• BIST 9561.78
  • Altın 2484.765
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8361
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Şafak Hastaneleri, Yunan Hygeia Grubu ile birleşti

Şafak Hastaneleri, Yunan Hygeia Grubu ile birleşti
Şafak Hastaneler Grubu, Güney Doğu Avrupa pazarında lider Marfin Yatırım Grubu'nun sağlık hizmetleri sektörü yatırım kolu olan Hygeia Grubu ile birleşti.

Şafak Hastaneler Grubu, Güney Doğu Avrupa pazarında lider Marfin Yatırım Grubu'nun sağlık hizmetleri sektörü yatırım kolu olan Hygeia Grubu ile birleşti.

Hygeia Grubu'nun, Şafak Hastaneler Grubu'nun yüzde 50'sine, 48 milyon dolarla ortak olduğu bu birleşmenin duyurusu Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen, Yunanistan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Dimitris Avramopoulos ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katıldığı bir basın toplantısıyla yapıldı.
Bağış, burada yaptığı konuşmada, Avramopoulos'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "selamlarını" getirdiğini belirterek, Erdoğan ile Avramopolous'un kendisinin Atina Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri dost olduğunu söyledi.
Yunanistan ile 10 yıl içerisinde gelişen ilişkilere vurgu yapan Bağış, iki ülke arasında hava koridorlarının sayısının 11'e çıkması, doğalgaz boru hatları projelerinde yapılan ortaklıklar, Türk restoran zincirlerinin Yunanistan'da faaliyet göstermesi, Yunan halkının evlerindeki beyaz eşyaların yüzde 50'sinin Türk markası olması ve Yunanistan'ın önemli bankasının Türkiye'de faaliyet göstermesinin, 10 yıl önceye göre hayal edilemeyecek şeyler olduğunu ifade etti.
Bağış, Başbakan Erdoğan'ın kızının nikah şahitliğini de Yunanistan Başbakanı'nın yaptığını hatırlatarak, "Tüm bu gelişmeler, deprem döneminde Avramopoulos ile Başbakan Erdoğan'ın birbirlerine uzattıkları elin neticesi" diye konuştu.
Türkiye ile Yunanistan arasında gelişen sıcak ilişkiler ve dostluğun Avrupa ve dünya barışı için de büyük önem taşıdığını dile getiren Ba ğış, bugün ise içinde merhamet, şefkat barındıran, sağlık alanındaki önemli bir yat ırım için bir araya gelindiğini söyledi.
Egemen Bağış, iş birliği için yatırımcıları kutlayarak, "Bütün dünyanın ekonomik krizde sıkıntılar yaşadığı bir dönemde bu yatırımın olması çok önemli. Böyle dönemlerde fırsatları görenler karlı çıkacaklardır diye düşünüyorum. Türkiye, Yunanistan iş birliğinin dünyaya vereceği mesaj da çok önemli bir mesajdır" dedi.
AB üyeliği konusunda Yunanistan'dan bugüne kadar verdiği desteği sürdürmesini beklediklerini ifade eden Bağış, AB'nin sadece Türk toplumunu değil, dünyayı birleştirecek bir proje olduğunu söyledi. Bağış, "Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini 1,5 milyar İslam alemi izliyor. AB'nin Türkiye'ye vereceği mesaj, tüm İslam ailemine vereceği mesajdır" diye konuştu.
AB üyelik sürecinde sessiz reformlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Bağış, Türkiye'nin önünü açacak ve demokrasiye katkıda bulunacak gerekli anayasa değişikliklerinin de Nisan ayından sonra yapılması için çalışmalara başlanacağını bildirdi.
Yunanistan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Dimitris Avramopoulos da zor günlerde beraber çalıştıkları, o dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Başbakan Erdoğan ile aralarında güçlü bir dostluk olduğunu belirterek, geleceğin iki ülke için çok olumlu olduğunu düşündüğünü söyledi.
Şafak Hastaneleri Gurubu ve Hygeia Grup arasında yapılan iş birliği ile bu ilişkilerin bir adım daha ileri gittiğine işaret eden Avramopoulos, işbirliğiyle Yunan ve Türk vatandaşlara sağlık konusunda hizmet verebilmek için bir araya gelindiğini belirtti.
Avramopoulos, "Bu vizyon, strateji ve planlama bizi ileriye taşıyacaktır. İkili ilişkilerimizde yeni bir yapı meydana geliyor" dedi.
Küresel dünyada sınırların kalktığına değinen Avramopoulos, yeni teknolojiler ve iş ilişkilerinin artık ön planda olduğunu söyledi. Avramopoulos, "Yunan hükümeti ve kendi adıma, Türkiye ile dostluğa çok önem veriyoruz. Siyasi açıdan da Türkiye'nin AB'ye yönelmesini destekliyoruz. Bu şekilde istikrar ve iş birliği sağlanabilir. Türkiye'nin AB üyesi olmasından Yunanistan çok mutlu olacaktır" diye konuştu.
Sağlık alanında yapılan bu yatırım için tarafları kutlayan Avramopoulos, şöyle konuştu:
"Son 10-15 yılda ilişkilerimizde bir iklim değişikliği yaşandı. Yunanistan ve Türkiye arasındaki mesafe psikolojik bir mesafe. Böyle bir girişim de bu mesafeyi kaldırıyor. Sağlık hizmetlerini geliştirmek konusunda Türkiye ile Yunanistan müttefiktir. Bizim ortak duyarlılığımız sadece sınırları aşmak değil. Geçmişe takılıp kalmayarak ilerlememizi engellememek gerekiyor. Eminim ki Atina'daki bazı kişiler, Hygeia grubuna bu işe girişmeyin demiş olabilir. Ancak vizyon çok önemlidir. Çocuklarımızın geleceği açısından bu tür girişimler son derece önemlidir."
Marfin Yatırım Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Andreas Vgenopoulos da grubun, Güneydoğu Avrupa pazarının lider sanayi grubu olarak 52 bin çalışanı , 10 bin tedarikçisi ile 40'tan fazla ülkede faaliyet gösterdiğini anlattı.
4 milyar doların üzerinde yatırım sermayesine sahip olan grubun, 1.2 milyar doları aşan nakit pozisyonuna sahip olduğunu kaydeden Vgenopoulos, grubun bankacılık, deniz taşımacılığı, gıda, bilişim, telekomünikasyon, emlak ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteriğini söyledi.
Vgenopoulos, "Türk ve Yunan yetkililere verdikleri destek için teşekkür ederiz. Biz kendimizi çok hoş karşılanmış hissediyoruz. Yatırım fırsatları olunca Türkiye'deki işimizi genişleteceğiz" diye konuştu.
Türkiye'de yatırımlara devam edip etmeyeceklerine dair bir soru üzerine Vgenopoulos, "Türkiye'nin gerçekten ilginç bir ülke olduğunu düşünüyorum. Birçok fırsat var ve bu fırsatlar kriz döneminde daha cazip hale geliyor. 2009 yılı sonunda sağlık sektörü dışında başka bir sektörde de yatırım yapacağız" dedi.
Vgenopoulos, Türkiye sağlık sektöründeki yatırımlarına Şafak Grubu ile devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Şafak Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Saim Öztürk de grup olarak 1998 yılında kuyumcu işletmeleri, döviz büroları ve sürücü kursları nı kapatarak sağlık hizmetleri sektörüne girdiklerini, ilk olarak Gaziosmanpaşa Avrupa Şafak Hastanesini, ardından 2004 yılında aldıkları büyüme kararıyla Göztepe Şafak Hastanesi, İstanbul Şafak Hastanesi, 2006 yılında da JFK hastanesini faaliyete geçirdiklerini kaydetti.
Şafak Hastanelerinin şu anda, 1300 çalışanı, 700 uzman doktoru, toplam 500 yatak kapasiteli 4 modern hastane ile hizmet verdiğini dile getiren Öztürk, "Bugün daha çok insana, insan onuruna yakışır şekilde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Hygeia ile uzun bir görüşme sürecinden sonra birleşme kararı ald ık. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Toplantıya ayrıca Hygeia Group CEO'su Themistoklis Charamis, İcra Direktörü Anthony Rapp ile Marfin Investment Group Basın ve İletişim Müdürü Serafim Konstantinidis de katıldı.
Güneydoğu Avrupa'da sağlık hizmetleri alanında en hızlı b üyüyen gruplarından biri olan "Atina İgia Diyagnostik ve Terapötik Merkezi-(Hygeia)", Yunanistan, Türkiye, Güney Kıbrıs ve Arnavutluk'ta toplam 9 hastanesiyle faaliyet gösteriyor.
İgia Grubu aynı zamanda ilaç sektörü, medikal cihaz pazarında ve sahip olduğu kök hücre bankalarıyla da hizmet veriyor.

Bu haber toplam 4317 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim