• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Rus doktorlar yarım bıraktı, tedaviyi Türk doktorlar tamamladı!

Rus doktorlar yarım bıraktı, tedaviyi Türk doktorlar tamamladı!
Rusya'da yaşayan Elena Khanbekova, şiddetli kasık ağrısı ve idrar yaparken zorlanma şikayetleri ile doktora başvurdu.

Rusya'da yaşayan Elena Khanbekova, şiddetli kasık ağrısı ve idrar yaparken zorlanma şikayetleri ile doktora başvurdu. Yapılan tetikler sonucu hastaya idrar yolu enfeksiyonu (sistit) teşhisi konuldu. Bir yıla yakın bir süre sistit tedavisi gören ancak durumu gittikçe kötüleşen Elena'nın sorununu anlayabilmek için onu ameliyata almak zorunda kalan Rus doktorlar, kanser gerçeği ile karşılaştı. 

Kanser Elena'nın kalınbağırsağının idrar torbasına yapışmasına neden olmuş ve idrar yollarını enfekte etmişti. Bu nedenle idrar yolu enfeksiyonu sorunu yaşıyordu. Ancak Rusya'da bu tümöre müdahale edilemedi. 

Çaresiz kalan Elena, Antalya'ya gelerek Prof. Dr. Alihan Gürkan'a başvurdu. Prof. Dr. Gürkan gerçekleştirdiği başarılı bir operasyon ile Elena'yı tümörden tamamıyla kurtararak sağlığına kavuşmasını sağladı. 

Sistit tedavisi uygulandı 

Yaşadığı belirtilerin, ultrason ile görüntüleme yapılmasına rağmen sistit kaynaklı olduğunu söyleyen doktorların uyguladığı tedaviden yarar göremeyen Elena, daha da kötüleşince Rusya'da gittiği bir başka doktor tarafından kolonoskopiye alındı. Kolonoskopi sırasında bağırsaklara verilen havanın kaybolduğu fark edildi. Bunun bağırsaklarda bulunan bir yırtıktan kaynaklandığını düşünen doktorlar Elena'yı ameliyata aldı. 

Kanser teşhisi ameliyat sırasında konuldu 

Ameliyat sırasında bu şikayetlerin hepsinin nedeninin kanser olduğu anlaşıldı. Ancak doktorlar tümörün yeri dolayısıyla müdahale edemedi. Sadece bağırsağı dışarı alarak hastanın tuvalet ihtiyacını bir torbaya yapması sağlandı. Bir torbaya dışkılamak zorunda bırakılan Elena, oğulları tarafından tedavisi için Antalya'ya getirildi. 

Tümör tamamıyla temizlendi 

Prof. Dr. Alihan Gürkan, yaptığı tetkiklerde tümörün bağırsağın iki ayrı bölgesinde bulunduğunu gördü. Kalınbağırsağın idrar torbasına yakın olan kısmında bulunan tümörün bu iki organın yapışmasına neden olarak idrar torbasına girdiğini ve gaita (dışkının) idrar yollarına bulaşarak enfekte olmasına neden olduğunu anlatan Prof. Dr. Gürkan, kanserin bu nedenle bir idrar yolu enfeksiyonu olarak belirti verdiğini dile getirdi. 20 yıllık organ nakli deneyimiyle, özellikle yaptığı böbrek nakilleri dolayısıyla idrar torbası ve idrar yolu cerrahisinde de büyük bir tecrübeye sahip olan Prof. Dr. Gürkan, tümörü tamamıyla çıkardı ve bağırsağı yerine yerleştirdi. Tümörsüz olarak taburcu olan Elena 'Beni girdiğim çıkmaz sokaktan çıkardığı için doktoruma teşekkür ediyorum' dedi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4244 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim