• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Saç protezi nedir?

Saç protezi nedir?
Saç protezi, saçın doğal yapısı korunarak kişinin saçsız kısmına uygulanan herhangi bir tıbbı müdahale yapılmadan gerçekleştirilen saçlandırma yöntemidir.

Saç protezi, saçın doğal yapısı korunarak kişinin saçsız kısmına uygulanan herhangi bir tıbbı müdahale yapılmadan gerçekleştirilen saçlandırma yöntemidir.

Saç Protezi Nasıl Yapılır?

Saç protezi yapımında farklı teknikler ve yöntemler uygulanmaktadır. Basit, tekli ve çiftli düğüm, v- looped, enjeksiyon ve yapıştırma bu yöntemlerden bazılarıdır. Protez saç ekimi sırasında kullanılan ürünlerin insan sağlığına zarar vermeyecek kalitede olması ve güvenilir bir saç protezi merkezi tarafından uygulanması oldukça önemlidir. Firmaların kendilerine özgü geliştirmiş oldukları teknikler ve yöntemlerle yapılan üst düzey protez saç ekimlerinde saçların doğal saçlardan ayırt edilmesi mümkün değildir. Saç protezinin ömrü işlem sırasında kullanılan ürünlerin kalitesi, kişiye özgü durumlar ve sonrasında yapılan bakıma göre değişiklik göstermektedir.

Saç Protezi Nasıl Uygulanır?

Saç protezinde istenilen sonucun alınması için deneyimli ve uzman kişiler tarafından işlemin gerçekleşitirilmesi son derece önemlidir. Protez saç ekimini ilk aşaması ölçeklendirme aşamasıdır. Bu aşamada saçın incelik-kalınlık ve dalga boyu gibi yapısal özellikleri belirlenip saç kaybı yaşanan bölgenin bir kalıbı oluşturulur. Sonraki aşama saç protezinin bir solüsyon halinde önceden kalıbı alınmış başa dökülüp sabitlendiği yerleştirme aşamasıdır. Son aşama olan tasarım kısmında ise kişinin yüz yapısına uygun saç kesimi yapılır. Böylece kişi saç protezi ile doğal ve estetik bir görünüme kavuşmuş olur.

Protez Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Protez saçın uzun süre kullanımı ve doğal görünümü bakımıyla doğru orantılıdır. Kişiler saç protezinin bakımını evde kendileri gerçekleştirebileceği gibi profesyonel yardım alarak da bakım işlemini gerçekleştirebilirler. Bakım periyotları kişinin yaşadığı yere, cinsiyetine, saçının yapısına ve yaptığı aktivitilere göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden net bir bakım süresi belirtmek doğru değildir. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3439 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim