• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Sadece kanserli dokuya ilaç verebilecek sistem geliştirildi!

Sadece kanserli dokuya ilaç verebilecek sistem geliştirildi!
RD Global, Invamed 'Endovasküler Eğitim Günleri' toplantısında kanser ve felç geçirmiş hastaların tedavileri için üretilen ürünler, doktorların katılımı ile masaya yatırıldı.

Toplantı, TÜDER Tıbbi Malzeme ve Cihaz Üreticiler Derneği Başkanı Mustafa Daşçı, RD Global Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Dinç, RD Global Genel Müdürü Yunus Emre Çakıroğlu ile Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen doktorlarla bayilerin katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantıda, firmanın ürettiği ürünler tanıtılırken, kanser ve felç ile ilgili yapılan ürünler de anlatıldı.

Global Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Dinç, kemoterapi gören hastaların genel olarak saçlarının dökülüp, cildinin bozulduğunu belirtirken, tüy dökülmesinin gerçekleştiğini, ciltte ise renk değişimi ve halsizlik görüldüğünü hatırlattı. Dinç, "İlaç tüm vücuda verildiği için sağlam olan hücreler de zarar görüyor. Ürettiğimiz teknoloji; özel ve ilaç yüklenebilir moleküler bir yapıştırıcı. Bu özel yapıştırıcıyı vücudun kanserli olan dokusunun üzerine damar içerisinden bir Kateter vasıtasıyla ilerleyerek yapıştırdıktan sonra sürekli olarak ilacın 6 ay boyunca salınım yapmasını sağlıyoruz. Böylece hasta tekrar tekrar Kemoterapi görmüyor ve hastalık tedavisi sürecindeki yan etkileri minimuma iniyor" dedi.

HASTALARIN KEMOTERAPİ ALMASINA GEREK KALMAYACAK

Kanser tedavisinde Kemoterapi alanında da sağlam hücrelere zarar vermeyen, sadece kanserli dokuya ilaç verebilecek bir sistem geliştirdiklerini belirten Raşit Dinç, "Kanser tedavisinde Kemoterapi gören hastaların genel olarak saçları dökülüyor, cildi bozuluyor, tüy dökülmesi gerçekleşiyor, ciltte renk değişimi ve halsizlik görülüyor. İlaç tüm vücuda verildiği için sağlam olan hücreler de zarar görüyor. Bizim ürettiğimiz teknoloji; özel ve ilaç yüklenebilir moleküler bir yapıştırıcı. Bu özel yapıştırıcıyı vücudun kanserli olan dokusunun üzerine damar içerisinden bir Kateter vasıtasıyla ilerleyerek yapıştırıyoruz ve yapıştırdıktan sonra sürekli olarak ilacın 6 ay boyunca salınım yapmasını sağlıyoruz. Böylece hasta tekrar tekrar Kemoterapi görmüyor ve hastalık tedavisi sürecindeki yan etkileri minimuma iniyor" dedi.

FELÇLİ HASTALAR İÇİN DAMAR FİLTRESİ

Felçli Hastalar için yeni geliştirilen ve üretilen damar filtresini tanıtan Raşit Dinç, “Bizim ilk yerli üretim damar filtre sayesinde kana gelen pıhtılar süzülerek akciğere ve diğer damarlara pıhtı atmasını engelliyor. Bununla beraber felç geçirmiş hastalar için Kateter denilen sistemle felç geçirmiş olan bir hasta 6 saat içerisinde hastaneye getirilirse, beyne atan pıhtıyı çıkartabilen bir sistem. Bu da aynı şekilde Türkiye'de ilk kez üretimi yapılan bir ürün. Bunun tek muadili yabancı bir firmada var. Beyin stenti üretimi çalışmalarımız da devam ediyor. Türkiye'de bunların üretimleri yok" dedi.

DÜNYADA İLK 5'E GİRECEĞİZ

Dünya'da tıbbi malzemelerin üretimini yapan firmalar arasında hedeflerinin ilk 5'e girmek olduğunu dile getiren RD Global Genel Müdürü Yunus Emre Çakıroğlu, “Bu yola çıkarken yerli üretim'de dışa bağımlılığı bitireceğiz demiştik ve yaptık artık dışa bağımlılığımız minimum seviyelerde. Türkiye pazarından sonra yüzümüzü Dünya'ya döndük ve hedefimiz 5 yıl içerisinde kendi alanımızda Dünya'daki ilk 5 firma arasında bulunmak" dedi ve yeni ürünlerin lansmanını yaptı.

BY-PASS'A GEREK KALMADAN TIKALI DAMARLAR AÇILIYOR

Geliştirilen ürünlerden birisinin de 'tıraşlama' yöntemi ile tıkalı damarların açılması olduğunu kaydeden Yunus Emre Çakıroğlu, "Türkiye'de ve dünyada ilk olan ürünlerimizden biri de, tıkalı Arteriyel damarların açılması için geliştirdiğimiz Aterektomi Kateteri. Farklı tıkanıklar için birkaç farklı aktif ucu bulunan sistem yüzde 100'ü tıkalı damarlar için bile bir çözüm sunuyor. Çok ince lümenli kateterler ve mikro uçlar gönderdiğimiz için rüptürü riski de çok düşük. Bütün bunlar büyük bir devrim. Yine bu işlemlere ek olarak yerli stent çalışmalarımızda devam etmekte. Geri çıkarılabilen stent sistemleri üzerinde ki çalışmalarımız olumlu olarak devam etmekte ve Dünya'da bir ilk olacak" dedi.

Yerli üretimin, markalaşmanın önemini ve ülke ekonomisine katkısını vurgulayan TÜDER Tıbbi Malzeme ve Cihaz Üreticileri Derneği Başkanı Musta Daşçı ise konuşmasında, "Üretmek, sadece üreten için değil, üretmek, aynı zamanda memleket için de çok önemli" dedi. Toplantı, geliştirilen yeni ürünlerin doktorlara detaylı bir şekilde tanıtımının ardından sona erdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4166 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim