• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Roche, Türkiye'ye klinik araştırma merkezi kurdu

Roche, Türkiye'ye klinik araştırma merkezi kurdu
Roche İlaç Bölümü CEO'su Burns, 'Türkiye'yi klinik araştırmalar için merkez olarak seçtik. Türkiye'de ilaç geliştirme faaliyetlerini başlattık' diye konuştu.

Roche İlaç Bölümü CEO'su Burns, 'Türkiye'yi klinik araştırmalar için merkez olarak seçtik. Türkiye'de ilaç geliştirme faaliyetlerini başlattık' diye konuştu.

DÜNYADA 5 bölgede İlaç Geliştirme Merkezi bulunan Roche Global, gelişen ülkeler için 6'ncı bir bölge oluşturdu ve liderliğine de Türkiye'yi getirdi. Roche Türkiye, Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün de desteğini alarak yeni ilaç geliştrme çalışmalarını ülkemizde yürütecek. Ocak ayında Türkiye'de kurulan Roche İlaç Geliştirme Direktörlüğü'nün yanı sıra teknolojik altyapı hizmeti sunan CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) Avrupa, Ortadoğu ve Asya Pasifik bölgelerine hizmet verecek. Roche İlaç Bölümü CEO'su William M. Burns, Türkiye'nin çok uzun zamandır Roche İlaç dünyasının önemli bir parçası olduğuna dikkat çekerek, 'Türkiye'yi klinik araştırmalarımız için bir merkez olarak seçtik. Türkiye'de ilaç geliştirme faaliyetlerini başlattık' diye konuştu. Roche Global'in 2008 çalışmalarının değerlendirildiği uluslararası basın toplantısı İsviçre'nin Basel kentinde düzenlendi. Basın toplantısında Roche Global'in işletme karının yerel para birimleri bazında geçen yılın yüzde 4'lük rekorunu aşarak, yükselen AR-GE yatırımlarına rağmen 13.9 milyar İsviçre Frangı'na ulaştığı açıklandı. Onkoloji, sinir sistemi, bulaşıcı hastalıklar, enfeksiyon ve metabolizma dallarındaki ilaçlar üzerinde yoğunlaşan Roche, diğer alanlardaki ilaçlarından da yavaş yavaş çekilerek yeni moleküller üzerinde çalışmaya başladı. Türkiye'de bazı ilaçları Deva'ya satan Roche 2008 yılında 355 milyon TL'lik bir satışa ulaştı. İlaç CEO'su William Burns, onkoloji pazarında Türkiye'nin yüzde 23.5 pay ile birinci sırada olduğunu belirterek, şunları söyledi: 'Onkoloji ilaçlarında 2008 yılı satışı 150 milyon TL oldu. BRIC ülkeleri, Güney Kore ve Türkiye, büyüme potansiyeli yüksek olan önemli ülkelerdir. Bu ülkeler arasında Türkiye, sahip olduğu başarılı sağlık sistemiyle öne çıkıyor. Türkiye'de birçok ülkeden farklı olarak sosyal güvenlik sistemi bulunuyor. Diğer ülkelerde insanlar sağlık harcamalarını kendi ceplerinden karşılamak zorunda. Ama Türkiye'de devletin bu harcamaları üstlenmesi vatandaşlar açısından büyük bir avantaj.'

Türk ekibimdençok memnunum

DÜNYA genelindeki AR-GE merkezlerinde birçok Türk bilim insanının çalıştığını belirten Burns, '99 ülkeden oluşan CEMAI Bölgesi'nin Başkanı da bir Türk olan Tuygan Göker. Tuygan ile 20 yıldır birlikte çalışıyoruz. Ben ona 'Mr. Big' (Bay Büyük) diyorum' diye konuştu. Türkiye'deki ekibin performansından çok memnun olduklarını da belirten Burns, yeni İlaç Geliştirme Direktörlüğü'nden çok umutlu olduklarını belirtti. Dr. Eczacı Aslıgül Kendirci'nin direktörlüğü'nü yürüteceği İlaç Geliştirme Merkezi, şu an hematoloji, onkoloji ve diyabet alanlarında yürütülmekte olan çalışmaların sayısını artırmayı hedefliyor.

Bu haber toplam 3078 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim