• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Ruhsat/İzin sahiplerinin dikkatine tanıtım malzemeleri hakkında duyuru

Ruhsat/İzin sahiplerinin dikkatine tanıtım malzemeleri hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından Ruhsat/İzin sahiplerinin dikkatine tanıtım malzemeleri hakkında duyuru yayımlandı.

 

 

Ruhsat/İzin Sahiplerinin Dikkatine

Ülkemizde COVID-19 salgınının önlenmesi ile ilgili alınan tedbirler kapsamında, ürün tanıtım temsilcilerinin yapacağı ziyaretlerde talep eden hekimlere, diş hekimlerine ve eczacılara tanıtım malzemeleri bırakması durumu yeniden değerlendirilmiş olup duruma ilişkin resmi yazımız ekte yer almaktadır.

İlgililere önemle duyurulur.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu

Sayı: 86115708-508.03-E.260440  16.11.2020
Konu: Tanıtım Malzemeleri hk.

DOSYA

İlgi:  a) 19.03.2020 tarihli, E.71159 sayılı yazımız.
         
b) 05.06.2020 tarihli, E.133327 sayılı yazımız.

Ülkemizde COVID-19 salgınının önlenmesi ile ilgili alınan tedbirler göz önüne alınarak, İlgi a’da kayıtlı yazımız ile ürün tanıtım temsilcilerinin eczaneler dâhil olmak üzere tüm sağlık kurumlarında/kuruluşlarında hekimlere, diş hekimlerine ve eczacılara yönelik ziyaret gerçekleştirilerek ürün tanıtımı yapmalarına ilişkin faaliyetler durdurulmuş ve ürün tanıtım temsilcilerinin tanıtım faaliyetlerinin elektronik ortamda (e-posta, video konferans) yapılabileceği bildirilmiştir.

Bilindiği üzere 03/07/2015 tarih 29405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik’in Madde 4 “Tanımlar” bölümünde “k) Tanıtım malzemeleri: Parasal değeri yürürlükteki aylık brüt asgarî ücretin % 2,5’ini aşmayan hekim, diş hekimi ve eczacının mesleğini icrası sırasında kullanabileceği sembolik hatırlatıcı ziyaret malzemelerini; ürün hakkında yeterli ve gerekli bilgiyi ihtiva eden kitap, kitapçık ve broşür gibi basılı materyalleri; film ve slaytları; elektronik depolama araçları ile sunulan görsel/işitsel malzemeleri; bilgi/veri/başvuru kaynağı olarak kullanılabilecek her türlü yayını veya bu yayınlara elektronik erişim imkânını, bedelsiz numuneleri, demo cihazları ve hasta eğitimine yönelik materyalleri” olarak tanımlanmıştır.

İlgi (b)’de kayıtlı yazımız ile ürün tanıtım temsilcilerinin tanıtım faaliyetlerine, yazımızda belirtilen şartların yerine getirilmesi ile koşullarıyla devam edebilecekleri bildirilmiştir. Bahse konu yazımızda “c) Ziyaretlerde tanıtım malzemeleri ve basılı tanıtım materyallerinin bırakılmaması” koşulu yer almaktadır. Ruhsat/izin sahiplerinden, ruhsat/izin sahiplerinin bağlı bulundukları Dernek/Sendika/Vakıf tarafından aldığımız sözlü ve yazılı geri bildirimler sonrası söz konusu koşulun yeniden değerlendirilmesi ihtiyacı hâsıl olmuştur. Bu bağlamda ürün tanıtım temsilcilerinin yapacağı ziyaretlerde talep eden hekimlere, diş hekimlerine ve eczacılara hijyen kurallarına uygun bir şekilde tanıtım malzemeleri bırakılabileceği değerlendirilmiş olup bu güncellemenin tüm Dernek/Sendika/Vakıf üyelerinizle paylaşılması ve gerekli bilgilendirmenin yapılması hususlarında bilginizi ve gereğini rica ederim.

 

Doç. Dr. Tolga TOLUNAY
Kurum Başkanı

Dağıtım:
Araştırmacı ilaç Firmaları Derneği
İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası
Türkiye İlaç Sanayi Derneği

Gelişimci ilaç Firmaları Derneği
Sağlık Ürünleri Derneği
İlaç, Eczacılık, Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı

Yazının aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com 

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10961 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim