• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’e Avrupa’dan çüyük bdül

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’e Avrupa’dan çüyük bdül
Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, obezite ve diyabet alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği (EASD) ve Novo Nordisk Vakfı tarafından verilen EASD–Novo Nordisk Vakfı Diyabet Mükemmeliyet Ödülü’nün bu yılki sahibi oldu.

Harvard Üniversitesi bünyesinde genetik ve kompleks hastalıklar üzerine araştırmalar yapan Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi’nin başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, obezite ve diyabet arasındaki ilişki ile bu hastalıkların muhtemel tedavi yolları konusunda yaptığı çığır açıcı çalışmalar nedeniyle EASD–Novo Nordisk Vakfı Diyabet Ödülü’ne layık görüldü.

Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği (EASD) ve Novo Nordisk Vakfı tarafından verilen EASD–Novo Nordisk Vakfı Diyabet Mükemmellik Ödülü, tüm dünyada 425 milyondan fazla kişinin mücadele ettiği diyabet ve 650 milyon kişide görülen obezite alanında yenilikçi araştırmaları teşvik etmek amacıyla üstün başarı gösteren bilim insanlarına veriliyor. Hotamışlıgil’e ödülü, 3 Ekim tarihinde Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleştirilecek 54. EASD Yıllık Toplantısı’nda düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Ödüle ilişkin konuşan Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, “Diyabet araştırmaları alanındaki bu en prestijli ödüle layık görüldüğüm için büyük onur duyuyorum. Böyle bir ödülü meslektaşlarımdan almış olmak da ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağı. Ödülü öğrencilerim, asistanlarım ve meslektaşlarım adına kabul ediyorum; onların fedakârlığı ve gayreti olmadan bahsi geçen başarıların hiçbiri gerçekleştirilemezdi. İlkokuldan itibaren bana yol gösteren ve hayatımda büyük etkileri olan olağanüstü öğretmenlerim ve akıl hocalarımın yanı sıra 25 yıl boyunca çalışmalarımıza cömertçe destek sağlayan herkese minnettarım. Gösterdikleri sonsuz sevgi, destek ve sabır için de aileme teşekkür ediyorum. Umarım tüm bu çabalarımız insanlığa ufak bile olsa bir katkıda bulunur ve bu ödüle giden yolda bana destek olup ışık tutanlara olan gönül borcumun küçük bir karşılığını teşkil eder. Aldığım ödülün büyük bir bölümünü araştırmalarımız için kullanılmak üzere Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi’ne aktaracağım” dedi.

 EASD Başkanı Prof. Juleen Zierath ise şunları söyledi: “Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, metabolik hastalıkların araştırılmasında öncü bir isim. Bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar, yaygın ve karmaşık hastalıkların genetik mekanizmaları ile tedavi yöntemleri üzerine odaklanan ve çok yeni bir alan olan “immunometabolism”de çığır açıcı bilgilerin edinilmesine yol açtı. Yaptığı keşifler metabolik hastalıkların anlaşılması ve tedavi edilmesinde kullanılan mevcut yaklaşımları oluşturdu. Ayrıca Hotamışlıgil 100’den fazla öğrenci ve bilim insanını eğitmiş ve yol göstermiş olan örnek bir öğretmen. Kendisinin bu ödülü almayı her hususta hak ettiğine inanıyorum.”

 Novo Nordisk Vakfı CEO’su Birgitte Nauntofte ise “Vakıf olarak bu ödülle bilim insanlarını teşvik etmeyi ve onurlandırmayı amaçlıyoruz. Diyabet alanındaki gelişmelere kesin surette katkıda bulunan olağanüstü çalışmalarından ve çığır açıcı katkılarından ötürü Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’i kutluyoruz” dedi.

Bu haber toplam 2921 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim