• BIST 10232.48
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 17 °C

Saç Çıkması İçin Doğal Kürler

Saç Çıkması İçin Doğal Kürler
Saçlar bütün kadınlar için büyük önem arz eden bir fiziksel görünüşün parçasıdır. Bu yüzden saçlarının dökülmesini engellemek, çabuk uzatmak, yeniden saç çıkmasını sağlamak gibi bazı yöntemlere başvururlar.

Saçınız ile ilgili başınıza gelebilecek kötü şeylerden birisi hızlı saç dökülmesidir. Saçınızın dökülmemesi için elinizden gelen her şeyi yaparsınız. Ama bazen yine de dökülür saçlarınız. Saçlarınızın dökülmesi ile beraber yeniden saç çıkarmak için ayrı ayrı yöntemler denersiniz. Bu yöntemlerden birisi ise saçınıza yapacağınız saç çıkması için doğal kürler ve maskelerdir. Bu tür maskeler saçınızın çıkmasına etki edebilecek düzeydedir. Fakat bir saçın günlük dökülme sayısı 50 ile 100 arasıdır. Bu sayı aralıklarından fazla dökülüyor ise bir uzmana başvurmanız gerekebilir. Saç çıkması için doğal kürlerden bir kaçını sizinle paylaşacağım.

Saç Çıkmasına Etkili Kürler

Hindistan Cevizi Yağı Maskesi

Malzemeler:

4 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı badem yağı

1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Hindistan cevizi yağını, zeytinyağını, badem yağını ve limon suyunu bir şişede şişenin ağzını kapatıp karıştırınız. İyice karışana kadar şişeyi bir güzel sallayınız. İyice karıştırdıktan sonra saçınızı diplerinden başlayarak uçlarına kadar kuru yer olmayacak şekilde iyice sürünüz. Sürdüğünüz karışımın içinde bulunan yağların vitaminlerini iyice emilsin diye 30 dakika boyunca saçınızda bekletiniz. 30 dakika sonra saçınızı ılık su ile yıkayınız ve şampuanınız ile sabunlayınız. Saçlarınızı saç kurutma makinesi ile kurutmak saçınızı daha çok döker bu yüzden kendi halinde kurumaya bırakınız. Bu kürü yapmamızın sebebi Hindistan cevizinde bulunan yenileyici özellik ve zeytinyağı ile badem yağında bulunan saçlarınız güçlendirecek keratin bol miktarda bulunmaktadır. Bu vitaminler de saçınızı besleyerek yeni saç çıkmasını sağlamakta. Bu arada bu saç çıkması için doğal kürleri saçınıza her yıkamadan önce uygulayınız.

Isırgan Otu Maskesi

Malzemeler:

4 sap kurutulmuş ısırgan otu

2 su bardağı su

2 tatlı kaşığı tatlı badem yağı

2 tatlı kaşığı argan yağı

1 tutam lavanta

Yapılışı:

Isırgan otu ve lavantayı su ile kullanmadığınız bir tencerenin içinde kaynatınız. 15 dakika kaynama süresi dolduktan sonra biraz ılıyınca içine diğer malzemeleri de atınız. Hepsini karıştırdıktan sonra bir fısfıslı şişeye koyup saçınız da kuru yer kalmayana kadar sıkınız. İşlem bittikten sonra karışım ile birlikte saçınızın diplerine 5 dakika boyunca masaj yapınız. Sonrasında 20 dakika boyunca saçta bekletiniz. Bütün bu işlemlerden sonra saçınızı sadece ılık su ile durulayınız. Saçınız kirli ise bir kere yıkayıp bu kürü yıkadıktan sonra uygulayınız ve yine sadece ılık su ile durulayınız. Bu saç çıkması için doğal kürleri hafta da 2 kez yapmanız saç dökülmenize engel olacak ve saç çıkmasını sağlayacaktır. Bu kürün en önemli özelliği lavanta ve ısırgan otunun saç diplerini yenilemesidir.

Detaylı bilgi için: https://www.guzellikadina.com/

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7919 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim