• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir ?

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir ?
Yaşam boyu döngü halinde olan saçlarımız kimi zaman çevresel ya da biyolojik faktörlere göre dökülür. Uzmanlar günde 100 tel saçın dökülmesini normal karşılarken bu durum aşırıya kaçtığında ise mutlaka bir doktor kontrolüne gidilmesinin altını çiziyor.

Saç köklerinde oluşan güçsüzlük, incelme ve dökülmenin çeşitli tedavilerle düzelebileceğini belirten Medikal Estetik Hekimi Dr. İsmail Metin Hoşer, “Saç dökülmesi, kişilerde fiziksel ve psikolojik olarak yıkımlara sebep oluyor. Bu süreçte saçta meydana gelen azalmanın normal saç dökülmesi mi yoksa saç kaybı mı olduğuna da dikkat edilmesi gerekiyor.  Saç kökünün incelenmesinin ardından uygulanacak doğru tedavi ise hastalara umut veriyor” dedi.

Bu kapsamda basit yöntemlerle saç dökülmesinin önüne geçilebileceğini belirten Hoşer, “Normalden fazla saç dökülmesi yaşayan kişilerin öncelikle mutlaka uzman bir hekime danışması gerekir. Kimi zaman kıl köklerinde meydana gelen azalma ve güçsüzlük kolay yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Özellikle bu noktada saç kaybı ile normal saç dökülmesinin ayrımını yapmak önemli. Saç dökülmesi için birçok tedavi yöntemi bulunuyor ancak saç kaybının geri getirilmesi için saç ekimi yaptırmak şart” dedi.

“Besinlerden takviye almak şart”

Saç dökülmesinin sebepleri arasında mevsimsel değişiklikler, düzensiz beslenme, hormonal problemler gibi birçok etken yer alıyor. Ancak vücut sağlığında olduğu gibi saç kalitesinin artırılmasında da besinlerden destek alınmasının altını çizen Hoşer,  “Sağlıklı saçlara kavuşmanın en basit ve etkili yolu düzenli beslenmek. Beslenme düzeninde yapılacak değişikler saç dökülmesinin yanı sıra saç kalitesini de etkiliyor. Yumurta, avokado, ıspanak (yeşil yapraklı sebzeler), badem, balık gibi besinlerin yanı sıra protein ve demir açısından da zengin besinlerin tüketilmesi saç sağlığı için oldukça önemli. Bununla beraber D vitamini, çinko da olmazsa olmazlar arasında yer alıyor” diye belirtti.

Saç dökülmesi kadın erkek demeden hemen herkesin yaşadığı bir sorun haline geliyor. Oysa ki gelişen teknoloji ve tedavi yöntemleri ile dökülen kıl köklerini yeniden çıkarmak mümkün. Bu kapsamda birçok hastalık tedavisinde kullanılan kök hücre tedavisinin saçlarda da kullanıldığını belirten Dr. Hoşer, “Saç dökülmesi çaresiz bir problem değil. Kişinin kendisinden alınan küçük birkaç cilt parçasından elde ettiğimiz solüsyonu, saçın zayıf olan bölgelerine enjekte ederek başarılı sonuçlar alıyoruz. Otolog mikrogreft tedavi dediğimiz bu yöntemle  saç kaybının önlenmesini, zayıflayan telin kurtarılmasını sağlıyoruz. Saç dökülmesi yaşayan herkes bu tedaviye başvurabilir. Tedavi tek seans uygulanıyor ve birinci ayın sonunda saç dökülmesi azalmaya; 4-6 arasında ise tedavi belirgin sonuçlarını göstermeye  başlıyor. Kök hücre tedavisi olarak da adlandırılan bu tedavide, kişi tedaviye öğle arasında geliyor ve işine devam edebiliyor. Bu kadar hızlı ve ağrısız bir tedavi şeklidir. Alternatif olarak gözüken yöntemlerin yanı sıra ekonomik bir yöntem olarak uygulanıyor” diye belirtti.

“Saç kaybı ile saç zayıflığı ayırt edilmeli”

Hoşer sözlerine şöyle devam etti:

“Kaybolmuş saçı, saç ekimi haricinde hiçbir şey geri getiremez. Bu yüzden saç tedavisine gelen hastanın ilk olarak kıl köklerini inceliyoruz. Kişinin saçları zayıf ve tüy şeklini almışsa kök hücre tedavisini uyguluyoruz. Eğer saç kaybı görülüyorsa saç ekimi için yönlendirme yapıyoruz. Hatta pek çok durumda saç ekiminin başarısını artırmak ve saçlı deriyi ekime hazırlamak için öncesinde kök hücre tedavisi yapıp daha sonra saç ekimi de yapabiliyoruz. Dünyada yaygın olarak kullanılan kök hücre tedavisi, saçın yanı sıra yüz ve dekolte bölgesinde de yaşlanma karşıtı tedavi yöntemi olarak uygulanıyor. Ortopedi,  yoğun bakım servisleri ve yara tedavilerinde de bu yöntem aktif bir şekilde kullanılıyor” 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3317 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim