• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Recep Akdağ'dan 'tam gün' uyarısı

Recep Akdağ'dan 'tam gün' uyarısı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tartışmaya açılan "Tam Gün Kanunu" ile ilgili olarak, "Biz sağlık çalışanlarına, doktorlara bu kanunla şu teklifi yapmış oluyoruz; eğer arzu edersen devletin bir hastanesinde, üniversitesinde çalışırsın, ama artık dışarıda serbe

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tartışmaya açılan "Tam Gün Kanunu" ile ilgili olarak, "Biz sağlık çalışanlarına, doktorlara bu kanunla şu teklifi yapmış oluyoruz; eğer arzu edersen devletin bir hastanesinde, üniversitesinde çalışırsın, ama artık dışarıda serbest meslek icra edemezsin" dedi.

Akdağ, Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, son 6 yılda sağlık hizmetlerinde çok ciddi değişim ve dönüşümün gerçekleştiğini söyledi.

Sağlık hizmeti almanın her vatandaşın hakkı olduğu bilinciyle 6 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak ölçüde hizmetleri genişlettiklerini vurgulayan Akdağ, eskiden hastane kapılarında muayene olmak için veya ilaç almak için bekleyen vatandaşların bugün özel hastanelerden bile hizmet alabildiğini kaydetti.

Akdağ, İstanbul'da 2002'de 200 diş hekimi ve 166 diş ünitesi ile kamuda hizmet verildiğini, buna karşılık piyasada 4 binin üzerinde serbest hizmet veren diş hekimi olduğunu dile getirerek, geçmişte kamuda ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin verildiğinin söylenemeyeceğine ifade etti.

İstanbul'da kamuda çalışan 600 diş hekimi bulunduğunu belirten Akdağ, bu sayının hala az olduğunu, diş hekimi ve ağız diş sağlığı merkezlerinin sayısının artırılacağını bildirdi.

"Devlete ait, kamuya ait hastaneler lafını artık belki de millete ait hastaneler, halkın hastaneleri diye dönüştürmek lazım" diyen Akdağ, "Bugünlerde tartışmaya açtığımız 'Tam Gün Kanunu' diye bir kanun var. Biz sağlık çalışanlarına, doktorlara bu kanunla şu teklifi yapmış oluyoruz; eğer arzu edersen devletin bir hastanesinde, üniversitesinde çalışırsın, ama artık dışarıda serbest meslek icra edemezsin. 'Muayenehanem var, ayrıca özel hastaneye gidiyorum. Burada olmadı, oraya gel' meselesini hiç kimseye teklif edemezsin. Ama arzu edersen özel sektörde çalışabilirsin, muayenehanen olabilir. O senin takdirine kalmış bir şeydir. Bu, Türkiye için çok önemli bir milat olacak" dedi.

Zaten son 6 yıldaki uygulamalarla doktorların büyük çoğunluğunun tam gün çalışmaya, yani sadece devlette çalışmaya geçtiklerini ifade eden Akdağ, Türkiye'de bu oranın yüzde 78'e çıktığını aktardı.

Akdağ, İstanbul'da ise bu oranın yüzde 67 olduğunu, yani İstanbul'da hala devlette çalışan doktorların 3'te 1'inin ya muayenehanesi olduğunu veya özel bir kuruluşta da çalıştığını vurguladı.

"Tam Gün Kanunu" ile ilgili bir soru üzerine de Akdağ, devlette çalışıp muayenehanesi olanlara kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren 6 ay süre tanınacağını, bu süre içinde devlette kalacak olanların muayenehanelerini kapatmaları gerektiğini bildirdi.

Cnntürk


Bu haber toplam 3080 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim