• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Saçlar neden dökülür?

Saçlar neden dökülür?
Günde yaklaşık 100 ila 150 adet saç telinin dökülmesi normal olarak gerçekleşen bir olaydır ancak..
Fue Ve Fut Yöntemi İle Saç Ekimi
Follicilar Unit Extraction (FUE) modern saç ekim yöntemidir. FUE saç ekiminde transfer edilecek saç kökleri kalıcı saçların yoğun oldukları ense bölgesinden mikromotor yardımı ile büyütme altında alınır. Dikiş atılmaz ve dikiş izi oluşmaz.
 
Saçlar neden dökülür?
Günde yaklaşık 100 ila 150 adet saç telinin dökülmesi normal olarak gerçekleşen bir olaydır ancak erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesi dendiği zaman saçların bu sayılardan çok fazla dökülmesi, seyrekleşip zayıflaması ve saç çizgisinin geriye çekilmesi durumu anlatılmaktadır. Kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesinin birçok sebebi olmakla beraber en sık görülen sebep genetik olarak geçen androjenik alopesi denilen erkek tipi saç dökülmesidir.
 
Saç ekimi nedir?
İki kulak arasında kalan alandaki kalıcı saçların yoğun oldukları bölgeden alınarak seyrek saçlı ön bölgeye transferine saç ekimi denir. Saç ekimi sonrası saçlar önce dökülürler ve tekrar çıktıklarında hastanın artık dökülmeyen ve düzenli büyüyen doğal saçları vardır. Saç ekimi; tek tek saç kökleri toplanıp transfer edildiği FUE saç ekim yöntemiyle veya saç köklerinin şerit tarzında bir seferde alındığı klasik yöntemle foliküler ünit trasferi (FUT) şeklinde yapılabilir. Bu iki yöntemin sonuçları aynı doğallıkta olmakla beraber tek fark saçların alındığı alanda iz olup olmamasıdır.
 
Saç ekimi nasıl gerçekleştirilir?
Saç ekimini hastanede, ameliyathane şartlarında, lokal anestezi altında ve sedasyon desteğinde yapılır. Binlerce saç kökünün alınıp, gerekirse ayıklanıp saç ekiminin tamamlanması 2-7 saat gibi bir süre alır. Saç ekimi sürecinde televizyon seyredebilir, çay kola içebilir ya da saç ekimi ekibi ile sohbet edebilirsiniz.
 
FUE saç ekimi nedir?
Follicilar Unit Extraction modern saç ekim yöntemidir. FUE saç ekiminde transfer edilecek saç kökleri (foliküler ünit) kalıcı saçların yoğun oldukları ense bölgesinden mikromotor yardımı ile büyütme altında alınır (extraction). Dikiş atılmaz ve dikiş izi oluşmaz. Saç verici bölge çoğunlukla ense bölgesidir ancak nadiren göğüs kılı gibi diğer bölgelerde kullanılır. Verici bölge on gün içerisinde tamamen iyileşir. Saç ekimi yapılacak bölgede özel iğnelerle küçük delikler açılır ve folüküler ünitlere ayrıştırılmış saçlar bu deliklere yerleştirilir. Saçların ekilme açısı orijinal saçların açısına paraleldir. Saç ekiminde foliküler ünit kullanımı hastaya doğal görünüm kazandırır. Ekilen saçlar iki-üç hafta içinde dökülürler ve iki-üç ay içinde tekrar kalıcı olarak çıkarlar.
 
Klasik yöntemle foliküler ünit transferi - FUT nedir?
Saç köklerinin dökülmeye dirençli ense bölgesinden bir şerit şeklinde alınarak mikroskop altında saçın bütünlüğü bozulmadan 1’li, 2’li ve 3’lü kökleri içeren foliküler ünitlere ayrıştırılması ve bu foliküllerin daha sonra saçsız bölgeye ekilmesi işlemidir. Saç ekimi lokal anestezi altında ve sedasyon desteği ile yapılır. İşlem sırasında thrichophytic kapama tekniği kullanımı sayesinde çizgi şeklinde ince bir iz kalır ve ince iz haricindeki görünüm tamamen doğal ve eski görüntünün devamıdır.
 
Saç ekimi sonrası süreç nasıldır?
Saç ekimi bir çeşit doku naklidir ve işlem sonrası bakım çok önemlidir. Saç ekimi sonrasında ilk 3 gün süre ile spor ve yorucu işlerden kaçınılmalıdır. Kesinlikle sigara içilmemelidir. Üçüncü günde ilk yıkama saç ekim ekibi tarafından yapılır ve hastaya yıkama ve ilk 15 günde bakım ile ilgili önerilerde bulunulur. Bir hafta içerisinde normal hayata dönmek mümkündür. Ekilen saçlar 3 hafta içerisinde dökülür ve 2-3 ay içerisinde tekrar kalıcı olarak çıkar. Saç ekimi son derece yüz güldürücü bir işlemdir.
 
Op.Dr. Fatih KABAKAŞ
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Uzmanı
Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi
[email protected]
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5221 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim