• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

'Referans ilaç' uygulamasıyla dev tasarruf

'Referans ilaç' uygulamasıyla dev tasarruf
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referans fiyat sistemi ile sağlanan yıllık kamu tasarrufunun 1 milyar YTL olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonu'nda sorulara yanıt veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlığa geçmiş hükümetlerden daha fazla para a

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referans fiyat sistemi ile sağlanan yıllık kamu tasarrufunun 1 milyar YTL olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonu'nda sorulara yanıt veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlığa geçmiş hükümetlerden daha fazla para ayırmadıklarını kaydetti.

SSK'lılara harcanan paranın göreceli olarak arttığını doğrulayan Akdağ, Türkiye'de 30 milyona yakın SSK'lının bulunduğunu belirtti.

Akdağ, merkezden tüm sağlık kurumlarını yönetme ve denetleme anlayışından ise vazgeçeceklerini anlattı. Bu çerçevede Hastane Birlikleri Yasası'nı da hatırlatan Akdağ, "Böylece kadrolaşmaya imkan verebilecek bir sistemden, güçten, yetkiden vazgeçmiş olacağız" dedi.

Türkiye'nin diyaliz hizmetlerinde birçok Avrupa ülkesinin üstünde olduğunu vurgulayan Akdağ, kırsal bölgelerde bile bu hizmetin verildiğine değindi. Akdağ, böbrek nakil sayısının 2002 öncesine göre 2'ye katlandığına işaret etti.

Akdağ, bazı milletvekillerinin çocuklarının dizanteri olduğu yönündeki açıklamalarının ardından bu hastalığın kolay iyileşebilen bir hastalık olduğunu kaydetti. Akdağ, çocukların en kısa sürede sağlıklarını kavuşması dileğinde de bulundu. Akdağ, "Ancak 2 milletvekilimizin çocuklarının, yavrularımızın dizanteri olması rakamların yanlış olduğunu göstermez. Böyle objektiflik olmaz" ifadesini kullandı.

İlaç harcamalarına da değinen Akdağ referans fiyat sistemi ile sağlanan yıllık kamu tasarrufunun 1 milyar YTL olduğunu anımsattı. İlaçlarda yapılan yolsuzluk olayları ile ilgili, "Savcı iddianamelerinden yola çıkarak bürokratları suçlamayın" dedi. İlaç konusunda atılan tüm adımlar ve sağlanan tasarrufun bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu ifade eden Akdağ, "Dava devam ediyor. Bekleyeceğiz. Ne olacağını göreceğiz" diye konuştu.

-"RAKAMLAR DOĞRUYSA OYUMU AKP'YE VERECEĞİM"-

Akdağ, ardından doktor ve hekim sayıları ile ilgili istatistikleri vermeye başladı. Şırnak ile ilgili sayıları verdiği sırada DTP Milletvekili Kaplan, "O rakamlar doğruysa, oyumu AK Partiye vereceğim" dedi. Akdağ bu kapsamda Roch ilaç firmasından 2.8 milyon YTL tahsil edildiğini, 3 firmaya ilişkin 8 ilaç hakkında soruşturmanın ise devam ettiğini bildirdi.

Akdağ, Özyürek'in 65 yaş üstü hekimlerin çalışması fikrine katıldıklarını kaydetti.

Akdağ, daha önce yeşil kart kayıt sisteminin hatalı olduğunu belirterek, vefat eden kişilerin bile sistemde görüldüğünü söyledi. Akdağ, "Kötü bir kayıt sisteminden doğru bir sisteme geçtik" derken, kimsenin yeşil kartını elinden almadıklarını belirtti.

Akdağ'ın konuşmasının ardından Sağlık Bakanlığı'nın bütçesi 6 milyar 905 milyon YTL olarak kabul edildi. Böylece Bakanlığın genel bütçeye oranı yüzde 3.1 oldu.

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim