• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Saç Ekimi Fiyatları

Saç Ekimi Fiyatları
Küçük bir cerrahi operasyon olan saç ekimi uzman doktorlar tarafından hastane ortamında yapılır.

 

 

Saç ektirmek yani kıl nakli, erkekler tarafından yaygın alınan bir hizmettir. Saç Ekim fiyatları kişinin cinsiyetine, yaşına ve saçtaki seyrelme oranına bağlı olarak değişiklik gösterir. Bunun dışında saç ekim fiyatları büyük şehirlerde seçeneğin çok fazla olmasından dolayı daha uygun fiyatlara yapılırken küçük yerleşim alanlarında fiyatlar farklılık gösterebiliyor. Saç ekimi konusunda güvenilir ve kaliteli işlerin yapıldığı kliniklerin tercih edilmesi istenilen sonucun elde edilmesinde etkili olur. Saç ekiminde en çok kullanılan yöntemlerden biri olan dhi saç ekimi medikal kalemler yardımı ile yapılır. Kalemler yardımı ile toplanan greftler aynı şekilde kalem yardımı ile cilde yerleştirilir.

Saç Ekimi

Saç kaybı ve saç dökülmesi sonucunda görülen kellik sorununa kalıcı bir çözüm olan saç ekimi uzman kişiler gözetiminde yapılır. Saçın olmadığı bölge için kişinin kendi ensesinden alınan sağlıklı saç kökleri kontrollü bir şekilde seyrek ve kel olan alana yerleştirilir. Saç ekimi sayesinde kişiler sağlıklı ve yoğun saçlara sahip olarak kalıcı bir başarı sağlanır. Dhi saç ekimi diğer saç ekim yöntemlerinden farklılık gösterir. Çünkü kalem yardımı ile enseden alınan saç kökleri bekletilmeden gerekli olan bölgeye tekrar kalem yardımı ile yerleştirilir. Kullanılan özel kalem sayesinde yapılacak işlemler tek seferde sorunsuz bir şekilde tamamlanır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Küçük bir cerrahi operasyon olan saç ekimi uzman doktorlar tarafından hastane ortamında yapılır. Kişiye özel olarak planlanan saç ekimi ile kıl köklerinin seyrelme gösterdiği ya da tamamen döküldüğü alana dökülmeye dirençli olan ense bölgesi kılları transfer edilir. Greft olarak adlandırılan saç kökleri kişinin ense bölgesinden alınabileceği gibi kişinin göğüs duvarından da alınabilir. Saç ekimi hedeflenen bölgenin genişliğine bağlı olarak tek seansı ya da birkaç seansta tamamlanır. Saç ekimi konusunda son dönemlerde hastalar tarafından en çok tercih edilen dhi saç ekimi choi adı verilen kalemle yapılır. Lokal anestezi uygulanan ense bölgesinden kalem aracılığı ile toplanır kalemin özel ucu sayesinde kafa derisine saç kökleri yerleştirilir.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç ektirmek isteyenlerin sağlık koşullarının uygun olması gerekir. Bu doğrultuda gelişimini tamamlayan her birey saç ekimi yaptırabilir. Saç ekimi için donör bölgede dirençli saç köklerinin de bulunması gerekir. Saç ektirmek isteyen kişiler bu konuda uzman bir kişi ile görüşerek her türlü kontrolü yapmalıdır.

Saç Ekimi Temel Aşamaları

Saç ekimi ilk önce alanında uzman bir hekimden bilgi almakla başlar. Burada yapılan ön muayene sonucunda kullanılacak yönteme karar verilir. Ardından kişinin saç çizgisi belirlenir. Daha sonra donör bölgedeki saçların direncine bakılır. Uygun olanlar seyrek olan alana kontrollü bir şekilde yerleştirilir. Saç ekimi tek bir seansta tamamlanabileceği gibi kişinin durumuna bağlı olarak birkaç seansta devam edebilir.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi öncesinde hastaların kullandığı ilaçları ve spor aktivitelerine ara vermesi gerekir. Çünkü yapılan spor faaliyetleri ve kan sulandırıcı ilaçlar kanı incelttiğinden dolayı saç ekimi sırasında kanama oranını arttırabilir. Bunun dışında sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklara ara vermek gerekir.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi sonrasında hasta saç ekim merkezine periyodik aralıklarla gelir ve burada pansuman yapılır. Hastanın hızlı bir iyileşme göstermesi için dinlenmesi gerekir. 3 günden itibaren saç ekimi yapılan bölge yıkanabilir. Bu yıkama belli bir süre devam eder. Ekimin yapıldığı bölgede 1 hafta sonra saçlar uzamaya başlar ardından saçlar şok dökülme yaşayarak dökülür. Fakat açılan kanallardan tutunan saçlar yeniden çıkarak sağlıklı bir görüntüye kavuşur.

Daha fazla detay için https://www.smilehairclinic.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 33176 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim