• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

"Rehin kalan vatandaşlarımızın olduğu günleri hatırlamak bile istemiyoruz"

"Rehin kalan vatandaşlarımızın olduğu günleri hatırlamak bile istemiyoruz"
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Kapı önlerinde yeşil kartları, vatandaşlarımızın tedavi olamadığı günleri, o zorluklarla hastanelerde rehin kalan vatandaşlarımızın olduğu günleri hatırlamak bile istemiyoruz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kapı önlerinde yeşil kartları, vatandaşlarımızın tedavi olamadığı günleri, o zorluklarla hastanelerde rehin kalan vatandaşlarımızın olduğu günleri hatırlamak bile istemiyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, Bursa'daki toplu açılış töreni kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun telekonferansla katıldığı yeni İnegöl Devlet Hastanesi binasının açılışı sonrası yaptığı konuşmada, İnegöl insanına yakışan, son derece çağdaş ve modern hastanenin hizmete sokulmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Hastanenin bölge insanına şifa dağıtmasını temenni eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Başbakanımızın selamlarını da sizlere getirdim. Bursamızda da İnegöl'de de çok farklı dinamikleri, geçtiğimiz 12 yılın üzerine yeni yeni ilavelerle merdivenin basamak basamak çıkışı, nasıl istikrarlı bir şekilde devam ediyorsa, biz de hizmetlerimize basamak basamak devam edeceğiz. Bizim medeniyet anlayışımızın merkezi Bursa'dır. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin.' Bütün anlaşımız budur. İnsanımızı yaşatabilmek adına geceli gündüzlü çalışıyoruz. Daha iyisinin, çağdaşının, moderninin peşinde koşuyoruz. İnsanımızın hak ettiklerini, daha iyisiyle daha güzeliyle buluşturabilmek adına çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçler daha güzellerini getirecek. Sağlıkta olduğu gibi birçok alanlarda devrimleri milletimizle beraber yaptık. İnsanımızın daha iyiye layık olduğuna inanarak yaptık."

Geçmişte sağlık konusunda birçok olumsuzluk yaşandığını ifade eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim kuşaklarımız o sıkıntıları yaşadılar. Bir kısmını unuttuk, bir kısmını unutmamız mümkün değil ama son 10 yılda gençlerimiz o günleri yaşamadılar. Yaşasınlar da istemiyoruz. İnşallah bizler de daha güzel hizmetleri buldukça, eskiden yaşanan sıkıntıları unutmak için de dua ediyoruz. Kapı önlerinde yeşil kartları, vatandaşlarımızın tedavi olamadığı günleri, o zorluklarla hastanelerde rehin kalan vatandaşlarımızın olduğu günleri hatırlamak bile istemiyoruz. Bu ülkenin, bu milletin gündemine İnşallah bir daha o günler gelmez. Bunu başarabilmek için bir şeye ihtiyacımız var; birbirimizi daha çok sevmeye ihtiyacımız var. Birbirimize daha çok güvenmeye ihtiyacımız var. 'Birlikten güç doğar' anlayışına ihtiyacımız var. Birbirimizin kendimiz için istediğimizi kardeşlerimiz için de daha iyisini daha güzelini istemeye ihtiyacımız var. Bunu başarabilecek medeniyet değerleri olan bir milletiz. İnşallah el birliğiyle hizmetlerimiz çok daha güzel olacak."

Müezzinoğlu, ülke genelinde 32 bin yatak kapasiteli 216 tane hastanenin inşaatının devam ettiğini belirterek, "Bunların bir kısmı İnegöl olduğu gibi bu yıl hizmete girmeye hazır. Bir kısmı 2015 yılında hizmete girecek. Geri kalanları da 2016'da hizmete girmiş olacak. 16 şehir hastanemizin ihaleleri bitti. İnşaatlarıyla ilgili sorunlarını çözdüklerimizin çalışmaları başladı. 24 bin yatak kapasiteli hastanelerimiz 2017-2018'de hizmete girecek. Dünyada bir başka ülke yok, şu anda 55 bin yatak kapasiteli hastaneleri yapabilen dünyada başka bir ülke yok. Bunları sizlere güvenmekle başardık. Birlikten güç doğar anlayışıyla başardık" İfadelerini kullandı.

- Sağlıkçılara yönelik şiddet

Sağlıkçılara yönelik yapılan şiddete de değinen Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Allah doktorumdan, hemşiremden razı olsun' diyen bu milletin medeniyet anlayışını daha güçlü yerlere taşıyacağız. Sağlıkçıya şiddet konusunu bu milletin değerleriyle bağdaştıramadığımızı hep birlikte ifade etmeliyiz. Bu milletin fıtratında hekime el kaldırma, hemşireye yüksek sesle konuşma anlayışı olamaz, olmamalı. Çare beklediğiniz insanlara sımsıkı sahip çıkın. Onlara yanlış yapanlara tavrı önce siz koyun. Yarınlarımız bu günden daha güzel olacak. Çok daha iyilerini yapabilecek dinamiklerimiz var ama bundan rahatsız olanlar var. Ülkenin istikrarını, gelişmesini, milli iradenin hak ve hukukunu zedeleyerek, Türkiye'nin güçlü ülkeler arasındaki yerini almasından rahatsız olanlar var. Bu millete kurulmak istenen tuzaklara asla fırsat vermeyin, birlikten güç doğar."

Konuşmaların ardından İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'ü simgeleyen bir tabloyu Bakan Müezzinoğlu'na takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3186 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim