• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Prof. Dr. Kukul: "40 İle 70 Yaş Arasındaki Erkeklerin Yarısı Sertleşme Sorunu Yaşayabilir"

Prof. Dr. Kukul: "40 İle 70 Yaş Arasındaki Erkeklerin Yarısı Sertleşme Sorunu Yaşayabilir"
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Erdal Kukul, iktidarsızlık olarak da bilinen erektil disfonksiyonun 40 ila 70 yaş arasındaki erkeklerin yarısından fazlasını etkileyebildiğini...

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Erdal Kukul, iktidarsızlık olarak da bilinen erektil disfonksiyonun 40 ila 70 yaş arasındaki erkeklerin yarısından fazlasını etkileyebildiğini belirterek, uzman yardımı alarak uygun tedavi yöntemlerinin uygulanmasının hayat kalitesini arttırdığını dile getirdi.

Memorial Antalya Hastanesi Üroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Erdal Kukul; erkeklerde sertleşme problemleri, cinsel fonksiyon bozuklukları ve tedavi şekilleri hakkında bilgi verdi.

İktidarsızlık olarak da bilinen erektil disfonksiyonun, ereksiyon olmada yani penisin sertleşmesinde ve bunu sürdürmede zorluk olarak tanımlandığını dile getiren Kukul, genellikle hakkında konuşmaya utanılıp çekinilen erektil disfonksiyonun, 40 ila 70 yaş arasındaki erkeklerin yarısından fazlasını etkileyebildiğini kaydetti.

Cinsel isteğe rağmen sertleşme problemi nedeniyle ilişkiye girememenin, pek çok erkeğin cinsel hayatını altüst etmekle kalmayıp, sosyal hayatı da olumsuz etkilediğini ifade eden Kukul, uzman yardımı alarak uygun tedavi yöntemlerinin uygulanmasının hayat kalitesini arttırdığını dile getirdi.

"Kaygı erektil disfonksiyona neden olabilir"

Erkeklerde cinsel uyarılmanın beyni, hormonları, duyguları, sinirleri, kasları ve kan damarlarını içeren karmaşık bir süreç olduğunun altını çizen Erdal Kukul, "Erektil disfonksiyon bunlardan herhangi biriyle ilgili bir sorundan kaynaklanabilir. Benzer şekilde, stres ve zihinsel sağlık sorunları da erektil disfonksiyona neden olabilir veya daha da kötüleşebilir. Bazen fiziksel ve psikolojik sorunların birleşimi erektil disfonksiyona neden olur. Örneğin, cinsel tepkiyi yavaşlatan küçük bir fiziksel durum, ereksiyonu sürdürme konusunda kaygıya neden olabilir. Ortaya çıkan kaygı, erektil disfonksiyona yol açabilir veya daha da kötüleşebilir. Erkeklerde cinsel istek olduğu halde penis sertleşmiyorsa sertleşme problemi vardır. Ancak bu durumun cinsel ilişkiyi engelleyecek kadar önemli ve tekrarlayıcı olması gerekir. Üç ayı aşkın bir süre bir insanın cinsellikle ilgili arzu duyup ilişkiye girmek için yeterli sertleşme düzeyine ulaşamaması durumunda kesin tanı konabilir. Sertleşme problemi daha çok 30'lu yaşlardan sonra başlar ve kronik hastalık, pelvik travma ve cerrahi, alkol, sigara kullanımı, ateroskleroz gibi durumlarda daha sık görülür. Diyabetik hastalarda kan şekeri düzeylerinin kontrolsüz bir şekilde yüksek seyretmesi sonrasında ortaya çıkan sinir yıpranması ve damarlarda meydana gelen daralma ereksiyon bozukluklarına sebep olabilir" diye konuştu.

Öneriler

Kukul, ereksiyon bozukluğunun nedenleri arasında, psikolojik, ilaca bağlı, vasküler (damarsal) ve nörolojik sebepler olabileceğini belirtti. Kukul, iktidarsızlığı önlemek için ise şu önerilerde bulundu:

"Kalp-damar hastalığı veya şeker hastalığı gibi sistemik bir hastalık varsa mutlaka tedavi olun, aşırı alkol tüketmeyin, uyuşturucu amacıyla kullanılan tüm maddelerden uzak durun, sigara içiyorsanız bırakın, düzenli egzersiz yapın, stresi ortaya çıkaran durumlardan uzak durun, uykusuzluk yaşıyorsanız bir uzmana başvurun, düzenli olarak mutlaka bir üroloğa muayene olun."

Tedavi

Cinsel disfonksiyon tedavisinde öncelikle hastaların beklentilerinin dikkate alınması gerektiğini ifade eden Kukul, "Tedavi kararının hasta ve bazen partneriyle birlikte kararlaştırılması tedavinin başarısını olumlu olarak etkiler. Tedavide, nedenler ortaya konulduktan sonra ilk basamak oral farmakoterapiler yani ilaç tedavileridir. Sertleşme sorunlarında genellikle tedavide ameliyat dışındaki metodlara öncelik verilse dahi, cerrahi girişimin gerekli olduğu hasta grupları da mevcuttur. Bu hastalar için diğer tedavi seçenekleri başarısız sonuçlar verdiğinde veya bu tedavileri reddettiklerinde penil protezler devreye girmektedir. Penil implantlar, erektil disfonksiyon olan erkeklerin ereksiyona sahip olmalarını sağlamak için penisin içine yerleştirilen cihazlardır. Penis implantları genellikle iktidarsızlığa yönelik diğer tedavilerin başarısız olmasından sonra önerilir. Yarı sert ve şişirilebilir olmak üzere iki ana penis implantı türü vardır. Her penis implantı türü farklı şekilde çalışır ve çeşitli artıları ve eksileri vardır. Penis implantlarının yerleştirilmesi ameliyat gerektirir. Penil protezler; hasta seçimi doğru yapıldığında çok etkin sonuçlar vermektedir. Hastanın partneriyle uyumunu düzenler ve yaşamı son derece kaliteli bir noktaya getirir. Bir penis implantının dayanıklılığı, ortalama 10 ila 15 yıl arasında değişir ancak bu implant tipi, sağlık durumu ve kullanım gibi faktörlere göre farklılık gösterebilir" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 735 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim