• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

S.B.lığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Stand.Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

S.B.lığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Stand.Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
"Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", 29 Ağustos 2008 Cuma, 26982 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girecektir.

"Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", 29 Ağustos 2008 Cuma, 26982 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girecektir.



29 Ağustos 2008 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 26982


YÖNETMELİK

Sağlık Bakanlığından:



SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YATAK VE KADRO

STANDARTLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

 

             MADDE 1 – 26/10/1994 tarihli ve 22093 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinin EK (1)-A SAYILI CETVEL - (İdari Bölüm) başlıklı bölümünün A, B ve C GRUBU İLLERDE UYGULANACAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KADRO STANDARTLARI kısmının;

             a) "a) Müdürlük" cetvelinin (3) numaralı dipnotu ekteki şekilde değiştirilmiştir.

             b) "b.c) Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü" cetvelinde yer alan "Sağlık Teknikeri (Toplum Sağlığı)" ibaresi ile EK (2) SAYILI CETVEL - (Yataksız Tedavi Kurumları Bölümü) başlıklı bölümün Ek (2) B- SAĞLIK OCAKLARI cetvelinde yer alan "Sağlık Teknikeri (Toplum Sağ.)" ibaresi "Sağlık Teknikeri" olarak değiştirilmiştir.

             c) "b.f) Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü" cetveli dipnotları aynı kalmak kaydıyla ekteki şekilde değiştirilmiştir.

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin Ek (1)-C SAYILI CETVEL (Acil Sağlık Hizmetleri Kurumları) başlıklı kısmının a) II Ambulans Servisi Komuta ve Kurtarma Merkezi Cetveline, Uzman (T.U.T.G.) (İlk ve Acil Yardım) kadro standartları eklenmiştir.

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin, EK (2) SAYILI CETVEL - (Yataksız Tedavi Kurumları Bölümü) başlıklı bölümünün;

             a) Ek (2)-B- SAĞLIK OCAKLARI cetvelinin C- DİSPANSERLER başlıklı kısmının; a) Deri ve Zührevi Hastalıklar Dispanseri cetveli, b) Ruh Sağlığı Dispanseri cetveli ile d) Verem Savaş Dispanserleri cetvellerinde yer alan "Daktilograf" ibaresi "Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni" olarak değiştirilmiş ve "Ek (2)-B- SAĞLIK OCAKLARI" cetveline ekteki dipnot eklenmiştir.

             b) Ek (2)-D) YATAKSIZ SAĞLIK MERKEZLERİ başlıklı kısmının b.d) Kanser Erken Tanı ve Tarama Merkezi cetvelinde yer alan "Uzman Tabip (T.U.T.G.K.B.B.) (Hastalıkları)" ibaresi "Uzman (T.U.T.G.)(Kulak Burun Boğaz Hastalıkları)" olarak değiştirilmiştir.

             c) Ek (2)-F SAYILI CETVEL başlıklı kısmının G-TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİ cetveli, EK (3) SAYILI CETVEL (Yataklı Tedavi Kurumları Bölümü) başlıklı bölümün; – 1-A) KAN MERKEZLERİ cetvelleri kısmının tüm cetvelleri, 4-A) TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNİN ENTEGRE OLDUĞU İLÇE DEVLET HASTANE STANDARTLAR KADROLARI cetveli, Ek (3)-B DEVLET HASTANELERİ cetveli, EK (3) C- ÖZEL DAL HASTANELERİ" başlıklı kısmının 1- DOĞUM VE ÇOCUK BAKIMEVLERİ, 2- ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANELERİ, 5- KEMİK HASTALIKLARI HASTANELERİ, 8- DİŞ HASTANELERİ ve 9- MESLEK HASTALIKLARI HASTANESİ cetvelleri ile EK (3)-D EĞİTİM HASTANELERİ cetveli ekteki şekilde değiştirilmiştir.

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin, Ek (3) SAYILI CETVEL (Yataksız Tedavi Kurumları) bölümünün C ÖZEL DAL HASTANELERİ başlıklı kısmının;

             a) 6- FİZİK TEDAVİ ve REHABİLİTASYON HASTANELERİ cetvelinde yer alan "Sayman (Döner Sermaye)", "Veznedar", "Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (Döner Sermaye)", "Memur (Döner Sermaye)" ve "Daktilograf (Döner Sermaye)" unvanlarının "TH" olan sınıfı "GİH" olarak ve "Hizmetli (Döner Sermaye)" unvanının "TH" olan sınıfı "YH" olarak değiştirilmiştir.

             b) 3- GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANELERİ, 4- RUH SAĞLIĞI HASTALIKLARI HASTANELERİ, 6- FİZİK TEDAVİ ve REHABİLİTASYON HASTANELERİ, 7- ONKOLOJİ HASTANELERİ, 10- LEPRA HASTANELERİ ile 11- DERİ ve ZÜHREVİ HASTALIKLAR HASTANELERİ cetvellerinin sonuna ekteki "Sağlık Teknikeri" ve "Sağlık Memuru (Toplum Sağlığı)" kadroları eklenmiştir.

             c) E (3)-D EĞİTİM HASTANELERİ cetveli sonuna ekteki "E AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ" cetveli eklenmiştir.

             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin, "EK (4) SAYILI CETVEL (DESTEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ)" cetvelinde yer alan "Ayniyat Saymanı -1 Mal Say. 1 Hek Say." ibaresi "Ayniyat Saymanı" olarak değiştirilmiştir.

             MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin; EK (2) SAYILI CETVEL - (Yataksız Tedavi Kurumları Bölümü) başlıklı bölümünün C-DİSPANSERLER başlıklı kısmının "b) Ruh Sağlığı Dispanseri" cetvelindeki unvanlarda yer alan (1) ve (2) numaralı üslü sayılar ile altındaki (1) numaralı dipnot ile D- YATAKSIZ SAĞLIK MERKEZLERİ başlıklı kısmının "a) Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi" cetveli ve EK 6 SAYILI CETVEL (Yataklı Tedavi Kurumları) yürürlükten kaldırılmıştır.

             MADDE 7 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

 

Devamı İçin Tıklayınız

Bu haber toplam 2007 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim