 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim