• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Promosyon kalem bile aile hekiminin başını yakacak

Promosyon kalem bile aile hekiminin başını yakacak
Promosyon ürünler, aile hekimlerinin sözlesmelerinin feshedilmesine neden olacak.

Tek bir kalem bile 5 puan cezaya sebep olurken, 100 puanı silinen hekimin sözleşmesi iptal edilecek. Bursa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Murat Girginer, Yeni Aile Hekimliği Yönetmeliği'ndeki promosyon yasağı ile neyin önüne geçilmek istendiğini anlamadıklarını söyledi.

BUTTİM Kültür Merkez'inde bir araya gelen aile hekimleri, yürürlüğe yeni giren Aile Hekimleri Yönetmeliği'ni değerlendirdiler. Dernek Başkanı Murat Girginer, promosyon kullanan aile hekimlerine verilecek cezaların adaletsiz bir uygulama olduğunu savundu. Söz konusu ceza yönetmeliğinin yalnızca aile hekimlerine uygulanıp diğer hekimlerin bu uygulamanın dışında kaldığını iddia eden Girginer, yalnızca aile hekimleri için yapılan bu uygulamanın kendilerini rencide ettiğini kaydetti. Girginer, "Ceza yönetmeliğinde 100 ceza puanı yer alıyor. 100 ceza puanını dolduran arkadaşlarımızın sözleşmeleri feshedilecek. Bir promosyon kalemin ceza puanı 5 puan. Yani 20 kalemle aile hekimliği sözleşmelerimiz feshedilecek. Bu denli adaletsiz olan bu uygulamanın kaldırılması gerekiyor" dedi.

"AİLE HEKİMİNDEN ELE GEÇEN MALZEMELER"

Aile hekimliği uygulamasını sonuna kadar desteklediklerini söyleyen Girginer, vatandaşın her geçen gün artan ilgisinin doğru yolda olduklarının göstergesi olduğunu belirtti. Yeni yönetmelikte yapılan düzenlemeyle aile sağlığı merkezlerinin A,B,C,D şeklinde sınıflandırdığını hatırlatan Girginer, "Bu şekilde yapılan sınıflandırma, Anayasa'mızın ilgili maddelerinde yer alan 'eşitlik' ve 'hizmetten eşit şekilde faydalanma' ilkelerine aykırıdır. Birinci basamak sağlık hizmetleri, yaş, cins, din, dil, ırk farkı gözetilmeksizin herkesin eşit şekilde faydalanması gereken temel haklardandır" seklinde konuştu.

Yönetmelikle aile hekimlerine altından kalkılmayacak kadar ağır görev ve sorumluluklar yüklendiğini ileri süren Girginer, hekimlerin sağlık merkezlerindeki akan çatıların onarılmasından malzeme teminine kadar çalıştıkları binaların tüm fiziki koşullarından sorumlu tutulduğunu belirtti.

Hekimler, promosyon ürünlerini bir masa üzerine sıralayıp 'Ele geçirilen malzemeler' yazan masa üzerinde fotoğraf çektirerek yönetmeliğe tepkilerini esprili bir şekilde dile getirdi.

"YENİ YÖNETMELİK HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAYI AMAÇLIYOR"

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç ise Bursa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Murat Girginer'in yeni yönetmelikle ilgili iddialarını cevaplandırarak aile hekimliği sağlık merkezlerinde yapılan sınıflandırmayla hizmet kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Koç, sağlık merkezlerindeki oda sayısıyla hizmet kalitesinin baz alındığını ifade ederek sınıflandırmayla birlikte cari ödemelerde pozitif ayrımcılık olduğuna vurgu yaptı. Promosyon konusuna da değinen Koç, "Sağlık hizmetlerinde promosyon olarak nitelendirdiğimiz alanda, ilaç firmaları, medikal firmalar ve eczacılarla ilgili hekimlerin ilişkileri belli mevzuat kurallarına göre yapılmaktadır. Sağlık görevlileri de bu kurallara uymak zorundadır. Bu yalnızca aile hekimleri için geçerli değil, tüm 657'ye tabi memurlar için geçerlidir" diye konuştu.

Haberoku

Bu haber toplam 10479 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim