• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Saç dökülmesine karşı ne yapmak lazım?

Saç dökülmesine karşı ne yapmak lazım?
Milyonlarca insanı derinden etkileyen ve ciddi bir sağlık problemi olan saç dökülmesi hakkında önemli noktalara değinen Zigavus Pharma Satış Müdürü Sedat Sadır, saçlı derinin sağlığın korunmadan saç dökülmesi önüne geçilemeyeceğini söyleyerek, siyah sarım

Türkiye'de her 10 kişiden en az 7'si saç dökülmesi problemi yaşandığını belirten Zigavus Pharma Satış Müdürü Sedat Sadır, günlük 100 tele kadar dökülme yaşanmasının olağan olduğunu bu rakamın üzerinde görülen dökülmelerde tedbir alınması gerektiği söyledi. 

Saç dökülmesinin stres, dış etkenler ve en önemlisi de bilinmeyen kimyasalların saça uygulanmasından kaynaklandığını belirten Sadır, siyah sarımsak özlü saç bakım ürünlerinin; saç dökülmesi, kepeklenme ve saçlı derinin sağlığı açısından etkili olduğunu söyledi.

Kimyasal ürünlerden uzak durulmalı

Saç dökülmesi problemi yaşayanları kullandıkları ürünlere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyaran Sadır, İçeriğinde kimyasal olan hiç bir ürün kullanılmamalı. 

Kullanılan şampuanlara da dikkat edilmeli. İçeriğinde probiyotik etken madde olan ve eczanelerde bulunan şampuanlar saç dökülmesinde önemli etkilere sahiptir. 

Bu etken madenin olduğu ürünler saçın nemli kalmasını sağlıyor. Bunların dışında evde de uygulanacak bazı yöntemler var. Saçı yıkarken kaynar su kesinlikle kullanılmamalı. 

Saç kendini 28 günde yeniler. Bu döndü 7 güne düştüğünde saçta problemler ortaya çıkmaya başlar. Bu problemeler ilk olarak kepek olarak seyreder. Kepeklenmeyle birlikte kanalların kapalı olması saç kökünün hava almasını engeller. 

Bunun neticesinde saç doğru bir şekilde beslenemez ve dökülmeye başlar. Saç gün aşırı yıkanmalı. Hekim önerileri dikkate alınarak, eczanelerdeki ürünler kullanılmalı. 

Kozmetik olarak adlandırılan kimyasal ürünlerden uzak durulmalı.

Saçlı deri sağlıklı değilse hiçbir uygulama fayda sağlamaz

Saç dökülmesinin bayan ve erkeklerde farklı olduğunu söyleyen Sadır, 'Saç dökülmesi bayanlarda ve erkeklerde farklıdır. Erkeklerde 7 aşamada bayanlarda ise 5 aşamada saç dökülmesi görülür. 

Bayanlarda ön saç çizgisi kalır, tepede ve yanlarda dökülme olmaz. Erkeklerde ise ön çizgi geriye doğru gider. Bir süre sonra tepe, ön ve arka kısımda dökülme başlar. 

Bayan ve erkeklerde saç bakım uygulamaları da farklılık gösterir. Saç dökülmesi problemi yaşayan bayan ya da erkekler öncelikle mevcudu korumaya yönelik yöntemler uygulamalı. 

Mevcut koruduktan sonra yeni saç oluşumunu destekleyen yöntemlere geçilmeli. Saçlı deri sağlıklı değilse hiçbir uygulama ve yeni saç oluşumuna destek olacak ürünler fayda sağlamayacaktır.

Sarımsağın saç bakımındaki etkileri oldukça önemlidir

Saç bakımında önemli bir yere sahip olan sarımsak özlü ürünlerin önemine de değinen Sadır, siyah sarımsağın farklı bir teknikle saç bakım ürünlerinde kullanıldığını ve kokusunun bu şeklide engellendiğini kaydederek şu ifadelerde bulundu:

Sarımsaklı ürünlerde ilk akla gelen sarımsak kokusunun ürüne nasıl yansıdığıdır. Kokudan rahatsızlık duyulacağı algısıyla bu ürünlerden genellikle uzak duruluyor. 

Sarımsağın saç bakımındaki etkileri oldukça önemlidir. Özellikle siyah sarımsak olarak bilinen sarımsakta farklı bir teknik kullanılır. Özel sıkım sistemiyle özü alınan sarımsağın kullanıldığı ürünlerde koku olmaz. 

Sarımsaklı ürünler içerisindeki A,E,C, B1,B2,B6 vitaminleriyle doğru orantıda saç dökülmesini önleyici ve kepeği giderici etkiye sahiptir. Saç dökülmesini önlemenin yolu saçlı derinin sağlıklı olmasıdır. 

Saçlı derinin sağlığını sağlamadan ve oluşan kepek önlenmeden saç dökülmesinin önüne geçilemez. Sarımsaklı ürünlerle saçlı derinin sağlığı sağlandığı gibi saç dökülmesi ve kepeğin de önüne geçilmiş oluyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2147 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim