Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 50 milyon civarlarında borcu olduğunu açıklayarak, "Şöyle bir problemimiz var, biz ağır hastaları alıyoruz. Yoğun bakımda hasta yattığı zaman bize zarar yazıyor. Peki onun fişini çekip, öldürelim mi? Biz kamu hizmeti yapıyoruz. Borç kamunun borcu" dedi.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, geçen yıl göreve başlamasının ardından ilk kez basın toplantısı düzenleyerek yürüttüğü çalışmaları anlattı. Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rektör Prof.Dr. Yener Yörük, üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ne kadar borcu olduğu sorusuna ilginç bir yanıt verdi.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 2010 yılında devlet tarafından borçlarının silindiğini belirten Rektör Yörük, şu anda borcun 50 milyona ulaştığını kaydederek, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi bizim hastanemizin de borcu var. Bu tüm tıp fakültesi olan üniversitelerin bir sorunu. SGK fiyatlarından dolayı, acil gelen bir beyin ameliyatı yaptığımızda bize zarar yazıyor. Rakam aylara ve muhasebeye göre değişiyor, ama ciddi bir borcumuz var. 50 milyon civarında bir borç var ama bu rakam Aralıkta 45 olur, Ocak ayında 55 olabilir. Borcumuz var ama bunu karşılama oranımız kötü değil. Bu üniversitelerde yapısal bir genel sorun. Biz ağır hastaları alıyoruz, örneğin yoğun bakımda bir hasta yattığı zaman bize zarar yazıyor. Peki onun fişini çekip öldürelim mi? Biz kamu hizmeti yapıyoruz. Borç kamunun borcu. Trakya Üniversitesi'nin borcu değil. Yoğun bakımda her yatış zarar yazıyor. Her beyin ameliyatı zarar yazıyor" diye konuştu.
BÖLGENİN TEK HASTANESİ
Borcun ayrıntılarına girmeden SGK ile fiyat farklarını anlatan Prof. Dr. Yener Yörük, "Allah göstermesin bir kalp krizi geçirseniz, bunun tedavisinin olacağı tek yer burası. İstanbul'a kadar başka bir yer yok. Aort anevrizması patlarsa tedavi olacak tek yer burası. Hocalarımla gurur duyuyorum. Sağlık işi fedakarlık gerektiriyor. Ameliyat yaptığız zaman zarar yazıyorsunuz, bir ameliyat yaptığınız da 400 lira veriyor SGK, biz bin liraya satın alıyoruz. Bugün yoğun bakımda yatan hastanın ilacını tek tek devlet ödüyordu. Devlet günlük 50 lira ödüyor. Biz bu hasta için 10 bin liralık ilaç harcıyoruz. Kolay hasta alırsanız, muayene ettiğinizde kar kalıyor, ama hastayı zorlaştığı an sevk ederseniz tıp fakültesine, zararı Tıp Fakültesi ödüyor. Feda olsun önemli olan sağlık hizmeti sunmak, bu kamusal bir borçtur" diye konuştu.
Hastaneye büyük yatırımlarda yaptıklarını kaydeden Rektör Yörük, tüm yatakların ve bir çok cihazında yenilendiğini sözlerine ekledi. 2010 yılında Trakya Üniversitesi'nin 16 milyon 501 bin lira olan burcu silinmişti.
Rektör'den borç tepkisi: "Hastaların fişini mi çekelim!"

Prof.Dr. Yener Yörük, üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ne kadar borcu olduğu sorusuna ilginç bir yanıt verdi.
Kaynak: 
Bu haber toplam 3996 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Türkiye, 2027'deki Dünya Su Kongresi ev sahipliğini Fas’ta törenle devraldıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen 19. Dünya Su Kongresi kapsamında, Uluslararası Su Kaynakları Birliği (IWRA) bayrağını Fas Bayındırlık ve Su Bakanı Nizar Baraka’dan teslim aldı.
Çatak'ta okulların, kurumların ve öğretmenevinin yemekhaneleri denetlendiVan'ın Çatak ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü ekipleri, okulların, kurumların ve öğretmenevinin yemekhanelerini denetledi.
Kosova'da hasta çocukların yüzünü "süper kahramanlar" güldürdüKosova'nın başkenti Priştine'de "süper kahraman" kostümleri giyen bir grup dağcı, tedavi gördükleri kliniğin çatısından inerek çocuklara hediyeler dağıttı.
Kahramanmaraş'ta 17 öğrenci "kaynağı belirsiz kokudan" etkilendiKahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki bir ortaokulda kaynağı henüz belirlenemeyen kokudan etkilenen 17 öğrenci hastaneye kaldırıldı.- 17:33 - Bingöl'e 5 ambulans ve 2 UMKE aracı tahsis edildi
- 17:28 - Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı
- 17:08 - Karabük Üniversitesinden kısa kısa
- 17:03 - Türkiye, 2027'deki Dünya Su Kongresi ev sahipliğini Fas’ta törenle devraldı
- 17:03 - Ağrı'da 112 Acil Sağlık filosuna donanımlı 7 yeni ambulans katıldı
- 16:48 - Çatak'ta okulların, kurumların ve öğretmenevinin yemekhaneleri denetlendi
- 16:43 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sinop'ta ziyaretlerde bulundu
- 16:33 - Kosova'da hasta çocukların yüzünü "süper kahramanlar" güldürdü
- 16:28 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sinop'ta konuştu:
- 16:18 - Bozok Üniversitesi, iletişim becerileri güçlü hekimler yetiştiriyor
- 16:13 - Karahallı'da hemodiyaliz ünitesi hizmete girdi
- 15:18 - Kahramanmaraş'ta 17 öğrenci "kaynağı belirsiz kokudan" etkilendi
- 14:53 - Kahramankazan'da kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi
- 13:43 - YÖK'ün Veri Analizi Okulu günlük 30 bin aktif katılımcıya ulaştı
- 13:33 - Osmaniye'de "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi kapsamında konferans düzenlendi
- 12:23 - Şırnak'ta kalp rahatsızlığı olan bebek ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi
- 12:23 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, Samsun'da 100 ambulans teslim töreninde konuştu:
- 12:03 - ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek
- 11:28 - Kayseri'de "Ambulans Rallisi"nde dereceye giren ekiplere ödülleri verildi
- 11:28 - BM yetkililerinden su ve gıda israfıyla mücadelede işbirliği çağrısı
- 11:08 - RSV enfeksiyonu KOAH ve astıma yol açabiliyor
- 20:08 - Giresun'da sağlık ekiplerinin acil müdahale becerileri test edildi
- 19:13 - Çubuk'ta "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" programı tanıtıldı
- 18:51 - Giresun'da "Sağlığa Kulaç At" etkinliğine katılanlar denizde yüzdü
- 18:28 - Kayseri'de doktorlar tekerlekli sandalyede engelli sporcularla basketbol maçı yaptı
- 18:08 - Ani kalp durmalarına karşı üretilen yerli cihaz Ankara'da 25 noktaya yerleştirildi
- 17:18 - Sağlık Bakanı Memişoğlu Kırıkkale'de konuştu:
- 17:18 - Kırşehir'de yılın ilk 11 ayında 38 bin 48 vakaya müdahale edildi
- 17:13 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Engelsiz Türkiye Yüzyılı Dünya Engelliler Günü Buluşması'nda konuştu: (3)
- 16:43 - Osmaniye'de ani kalp durmalarına karşı kullanılan şok cihazı tanıtıldı
- 16:38 - İsrail Kamu Savunma Birimi: Filistinli tutuklular ağır sağlık koşulları altında açlığa maruz kalıyor
- 16:33 - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan, üniversite hastanesinin inşaat alanını gezdi
- 15:48 - Vali Serdengeçti ile Rektör Prof. Dr. Can, yapımı devam eden morfoloji binasını inceledi
- 15:38 - Kars'ta solunum sıkıntısı çeken bebek ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi
- 15:38 - Samsun'da 100 yeni ambulans hizmete girecek
- 15:33 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, Çankırı'da ziyaretlerde bulundu
- 15:08 - Adana'da hayırsever desteğiyle yaptırılacak kardiyoloji merkezinin temeli atıldı
- 15:08 - Özel Sağlık Sigortalarında Yeni Dönem Çalıştayı'nda sektörün potansiyeli masaya yatırıldı
- 14:38 - Uşak'ta sağlık çalışanları 500 fidan dikti
- 14:23 - Erzurum'da 45'inci kez kan bağışı yapan Vali Çiftçi'ye plaket verildi
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim






































