• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Rekor Sürede Tamamlanan, Hastanede İlk Doğum Gerçekleşti

Rekor Sürede Tamamlanan, Hastanede İlk Doğum Gerçekleşti
Depremin vurduğu Hatay'da 2 ay gibi rekor bir sürede tamamlanarak sağlık hizmeti sunmaya başlayan Defne Devlet Hastanesi'nde ilk doğum gerçekleşti.

Depremin vurduğu Hatay'da 2 ay gibi rekor bir sürede tamamlanarak sağlık hizmeti sunmaya başlayan Defne Devlet Hastanesi'nde ilk doğum gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da ilk doğumun gerçekleştiğini sosyal medyada yaptığı paylaşımla duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli depremler de en büyük yıkım Hatay'da meydana gelmişti. Depremin yıkıcı etkisinin yaralarının sarılması için ilk günden itibaren başlayan çalışmalar çerçevesinde 24 Mart'ta temeli atılan Defne Devlet Hastanesi, 2 ay gibi kısa sürede tamamlanarak sağlık hizmeti sunmaya başlamıştı. Depremzede vatandaşlara hizmet eden hastaneden güzel haber, geçtiğimiz gün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca, Defne Devlet Hastanesi'nde ilk doğumun gerçekleştiğini sosyal medyada yaptığı paylaşımla duyurdu. Altınözü ilçesi Mayadalı Mahallesi'nde yaşayan Abdulhadi ve Şahire Demir çiftinin 2.evlatları, hastanede doğan ilk bebek oldu. Aile tarafından Mehmet ismi verilen 3 kilo 700 gram ağırlığındaki, bebeğe ilk ziyarette Hatay İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Tunga Barçın'dan geldi. Aileyi hastanede ziyaret eden ve bebeğin sağlık durumu hakkında hastane yönetiminden bilgi alan Uzman Doktor Barçın, ilk hediyeyi sağlık neferleri adına bebeğe kendi elleriyle taktı. Türk Kızılay'ı ekipleri de aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak hediye takdimi yaptı.

"Annemizin sağlık durumu iyi, inşallah bu günde hastamızı taburcu edeceğiz"

Hatay İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Tunga Barçın, bebeğin ve annenin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirterek "Biliyorsunuz, Defne Devlet Hastanesi sağlık hizmeti sunumuna uzun bir süre önce başlamıştı. Dün itibariyle ilk bebeğimiz dünyaya geldi. Biz oldukça mutlu ve heyecanlıyız. Tüm sağlık çalışanları da bu ana tanıklık etmekten oldukça keyif aldı. Hastamızı ziyaret ettik, bebeğimizin sağlık durumu gayet iyi. Annemizin sağlık durumu iyi, inşallah bu günde hastamızı taburcu edeceğiz. Hastanemizde 47 poliklinik, ameliyathanesi, yoğun bakımları, laboratuvarı, görüntülemesi ile tam kapasite sağlık hizmeti sunumuna başladı" dedi.

"Defne Devlet Hastanesi'nde bir ilk gerçekleştirdik"

Anne Şahire Demir, Defne Devlet Hastanesi'nde bir ilki gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu belirterek "Defne Devlet Hastanesi'nde bir ilk gerçekleştirdik. Açılışı biz yaptık, çok güzel bir duygu. İlgileri, yakınlıklarından çok memnun kaldık. Tarif edilemeyecek bir duygu. Bebeğimize hastanemizin başhekiminin adını göbek adı olarak verdik. İsmi Mehmet Alpay oldu. Hepsine çok teşekkür ederim. Devletimizden Rabbim razı olsun. İlk hediyemiz sağlık neferlerinden geldi çok sağ olsunlar" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 542 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim