• BIST 10918.51
  • Altın 5761.549
  • Dolar 42.5022
  • Euro 49.5606
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 11 °C

Roche'un 2025'in ilk yarısındaki grup satışları yüzde 7 arttı

Roche'un 2025'in ilk yarısındaki grup satışları yüzde 7 arttı
Roche'un yılın ilk yarısına ait grup satışları sabit döviz kuru bazında yüzde 7 artarak 30,9 milyar İsviçre frangına ulaştı.

Roche Grup CEO'su Thomas Schinecker: "Ürün portföyümüz ve sunduğumuz yenilikçi çözümler sayesinde güçlü performansımızı sürdüreceğimize olan güvenimiz tam"

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Roche, yılın ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı.

Şirketin grup satışları, ilaçlara yönelik yüksek talebin etkisiyle sabit döviz kuru bazında yüzde 7 artış (İsviçre frangı bazında yüzde 4) göstererek 30,9 milyar İsviçre frangına ulaştı.

Roche İlaç Bölümü satışları yüzde 10 artarak 24 milyar İsviçre frangına yükseldi. Büyümede en yüksek katkı, meme kanseri, şiddetli göz hastalıkları, hemofili A ve multipl skleroz gibi ağır seyirli hastalıklara yönelik tedavilere olan artan ihtiyaçtan kaynaklandı.

Artış, 2024'ün ilk yarısına kıyasla sabit döviz kuru bazında 1,7 milyar İsviçre frangı tutarında büyümeye karşılık geldi.

Roche Diagnostik Bölümü satışları ise 6,95 milyar İsviçre frangı seviyesinde gerçekleşti.

Patoloji çözümleri ve kan tarama testlerine olan güçlü talebin Çin'deki sağlık fiyatlandırma reformlarının etkisini dengelemesiyle satışlar sabit kaldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Roche Grup Üst Yöneticisi (CEO) Thomas Schinecker, şirketin büyüme ivmesinin yılın ilk yarısında da devam ettiğini belirterek, büyümeye, İlaç Bölümü'nde sabit döviz kuru bazında gerçekleşen artışın katkı sağladığını aktardı.

Karşılanmamış tıbbi ihtiyacın yüksek olduğu hastalık alanlarında birçok onay alıp olumlu veriler açıkladıklarını vurgulayan Schinecker, şunları kaydetti:

"Son 6 ayda, portföyümüzde önemli ilerlemeler kaydettik ve dört potansiyel tedaviyi klinik geliştirme sürecinin son aşamasına taşıdık. Bu tedaviler, kan hastalıkları, nörolojik bozukluklar ve antibiyotik direncine karşı geliştirilen yenilikçi çözümleri içeriyor. Ürün portföyümüz ve sunduğumuz yenilikçi çözümler sayesinde güçlü performansımızı sürdüreceğimize olan güvenimiz tam. Bu başarılı sonuçlar, yıl sonuna ilişkin beklentilerimizi destekliyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1128 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim