• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

Saç ekimi yaptırmak için en doğru yaş kaçtır?

Saç ekimi yaptırmak için en doğru yaş kaçtır?
40 yaş sonrasında saç dökülmesinin azaldığı bilinen bir gerçektir. Bu sebeple 40 yaşını bekleyen kişiler olduğu gibi, saçlarının tamamı dökülmeden bu duruma müdahale edip hiç bir zaman tamamen saçsız bir görüntüye sahip olmak istemeyenler de bulunmaktadır

40 yaş sonrasında saç dökülmesinin azaldığı bilinen bir gerçektir. Bu sebeple 40 yaşını bekleyen kişiler olduğu gibi, saçlarının tamamı dökülmeden bu duruma müdahale edip hiç bir zaman tamamen saçsız bir görüntüye sahip olmak istemeyenler de bulunmaktadır. Saç ekimi yaptıranların büyük çoğunluğu 25-45 yaş aralığındadır. Bu yaş aralığında en fazla saç ekimi operasyon sayısı 27 ve 37 yaşındaki erkeklerdedir. Saç ekimi yaptırmak için bu grubu 40-45 yaş aralığı takip eder.

Saç ekimi seansı esnasında yemek ve ihtiyaç için ara veriliyor mu?

İhtiyaç durumunuza göre mola verilmektedir.

Operasyona gelmeden saçlarımı yıkamam gerekir mi?

Operasyon sabahı saçlarınızı yıkayıp herhangi bir kozmetik ürün kullanmadan gelmeniz tavsiye edilir.

Kaç gün İstanbul’da kalmak yeterli olacaktır.

Minimum 2 gün İstanbul’da kalmanız gerekir. Yurtdışı ve şehirdışından gelen hastalarımız tercihe bağlı olarak çoğunlukla 3-4 gün konaklama gerçekleştirmektedirler.

Saç ekim operasyonu esnasında telefon ile görüşme televizyon izleme kitap okuma gibi faaliyetlerde bulunabilir miyim?

Operasyonun belirli bölümlerinde bu mümkündür. İnce işçilik gerektiren bir işlem olmasından dolayı doktorunuz ile operasyon esnasında birlikte karar vermeniz doğru olacaktır.

Saç ekimi konusunda ilk başlangıç adımı ne olmalıdır?

İlk adımınız saç ekim konusunda uzmanlaşmış plastik cerrahlar ile görüşmeniz olmalıdır.

Operasyon sonrasında veya akşamında yanımda bir refakatçiye ihtiyacım olur mu?

Operasyon sonrası veya akşamında yanınızda birinin olması faydalı olabilir fakat şart değildir.

Yüz germe ameliyatım sonrasında kulağımın üst tarafında ve favorilerin olduğu yerde saçlarım döküldü.

Altı ay önce geçirdiğim yüz germe ameliyatım sonrasında dikişlerin olduğu yerlere yakın bölgelerde saçlarım parçalı bir şekilde döküldü. Bir kısmı çok ince olarak tekrar geri gelse de şu an estetik anlamda şekilsiz bir görünümleri var. Saç nakli işlemi uygulanarak bu alanlarda istediğim sonucu almam mümkün müdür?

Nadir bir durum olsa da yaşadığınız durum bilinen bir komplikasyondur. Prosedür esnasında bölgede zarar gören saç köklerinin yerine Fue saç ekimi tekniği kullanılarak,yeniden restorasyon yapılabilir. 1-2 saatlik kısa bir müdahale ile eski doğal görünümlü bir sonuç elde edebilirsiniz.

Son bir senemi saç ekimini kime yaptırmam gerekir sorusuyla kararsızlık içinde geçirdim. O günden bugüne dökülmeyen saçlarımı da bu sayede döktüm diyebilirim. Aşağıda bahsettiğim sorulara yanıt vermeniz beni mutlu edecektir.

Saç ekim işlemi bir ameliyat mıdır?

Saç ekim operasyonu veya saç nakli olarak da bilinen prosedür A sınıfı bir ameliyattır. Kısacası büyük ameliyat statüsünde kabul görür.

Kimler saç ekimi işlemi yapabilir?

Estetik Plastik Cerrahi uzmanları saç ekimi operasyonu yapmakla yetkilidir. Seçiminizi yaparken saç ekimi konusunda uzmanlaşmış estetik plastik cerrahları tercih edebilirsiniz.

Fue Saç ekim işleminin hangi bölümlerini kimler yapmakta yetkilidir?

Saç köklerinin çıkarılması işlemi, operasyon alanının planlanması ve kanalların açılmasını bizzat estetik plastik cerrahının yapması gerekir. Saç köklerinin yerleştirilmesini hemşirelerin yapması uygundur.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 27420 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim